Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 ian 2015 - Anul XX, nr. 16 (5828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Piraterie mascată

Lungu solicită Poliţiei şi ARR să pună „tunurile” pe maxi-taximetriştii care fură clienţii TPL-ului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană vrea să facă ordine în privinţa transportului public de persoane şi declară război celor care, de câţiva ani de zile, practică o nouă formă de piraterie, luând zilnic clienţii TPL şi ATPL. Este vorba de numeroasele microbuze de maxi-taxi care pot fi văzute zilnic aşteptând clienţii în toate staţiile de autobuz din Suceava, deşi acestea ar trebui să transporte oamenii dintr-o localitate în alta, nu dintr-o parte a oraşului în alta.

„O problemă sensibilă, pe care am rezolvat-o odată, când erau 200 de maxi-taxi pirat prin Suceava, văd că a revenit, dar sub o altă formă. Cei care circulă acum şi iau clienţii TPL spun că sunt legali, pentru că au licenţă de transport interjudeţean”, a spus ieri primarul Ion Lungu.

Şeful municipalităţii sucevene s-a arătat contrariat de faptul că deşi a sesizat în numeroase rânduri instituţiile statului care au putere de decizie şi control în privinţa acestor operatori de transport public, nu s-a rezolvat nimic.

„Suntem obligaţi prin lege să le dăm voie să oprească în staţie la intrarea şi la ieşirea din oraş, dar, din păcate, ei opresc în fiecare staţie şi iau călătorii celor de la TPL.

Am avut această discuţie şi în Comisia de Dialog Social, la Prefectură, de faţă cu reprezentanţii Poliţiei şi ai ARR, au fost ceva controale, dar măsurile luate se pare că nu sunt suficiente”, a spus Lungu, care a solicitat ca problema să fie tratată cu maximă seriozitate, pentru că pagubele produse transportatorilor autorizaţi sunt foarte mari.

„Este o problemă reală. Circulând prin oraş, în staţiile de autobuz se văd mereu staţionând câte 3-4 maxi-taxi. Voi ridica din nou problema la Prefectură, sper să găsim sprijin de la Poliţie şi de la alte structuri, ARR în mod special, să stârpim acest fenomen de piraterie. În 2004 am scos din oraş acele 200 de maxi-taxi, acum, sub masca transportului interjudeţean, opresc staţie de staţie şi blochează şi traficul rutier”, a adăugat edilul sucevean.

Problema pirateriei din transportul public local a fost discutată recent de către sindicatul TPL cu conducerea Primăriei Suceava şi cu o parte a noilor membri AGA de la TPL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu solicită Poliţiei şi ARR să pună „tunurile” pe maxi-taximetriştii care fură clienţii TPL-ului.
 Vizualizări articol: 3456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Lungu solicită Poliţiei şi ARR să pună „tunurile” pe maxi-taximetriştii care fură clienţii TPL-ului1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lungule trimis de
(22 ian 2015, 11:14:46
Si noi o parte dintre suceveni Solicitam celor de la DNA ,procuratura si SRI sa puna tunurile pe tine. Ce sa plins DMV , EUROTIP SI SORINELU?
2.   Management dezastruos la TPL trimis de
(22 ian 2015, 12:11:54
Inainte erau 200 de maxitaxi si fiecare scotea profit 1.000 euro pe luna.
Acum TPLul are monopol si sunt in pierdere an de an. Nu sunt in stare nici sa se mentina pe linia de plutire daramite sa faca profit pentru a-si reinnoi flota auto prin forte proprii.
Clienti au destui dar e clar ca managementul e dezastruos daca nu sunt pe profit.
3.   LISTA RUSINII DIN PRIMARIASV trimis de
(22 ian 2015, 12:22:11
lUNGU IONEL, TOVARAS COL cIUTAC, MADAMvAIDEANU va anunt pe aceasta cale ca bujor a luat putin 15 ani cu executare, fata de cat veti lua voi...
Ciutacule crezi ca daca vii cu un vw ponosit la servici nu stie lumea ce marlanii ai facut cu cumatru lungu? Crezi matale ca DNA nu stie ca tu si cu lungu vati impartit apartamente prin oras pt aut de constr si licitatii trucate? Zi tovarase ca ai primit si tu cadou penthouse langa petru rares pt parcarea subterana, spune ca vila( blocul) de langa finante ti la construit moka cel cu parcarile, rudele tale ti-au facut cadou o vila de 1 mil de euro, hai spune ca oricum ati furat pe fata si nu va e frica de nimeni tovarashe
4.   Lungule trimis de
(22 ian 2015, 12:25:46
Crezi ca te nai salveaza omu tau de la sri caruia ii bagi spagi uriase? Crezi ca daca ai rude in 2'15 iti vor da ponturi sa mai scapi? Lungule crezi ca daca dai drumu la dus la tine in birou nu te aude nimeni?????? Dati demisia ca mai vin pe teava informatiile...
5.   Salut Likleaks trimis de
(22 ian 2015, 13:10:01
E vorba de Ioan Ciutac secretar al municipiului Suceava???
6.   Primaria Suceava trimis de
(22 ian 2015, 13:20:01
Likleaks,daca tot aipomenit de doamna Vaideanu hai sa vedem ce spune domnul senator Dontu despre ea:
Suntem in 2008 ,au loc alegerile locale.La primaria Sucevei candideaza Lungu si Ovidiu Dontu.Ovidiu Donţu, candidatul social-democraţilor la primăria municipiului reşedinţă de judeţ, vine cu o nouă dezvăluire la adresa primarului în exerciţiu, Ion Lungu, candidat PD-L pentru un nou mandat. Donţu a susţinut într-o conferinţă de presă că fratele primarului Lungu, Constantin Lungu, a făcut prin firma sa lucrări în subantrepriză la şcoli din municipiul Suceava. „Dacă erau la şcolile din Rădăuţi nu mi se părea nimic nepotrivit pentru că şi firma fratelui domnului primar trebuie să trăiască. Îl întreb pe domnul Lungu cum poate să controleze calitatea lucrărilor la acele şcoli când în subantrepriză fratele domniei sale realizează acele lucrări”, a spus social democratul. Donţu a prezentat „patrulaterul portocaliu” al afacerilor din şcoli patrulater în care pe lângă fraţii Lungu se mai regăsesc directoarea economică a primăriei şi soţul acesteia. „Filiera pe care s-au realizat aceste lucrări este următoarea: Ion Lungu, primarul controla aceste lucrări, economicul Primăriei, doamna Văideanu le aviza, soţul doamnei Văideanu fiind şeful investiţiilor de la Inspectoratul Şcolar le ajuta, iar fratele domnului primar, Costică Lungu le realiza. Iată că patrulaterul este portocaliu domnule primar. Prezint opiniei publice patrulaterul portocaliu privind lucrările în şcoli şi las pe cetăţenii municipiului Suceava să spună dacă e în regulă sau nu. Iată domnule primar nici nu fabulez, nici nu exagerez nici nu mint. Ca sucevean am o datorie de onoare să arăt cetăţenilor realitatea”, a declarat Ovidiu Donţu.
7.   Evaziune trimis de
(23 ian 2015, 05:38:04
Maaaaarea problema a celor cu maxi-taxi este evaziunea fiscala . Macar TPL-ul , cind platesti 2 lei , primesti bilet . La maxi nu se intimpla asta. La maxi primesti manele , soferi plictisiti si fara chef care stau in statii cit vor muschii lor , vorbesc la telefon cu colegu " = " unde esti , cine e in fata ta , mergi mai repede ca a trecut doi-ul , viteza de deplasare este de 20 km la ora cu scopul de a prinde toate semafoarele poate-poate s-o mai urca cineva . In plus ,nu stiu cite maxi-taxi sunt autorizate la primarie , dar sunt sigur ca mai mult de jumate nu au licenta si fac piraterie. Maxi taxi exista numai la noi si Botseni. Iasul , Bacaul m P Neamt , Vaslui , Focsani , Buzau , samd nu au acest gen de transport. TPL-UL ar trebui sa cumpere 30- 40 -50 de microbuze cu care sa deserveasca activitatea de maxi. Si autobuze noi cu aer conditionat. Privatii ar trebui sa faca doar taxi sau cursele externalizate. Pina la urma la TPL oamenii benefciaza de carti de munca , asigurari , somaj eventual , etc. La maxi , cum am citit si astazi , dimineata la " angajat " , peste zi a luat amenda " angajatu" iar seara a plecat cu 370 de ron . Pai aia erau banii de dupa - amiaza , ca la pranz a predat incasarile .Cit din cei 370 ron sunt fiscalizati ? Mare parte din oamenii care circula cu maxi-taxi platesc cotele si darile la stat ca nu au ce face. Maxi -taxi , impreuna cu bazarul reprezinta MAREA EVAZIUNE fiscala a Sucevei. Iar autoritatile inchid ochii. Nu-mi place tpl-ul , dar e o societate care angajeaza si da de lucru la oameni legal.
8.   Concret trimis de
(23 ian 2015, 10:09:02
Lăsați cererea și oferta să funcționeze,dar întâi puneți în legalitate lucrurile.
Faceți în așa fel să le fie bine cetățenilor și firmelor ce aduc profit.Poate ați urmărit discursul domnului președinte Johannis,”stop și de la capăt”de linie.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei