Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 ian 2015 - Anul XX, nr. 16 (5828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Vocea tinerilor din România

Rădăuţeanul care reprezintă tinerii români la ONU îşi pregăteşte cea de-a doua deplasare la New York

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rădăuţeanul ales delegat de tineret al României la Organizația Națiunilor Unite, Luca Ciubotaru, îşi pregăteşte cea de-a doua vizită la New York, la sediul ONU, deplasarea urmând să aibă loc în luna februarie.

Alături de Bianca Dragomir, celălalt delegat de tineret din mandatul 2014-2015, Luca va participa la ECOSOC (Economic and Social Council) Youth Forum și la lucrările Comisiei pentru Dezvoltare Socială din cadrul Organizației Națiunilor Unite, unde România deţine preşedinţia anul acesta.

„Tinerii care au propuneri de subiecte pentru cei doi delegați ai României la Organizația Națiunilor Unite (ONU) le pot scrie acestora pe adresa de e-mail delegate@unyouth.ro sau printr-un mesaj pe www.facebook.com/UNYDRo”, transmit cei doi delegaţi.

În această perioadă premergătoare deplasării la New York, cei doi au lansat o invitaţie la dialog, sub numele „Vocea ta la Organizația Națiunilor Unite”. Astfel, tinerii din România, membri ai unor structuri sau asociaţii de tineret sau nu, pot atrage atenția asupra unei nevoi neidentificate în strategia de tineret (recent adoptată) sau a unor oportunități pentru tineri explorate insuficient în România.

„Care sunt cele mai importante două aspecte care îi privesc pe tinerii din România anului 2015? Scrie-ne pe adresa delegate@unyouth.ro sau trimite-ne un mesaj pe www.facebook.com/UNYDRo. Dacă ideile tale sunt convingătoare şi bine întemeiate, ele pot fi puse în discuţie la ONU, în februarie 2015!”, au mai subliniat delegații de tineret ai României la ONU. Termenul limită pentru trimiterea propunerilor este luni, 26 ianuarie.

Primul discurs al rădăuţeanului la ONU, în New York, a fost susținut pe data de 8 octombrie, în plenul Comisiei a treia a Adunării Generale a ONU, pe tema educației care răspunde nevoilor tinerilor și provocărilor secolului XXI și a participării civice a tinerilor. Luca Ciubotaru a ales să susțină discursul atât în limba engleză, cât și în limba franceză, culegând aprecierile auditoriului.

 

Cine este Luca Ciubotaru?

Timp de un an de zile, rădăuţeanul Luca Ciubotaru va fi vocea tinerilor din România în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite. În urma unui proces riguros de selecţie, pe 6 septembrie 2014 tânărul a fost desemnat delegat de tineret la Organizaţia Naţiunilor Unite, în mandatul 2014-2015. Luca Ciubotaru, în vârstă de 23 de ani, a fost şef de promoţie la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi.

Absolvent al promoției 2014 a Facultăţii de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Luca este în prezent masterand în Ştiinţe Penale și student în an terminal al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din cadrul aceleiași universități. Luca este președinte fondator al Asociației Studenților la Drept a universității ieșene. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rădăuţeanul care reprezintă tinerii români la ONU îşi pregăteşte cea de-a doua deplasare la New York.
 Vizualizări articol: 2758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 8 voturi
Rădăuţeanul care reprezintă tinerii români la ONU îşi pregăteşte cea de-a doua deplasare la New York4.858

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei