Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 ian 2015 - Anul XX, nr. 18 (5830)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acuzat de trafic de droguri

Lăsat în libertate de Tribunal, arestat de Curtea de Apel

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânărul din comuna Vama reținut la începutul acestei săptămâni de ofiţerii Antidrog sub acuzaţia că ar fi comandat şi primit din străinătate un colet cu droguri de risc nu a scăpat de celula pregătită pentru el de procurorii Direcției de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava.

Dacă în primă fază, judecătorii de la Tribunal au respins propunerea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a lui Iulian Petrică Sasu (23 de ani), considerând că tânărul poate fi cercetat în stare de libertate, sub control judiciar, ieri, magistrații Curții de Apel au admis contestația făcută de anchetatori  şi au dispus arestarea preventivă a tânărului din Vama.

Potrivit unui comunicat al DIICOT Suceava, Iulian Petrică Sasu a fost pus sub învinuire pentru introducere în ţară de droguri de mare risc fără drept, trafic de droguri de mare risc (în modalităţile cumpărare şi deţinere de droguri) şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu.

Tânărul în vârstă de 23 de ani este acuzat că pe 3 decembrie 2014 a primit din Spania, prin intermediul unei firme de curierat rapid, un colet în care se aflau aproximativ 30 de grame de droguri de mare risc.

Luni, la începutul acestei săptămâni, a avut loc o percheziţie la domiciliul suspectului, acesta fiind prins deţinând asupra sa un gram şi jumătate de canabis.

La percheziţia de la domiciliul lui Sasu a fost identificat şi un alt tânăr, Mihai Macovei, care  avea asupra sa, într-o tabacheră, 0,24 grame de canabis,  acesta din urmă fiind cercetat sub control judiciar pentru deţinere de droguri pentru consum propriu.

  

DIICOT a făcut contestație şi împotriva deciziei de a lăsa în libertate alţi trei suspecţi de trafic de droguri

Aşa cum vă informam în ediţia de vineri, joi seară, Tribunalul a respins o altă propunere de arestare a trei indivizi acuzaţi de trafic de droguri, după un flagrant la o tranzacţie de aproximativ 100 de grame de canabis.

Procurorii DIICOT i-au reţinut pentru 24 de ore pe suspecţi (Ştefan Schipor, în vârstă de 22 de ani, din Vicovu de Sus, Ionel Pătrăucean, de 25 de ani, şi Ioan Gîză, de 30 de ani, ultimii doi din municipiul Suceava), susţinând că cei trei au distribuit şi comercializat droguri pe raza localităţilor de domiciliu, dar şi a celor limitrofe.

Drogurile (rezină de canabis) erau luate din străinătate de un al patrulea suspect şi introduse în ţară, prin intermediul unor firme de curierat rapid, de regulă fiind disimulate în pachete cu alimente trimise unor rude.

Miercuri după-amiază, anchetatorii l-au prins în flagrant pe unul dintre suspecţi, după care i-au săltat şi pe ceilalţi doi. Au urmat cinci percheziţii, apoi audieri la sediul DIICOT, iar joi dimineaţă cei trei au primit ordonanţe de reţinere.

Spre seară, procurorii i-au dus la arestare, însă judecătorul de şedinţă de la Tribunal i-a trimis acasă pe suspecţi, fără nici o altă măsură preventivă.

Reprezentanţii DIICOT au atacat decizia judecătorului, contestaţia urmând să se judece săptămâna viitoare la Curtea de Apel Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lăsat în libertate de Tribunal, arestat de Curtea de Apel.
 Vizualizări articol: 1859 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lăsat în libertate de Tribunal, arestat de Curtea de Apel0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei