Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 ian 2015 - Anul XX, nr. 18 (5830)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Un om liber: Adrian Mutu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Ieri, în „Gazeta Sporturilor”, o ştire pe una din paginile mai puţin citite anunţa că au încetat represaliile clubului Chelsea la adresa numitului Mutu Adrian, de meserie cam fără, fost angajat cu balonul la numita echipă. Nu are rost să detaliem întreaga tărăşenie în urma căreia Mutu a devenit dublă victimă: a propriei prostii dar şi a ranchiunei ruso-anglo-portugheze (că doar Mourinho e cel care a declanşat mizeria) la adresa românilor (în general, presupus) prin reprezentantul lor la Londra. Sfătuit prost de nişte proşti care acţionau sub numele generic de Becali, Mutu a încercat atunci să scape de suspendare şi de plata daunelor de imagine alegând varianta hard: aceea de a înjura în stânga şi-n dreapta, de-a valma, ruşi, englezi şi portughezi la pachet, consideraţi cumva vinovaţi de tâmpenia lui Adi! Eroare: când joci în deplasare, mai ales în Anglia, tactica ofensivă este cel mai adesea fatală, că ăia nu ştiu decât să atace, şi ca atare te prind descoperit. De parcă n-ar fi fost de ajuns suspendarea, alde Abramovici s-a simţit lezat şi la imagine, ca englez pursânge (făcut, nu născut!) ce se află de când a evadat din Rusia cu miliardele-i prăduite prin Siberia. Aşa că i-a cerut (şi în cele din urmă şi obţinut) vreo 20 de milioane de la Adi sub formă de daune morale. Paranteză: dacă fapta lui Mutu merita aşa pedeapsă, atunci Abramovici, după orice lege, a bunului simţ măcar, ar trebi să înfunde bulăul cam vreo 14.000 de ani, cum doar americanii mai dau sentinţe. În sfârşit, Mutu a reuşit cumva să fenteze toate sechestrele şi popririle, ba să-şi reducă şi suspendarea, astfel încât a reuşit să mai păcălească vreo câţiva ani şi nişte cluburi italiene şi franţuzeşti, şi pe patronii acestora, şi pe spectatori, în general fotbalul. Faptul că după retragere încetează şi obigativitatea plăţii daunelor e bun. E momentul când Mutu ar putea începe o viaţă nouă. Vorba e: după atâtea vieţi noi, începute şi neterminate, ăsta chiar o pricepe ce-i aia o viaţă nouă?
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un om liber: Adrian Mutu.
 Vizualizări articol: 1365 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Un om liber: Adrian Mutu4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei