Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 ian 2015 - Anul XX, nr. 16 (5828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsură

Comisie pentru trierea câinilor în vederea eutanasierii, la adăpostul din Lunca Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O comisie formată din medici veterinari şi funcţionari ai Primăriei Suceava va efectua, în perioada următoare, o nouă evaluare a stării de sănătate şi a comportamentului câinilor comunitari din adăpostul din Lunca Sucevei. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, că evaluarea se face în vederea trierii animalelor, cele bolnave sau agresive urmând a fi eutanasiate. În opinia primarului Lungu, deşi adăpostul este suprapopulat, „mai este loc pentru încă vreo 200-300 de câini”, dar categoric şi triajul este necesar. Pe tot parcursul anului trecut, în urma triajelor medicale 70 de câini din adăpost au primit injecţia letală.

Lungu a afirmat că administraţia locală, împreună cu asociaţiile de protecţie a animalelor, are capacitatea întreţinerii în adăpost a circa 1.500 de câini. Cele aproximativ 3.500 de animale – 1.500 în adăpost şi încă circa 2.000 încă pe străzile oraşului - categoric nu pot fi întreţinute financiar până mor de bătrâneţe, în condiţiile în care durata de viaţă a unui câine este de 11-16 ani. Asta cu atât mai mult cu cât din gospodăriile din oraş şi din localităţile limitrofe migrează periodic spre Suceava alţi câini.

 

În 2014, Primăria a alocat pentru adăpost 67.000 de lei

Anul trecut, suma cheltuită de la bugetul local pentru adăpostul de câini a fost de 67.000 de lei: 37.000 de lei pentru bunuri şi servicii şi 30.000 pentru hrana câinilor. La asta s-au adăugat banii daţi pentru strângerea câinilor fără stăpân de pe străzile Sucevei şi transportul lor la adăpost. La sfârşitul anului trecut, Lungu declara că alocarea a un milion de lei pe an de la bugetul local ar fi suficientă pentru gestionarea câinilor comunitari, inclusiv a celor din adăpost, dar la dimensiunea la care este acum. Extinderea adăpostului a fost pusă în discuţie săptămâna trecută, de consilierul local PSD Doiniţa Cocriş, care susţine că şi cu cei 1.500 de câini aflaţi acum în aşezământ, acesta este supraaglomerat. Potrivit Doiniţei Cocriş, militantă pentru protecţia animalelor, norma de spaţiu este depăşită de trei ori şi câinii au ajuns să se sfâşie între ei.

Întrebat, ieri, despre posibilitatea extinderii adăpostului, primarul Ion Lungu a declarat că nu o consideră oportună. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comisie pentru trierea câinilor în vederea eutanasierii, la adăpostul din Lunca Sucevei.
 Vizualizări articol: 2060 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comisie pentru trierea câinilor în vederea eutanasierii, la adăpostul din Lunca Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei