Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 22 ian 2015 - Anul XX, nr. 16 (5828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fonduri

Bugetul Sucevei pe 2015, mai mare decât cel de anul trecut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noua modalitate de calculare a gradului de încasare a veniturilor proprii îi permite municipalităţii sucevene să aibă un buget mai mare decât anul trecut.

Conform primarului Ion Lungu, bugetul local pentru anul 2015 se apropie de 350 de milioane de lei, fiind cu aproximativ 20% mai mare decât cel din 2014.

„Bugetul a prins contur. Am primit sumele aşteptate de la Finanţe. 63,5% reprezintă costurile de funcţionare  şi aproximativ 34,7% este alocat pentru dezvoltare. Am putea spune că este un buget al dezvoltării, câtă vreme peste 30% din el merge la acest capitol. Cea mai mare pondere din buget are ca destinaţie învăţământul – 35,4%, în vreme ce la transport, străzi şi TPL se alocă 25,6%, iar 9,8%  pentru dezvoltare locală”, a precizat Ion Lungu.

Forma finală a proiectului de buget, care va fi supus dezbaterii Consiliului Local în şedinţa din 29 ianuarie, va fi întocmită mâine, după cea de-a treia rundă de discuţii cu aleşii locali, care va avea loc astăzi.

„Consilierii locali au venit cu amendamente, încercăm să ţinem cont de fiecare în parte, în măsura în care sunt realizabile din bugetul local”, a precizat Lungu.

Faptul că, după ce ani la rând, bugetul Sucevei a fost limitat cam la aceeaşi valoare, anul acesta creşte la 350 de milioane, a fost explicat de edilul sucevean:

„Putem avea un buget mai mare pentru că între timp au venit alte norme de recalculare a gradului de venituri proprii pentru 2014. În total, gradul de realizare a bugetului pe 2014 a fost de 85%, iar conform legii, dacă nu este realizat 97%, eşti limitat la bugetul anului precedent. Dar acum au venit precizări la formula de calcul, fiind scoase sumele incerte. Primăria Suceava are mari sume de încasat de la agenţi economici care sunt în faliment ori în insolvenţă.

Prin eliminarea din calcul a sumelor incerte, gradul de realizare a veniturilor proprii pe 2014 este de 98,26%. Drept urmare, putem face bugetul pe 2015 necondiţionat de cel de anul trecut”.

Interesant este şi faptul că, deşi municipiul Suceava nu a primit nimic din sumele de echilibrare de la bugetul de stat, în total, sumele alocate din cotele defalcate de TVA şi impozite sunt mai mari cu 9,87% faţă de anul trecut, suma primită fiind de 7.388.240 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetul Sucevei pe 2015, mai mare decât cel de anul trecut.
 Vizualizări articol: 2289 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bugetul Sucevei pe 2015, mai mare decât cel de anul trecut0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu prea se intelege nimic trimis de
(22 ian 2015, 11:13:40
Am citit despre bugetul primariei pe 2015 in mai multe publicatii pentru a-mi forma o idee.Sincer sa fiu nu prea am inteles nimic.Si tineti cont ca am avut avantajul sa citesc despre buget.Daca l-as fi ascultat pe domnul primar vorbind despre buget chiar n-as fi inteles nimic datorita stilului sau inconfundabil de a vorbi:)).Cateva date tot mi-au intrat in cap.Ca bugetul anul acesta va fi de 350 milioane lei.Inteleg ca peste 30% merge pentru dezvoltare.Adica 105milioane lei.Acum sa vedem ce vom dezvolta anul asta:)).Din ce am mai citit se pare ca 20 milioane lei sunt pentru subventionarea apa calda si caldura a CENTRALIZATILOR.Si binenteles milionul de lei obligatoriu pentru catedrala.
2.   Vom face bilantul la sfarsitul anului trimis de
(22 ian 2015, 11:29:47
Sigur ca acestea sunt doar niste cifre pe hartie.Vom vedea la sfarsitul anului ce s-a realizat in Suceava.O prima observatie,suma imensa pe care o plateste primaria pentru subvetia CENTRALIZATILOR.Adica 20 milioane lei.Despre acest lucru am discutat si vom discuta mereu aici pe forum.Adica despre moralitatea si legalitatea subventiei.adica de faptul ca jumatate din populatia orasului(necentralizatii)contribuie la plata apei calde si a caldurii pe care o consuma cealalta jumatate a orasului(centralizatii)prin banii de taxe si impozite.
Despre milionul care se plateste catedralei am discutat mereu.Conspectand vedem ca si in 2014 s-a dat un milion ,in 2010 500.000,in 2011 600.000 si asa mai departe.
Asta in conditiile in care Patriarhia Română - Administraţia Patriarhală a avut mereu un profit mai mare decât multe dintre marile companii din România .In 2011 de exemplu profitul a fost de 6,6 milioane de euro.
3.   Vom face bilantul la sfarsitul anului trimis de
(22 ian 2015, 11:38:53
Tinand cont de toate promisiunile pe care le-a facut primarul Lungu anul trecut si la inceputul anului curent,se pare ca anul 2015 va fi un an exceptional pentru Suceava.Adica sa ne asteptam ca de la 1 martie miii de muncitori,utilaje,betoniere,ex etc vor lucra In oras.Nu voi intra in amanunte,voi mentiona succint cam ce ar trebui sa se intample in Suceava.Se vor incepe lucrarile :
200 de strazi vor fi reparate,s-au alocat 20 miliarde lei de la buget.
„Ne propunem un program ambiţios de reparare a străzilor în acest an. Avem o mare problemă, mai ales după proiectul de apă şi canalizare. Sunt foarte multe străzi care trebuie reparate, iar la multe dintre acestea este necesar să fie turnat covor asfaltic”, a spus Lungu.„Sunt câteva străzi pe care le vizăm în mod deosebit – strada Zamcei, Gheorghe Doja, 22 Decembrie, Biruinţei, Aron Pumnul, Mărăşeşti, Ştrandului, Nicolae Iorga, pe care trebuie turnate covoare asfaltice pe porţiuni mari”, a mai spus edilul sucevean.

