Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 ian 2015 - Anul XX, nr. 23 (5835)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Reorganizare în Consiliul Local Suceava, după culoarea politică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Vântul schimbării” care bate prin Consiliul Local Suceava de luna trecută şi l-a lăsat pe Gavril Vîrvara fără fotoliul de viceprimar aduce acum o reorganizare a locurilor de la masa de şedinţe a deliberativului sucevean.

La finele şedinţei de ieri, noul viceprimar, Lucian Harşovschi, care mai are de aşteptat mai bine de două săptămâni până să preia efectiv funcţia din executivul local şi biroul din Areni, a venit cu o propunere de reorganizare a locurilor la masa de dezbateri.

„Avem o reaşezare politică, noul PNL fiind înregistrat în registrul partidelor politice. Pentru că sunt zece consilieri PNL şi patru consilieri independenţi afiliaţi, propun să stea la stânga şi la dreapta primarului, câte şapte şi şapte, urmând ca în continuare, pe partea stângă, să fie aşezat grupul PSD şi ceilalţi doi consilieri independenţi”, a spus  Lucian Harşovschi, care a precizat că aceasta a fost prima şedinţă în care a participat oficial în calitate de membru PNL.

Deşi au existat trei variante propuse pentru reorganizarea locurilor în sală, una a PNL, una a PSD şi alta venită din partea independentului Adrian Arămescu, la vot a fost adoptată cea a PNL, cu 14 voturi "pentru", 5 "contra" şi 3 abţineri.

Pentru grupul PNL, noua aşezare în sală îi va aduce în stânga primarului, acolo unde au stat până acum reprezentanţii PSD, pe Lucian Harşovschi, Viorel Seredenciuc, George Onofrei Răileanu, Niculai Barbă, Vasile Monacu, Adrian Arămescu şi Costel Tătăranu.

În dreapta primarului şi a preşedintelui de şedinţă vor sta Ovidiu Doroftei, Dan Roibu, Daniel Prorociuc, Liviana Enea, Cristinel Creţu, Daniel Ungurean şi Liviu Cîrlan.

Noua aşezare pe scaune, propusă de PNL, îi „împinge” pe aleşii locali ai PSD şi pe consilierii independenţi spre fundul sălii de şedinţe. Astfel, pe partea stângă, după Costel Tătăranu, vor sta Gavril Vîrvara, Doiniţa Cocriş, Cornel Grosar, Eugen Girigan, Andrei Păduraru şi Geniloni Sfeclă.

De cealaltă parte a mesei, dar în spatele sălii de şedinţe, amplasaţi între ciocan şi nicovală, adică între PNL şi PSD, se vor afla consilierii independenţi Vasile Mocanu şi Corneliu Vornicu.

Conform regulamentului de funcţionare, consilierii se pot constitui în grupuri, în funcţie de partide sau alianţe politice, dar nu mai puţini de trei. Cei care nu îndeplinesc această condiţie se pot asocia.

Reaşezarea din sală, după culoarea politică, a fost criticată de Vasile Mocanu, aşezat până acum imediat lângă viceprimarul Doroftei.

„Am întinerit cu cinci ani şi am revenit în perioada când PDL era în toate cele ce sunt şi mâine vor râde la soare. Aţi reuşit performanţa să luaţi lângă voi şi colegii PNL care au intrat în Consiliul Local pe listele USL, dar şi sigla partidului”, a spus Mocanu, plecat tocmai din PNL, în perioada dinaintea alegerilor prezidenţiale, când era în vigoare ordonanţa „Dragnea”, care permitea migrarea politică.

Preşedintele de şedinţă, Viorel Seredenciuc, l-a taxat rapid pentru o serie de vorbe dure pe care acesta le-a aruncat: „Vă aduc aminte că sunteţi independent pe o lege declarată neconstituţională. Nu ar mai trebui să faceţi parte din Consiliul Local”.

Noua ordine de aşezare la masa de unde se iau decizii care influenţează ce se întâmplă în municipiul reşedinţă de judeţ va fi funcţională de la următoarea şedinţă a deliberativului sucevean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reorganizare în Consiliul Local Suceava, după culoarea politică.
 Vizualizări articol: 1902 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Reorganizare în Consiliul Local Suceava, după culoarea politică3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cel putin... trimis de
(30 ian 2015, 13:00:22
...un asa zis independent din fundul salii ar trebui sa aiba locul in...strada...si nu e dl Monacu...
2.   Cina cea de taina de Leonardo Da Vinci trimis de
(30 ian 2015, 13:05:43
Este sedinta a Consiliului local.Se discuta aprobarea bugetului pe 2015.Domnul primar:
Deoarece sumele au fost discutate dinainte eu zic sa votam repede ca lucrurile sunt clare.Acuma hai sa va zic de catedrala.Chestia aia cu granitul pe jos am zis-o asa de ochii presei.Hai sa fim seriosi,doar n-o sa punem granit la catedrala ca in Piata Centrala.(Se aud rasete).Am si vorbit deja,o sa punem marmura de Carrara ca la basilica Sfantu Petru.Sa vedeti ce frumos o sa arate.Sefu,da ai vorbit cu preotul sa ne picteze si pe noi ca sfinti,zise un consilier.Sigur ca am vorbit,se va face pictura "Cina cea de taina".

3.   Cina cea de taina de Leonardo Da Vinci trimis de
(30 ian 2015, 13:06:44
Sefu,da aia erau 12 apostoli,13 cu Iisus,noi suntem mai multi.Ei ,stai linistit ca ne inghesuie pictorul pe toti in fresca.Da sa ne vedem bine sefu(se aud rasate).Sefu,da cine o sa fie pictat ca Iisus?(se aud rasete)Mai nu fiti golani.Sefu,da ca Iuda cine o sa fie pictat?Ei aici cred ca ar trebui pictati jumatate din consilieri(se aud rasete).Sefu,nu se mai zice iuda,se zice traseistu.(se aud rasete).Sefu da Maria magdalena cine o sa fie(se aud rasete)Pai,cine nu e Iuda e Maria magdalena,adica tot traseistii.(se aud rasete)Sefu,da nu-l chemi pe leonardo da Vinci sa ne picteze?(se aud rasete).

4.   Cina cea de taina de Leonardo Da Vinci trimis de
(30 ian 2015, 13:07:52
Sefu,dar de ce se cheama Cina cea de taina?Va spun eu?Zii mai.Pai seamana cu cina pe care ati avut-o la Sonnenhof cu Baisanu,Nechifor si Prigoana(se aud rasete)Mai nu fiti golani.Sefu,dar pe masa sa apara chestii mai multe.Pe masa pe care mananca apostolii.
Sa se vada opulenta.Sa apara un purcelus de lapte,o icra neagra,un fileu de somon,o tiramisu ,o grasa de cotnari.(se aud rasete)Gata,am inteles aluzia.Haideti cu totii peste drum ca fac cinste.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocană „ca la Bot'șăni” Ai trebuință de: carne macră de porc, untură (sau unt, sau untdelemn), arpagic, roșii, ardei, boia, sare, cimbru și sămânță de mărar. Cum se procedează: Carnea macră de porc, tăiată în bucăți potrivite, se pârpălește nițel... Citeşte