Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 ian 2015 - Anul XX, nr. 18 (5830)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Organizare

85 de primării sucevene au finalizat inventarierea terenurilor pentru finalizarea procesului de restituire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a anunţat în cursul zilei de ieri că 85 de primării din judeţ, din cele 114, au finalizat acţiunea de inventariere a terenurilor în baza Legii 165/2013 privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România, cu modificările şi completările ulterioare. Florin Sinescu a arătat că la toate cele 84 de primării comisiile locale de fond funciar şi-au reluat activitatea

Sinescu a declarat că alte 26 de primării din judeţul Suceava au documentaţiile depuse la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi sunt fie în curs de finalizare, fie în diverse stadii de verificare şi avizare. Florin Sinescu a subliniat că trei primării, respectiv cele din Adâncata, Hânţeşti şi Vultureşti, înregistrează întârzieri mari în finalizarea acţiunii de inventariere a terenurilor pentru finalizarea procesului de restituire.

Prefectul a amintit că până la data de 31 decembrie 2014, 63 de primării din judeţ care au finalizat acţiunea de inventariere a terenurilor au primit în cont cofinanţarea de 6 lei/ha. El a explicat că în Ordonanța de Urgență nr. 8/2014 se prevede acordarea unei cofinanţări de 6 lei/ha pentru sprijinirea primăriilor în vederea întocmirii situațiilor prevăzute de legea cu privire la măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România

 

În judeţul Suceava mai sunt 18.139 cereri de restituire nesoluționate

Prefectul a spus că suma destinată cofinanţării se calculează în cuantum fix de 6 lei pe hectar, pentru toată suprafaţa unităţii administrativ-teritoriale, şi este virată de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, în limita fondurilor disponibile, în contul primăriilor. Virarea acestei sume se face la data încheierii acţiunii de inventariere a terenurilor care pot face obiectul reconstituirii dreptului de proprietate de pe întreaga unitate administrativ-teritorială, în condiţiile în care documentaţia este avizată de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi în ordinea priorităţilor stabilite de către prefect. „Este important de precizat că în funcţie de finalizarea operaţiunilor de inventariere prevăzute în conţinutul Legii nr. 165/2013, cu modificările şi completările ulterioare şi a normelor de aplicare a acesteia aprobate prin HGR nr. 401/2013, se poate relua activitatea comisiei locale de fond funciar”, a declarat Sinescu. El a adăugat că în judeţul Suceava mai sunt 18.139 cereri de restituire nesoluționate pentru o suprafață de 36.160 de hectare, din care 16.692 teren arabil, diferenţa fiind fond forestier, toate acestea urmând să fie analizate de comisiile locale și comisia județeană de fond funciar.

Florin Sinescu a mai anunţat că o altă prioritate pentru anul 2015 va fi soluționarea cererilor pentru suprafețele situate sub luciul de apă din 11 localități din județ, Fălticeni, Bosanci, Bunești, Forăști, Grănicești, Horodniceni, Moara, Rădășeni, Șerbăuți, Vadu Moldovei și Vulturești. Prefectul a spus că suprafața validată aflată sub luciul de apă este de 694,24 hectare de teren. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 85 de primării sucevene au finalizat inventarierea terenurilor pentru finalizarea procesului de restituire.
 Vizualizări articol: 1930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
85 de primării sucevene au finalizat inventarierea terenurilor pentru finalizarea procesului de restituire0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei