Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 ian 2015 - Anul XX, nr. 23 (5835)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri ignorate

Arestat a doua oară, pentru că nu a respectat obligaţiile controlului judiciar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 22 de ani, arestat într-un dosar al DIICOT Suceava în aprilie 2014 şi eliberat între timp sub măsura controlului judiciar, a ajuns din nou în spatele gratiilor. Motivul: a încălcat obligaţiile controlului judiciar.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Marius Morar, din comuna Brodina, a fost încarcerat în arestul unităţii miercuri după-amiază, în baza unui mandat emis de Tribunalul Suceava în aceeaşi zi.

Morar a mai ajuns în spatele gratiilor în primăvara anului trecut, alături de alţi patru indivizi, fiind acuzat de structurile de combatere a crimei organizate de constituire de grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

La vremea respectivă, anchetatorii explicau printr-un comunicat de presă că Morar şi ceilalţi inculpaţi (Eldar Crinciuc, de 33 de ani, născut în Chişinău şi domiciliat în Fălticeni, Ruben Ursulean, de 24 de ani, din comuna Brodina, Mihai Viosiencu, de 34 de ani, din Rădăuţi, şi Daniel Cojocariu, în vârstă de 47 de ani, din municipiul Suceava) făceau parte dintr-o reţea de trafic de migranţi pe traseul Cernăuţi-Viena. Din reţea mai făceau parte şi ucraineni care aduceau migranţii în zona Cernăuţi şi de acolo îi treceau graniţa, peste fâşia verde, în România, prin zona comunei Brodina.

De aici intrau în joc sucevenii care aveau un rol mai degrabă secundar, fiind călăuze şi oferind cazare de tranzit migranţilor.

Pe fir intrau din nou membrii ucraineni ai grupării, care se ocupau de transportarea migranţilor până în apropierea frontierei de vest şi le organizau ieşirea ilegală din România către spaţiul Schengen.

Din datele adunate de anchetatori rezultă că migranţii erau transportaţi pe ruta Ucraina (Cernăuţi) – România – Ungaria – Austria (Viena), pentru acest traseu fiecare dintre ei plătind 4.000-4.500 de dolari.

Anchetatorii identificaseră la acea vreme peste 30 de migranţi transportaţi de reţea, aceştia fiind din Pakistan, Afganistan, Irak sau Siria.

La câteva zile după ce a fost arestat, Marius Morar a fost pus în libertate sub control judiciar, una dintre obligaţii fiind aceea de a se prezenta periodic la poliţie.

În ultima perioadă, ne-a explicat ieri subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, suspectul a uitat să se mai prezinte la poliţie.

Din acest motiv, poliţia a cerut înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestării preventive, cererea fiind admisă de judecătorii Tribunalului Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arestat a doua oară, pentru că nu a respectat obligaţiile controlului judiciar.
 Vizualizări articol: 2076 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Arestat a doua oară, pentru că nu a respectat obligaţiile controlului judiciar5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tocană „ca la Bot'șăni” Ai trebuință de: carne macră de porc, untură (sau unt, sau untdelemn), arpagic, roșii, ardei, boia, sare, cimbru și sămânță de mărar. Cum se procedează: Carnea macră de porc, tăiată în bucăți potrivite, se pârpălește nițel... Citeşte