4.   Vom face bilantul la sfarsitul anului trimis de
(22 ian 2015, 11:43:43
*Renovarea Casei de Cultura.
„Casa de Cultură este o clădire deosebită, un patrimoniu pentru Primăria Municipiului Suceava şi o clădire reprezentativă situată în zona centrală iar pentru asta vreau sa pregatim acest parteneriat, măcar să schimbăm mobilierul din sala mare a Casei de Cultură, să refacem instalaţia de aerisire şi încălzire”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.
*Zona agrement spatele Uzinei electrice
„Acolo vor fi mai multe obiective, în număr de opt. În primul rând reabilitarea lacului, crearea unui ponton, pavilion de muzică, poduri, podeţe, dotări cu bărci şi hidrobiciclete, de asemenea un spaţiu administrativ cu închiriere de material sportiv, cabinet medical, grupuri sanitare, o cafenea, amenajare de alei, bănci, fântâni arteziene, spaţii verzi, drumuri noi şi trotuare, patru terenuri de sport din care un teren de minigolf şi trei terenuri de tenis, iluminat stradal şi decorativ şi nu în ultimul rând locuri de joacă pe 1000 de metri pătraţi”

5.   Vom face bilantul la sfarsitul anului trimis de
(22 ian 2015, 12:02:11
*Amenajarea Piata Mica,Piata Centrala,Piata Burdujeni
*Finalizarea tronsoanelor 1 si 2 la soseaua de centura
*Modernizarea mai multor strazi cu fonduri europene:Traian Vuia, Cernăuţi , Grigore Alexandru Ghica, bulevardul George Enescu, Mărăşti, Mihai Eminescu, Plevnei , Calea Unirii , Cuza Vodă şi Universităţii.Binenteles si podul si pasarela de la Itcani.“Sperăm să începem într-o săptămână lucrările”, a declarat primarul Ion Lungu.(asta finnd in august 2014):))
*Proiect valorificarea şi conservarea patrimoniului cultural de la Curtea Domnească.
Este vorba de proiectul exceptional al firmei spaniole Arena.
*Preluarea parcului Sipote de la ocolul silvic Patrauti
*Reconditionarea statuii lui Stefan cel Mare Cetate
*Mutarea statuii lui Petru Musat in fata casei de Cultura.
*Finalizarea cinematografului Modern si utilarea cu echipament 3D
*Finalizarea doua cinematografe multiplex la iulius Mall.
LA SFARSITUL ANULUI FACEM BILANTUL.

6.   Vom face bilantul la sfarsitul anului trimis de
(22 ian 2015, 12:22:58
Stadion nou in zona Metro care va aveao capacitate de 15.000 de locuri, 20 de metri înălţime la cota maximă şi va fi prevăzut cu numeroase spaţii de parcare.

7.   Inca ceva trimis de
(22 ian 2015, 16:19:35
Sa nu uite dom'primar sa reinoiasca si sa indeseasca indicatoarele care ne indruma catre restaurantul lui fecioru'su, Oscar Wilde. Si sa puna acelasi numar de indicatoare si catre bodega mea, La trei paduchi. Si lista e deschisa. Ca de ce sa fie fecioru'su mai al cu mot ca orice alt cetatean?
8.   Vom face bilantul la sfarsitul anului trimis de
(22 ian 2015, 16:39:22
*"Un proiect în valoare de zeci de milioane de euro, care îşi propune îndiguirea malurilor râului Suceava pe o distanţă de zece kilometri, stabilizarea celor două poduri, de la Iţcani şi de la Burdujeni, dar şi amenajarea unor zone de agrement pe marginea apei a fost prezentat de primarul Sucevei, Ion Lungu."(ca la Venetia si Amsterdam).
*Primaria va finaliza internatul si stadionul Liceul Sportiv,sala de sport liceul Stefan cel mare,gradinita Liceul pedagogic.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei