Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 ian 2015 - Anul XX, nr. 9 (5821)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Protest după gratii

„Mi-am tăiat parte din limbă şi pleoapele ochilor şi mi-am cusut gura cu sfoară pentru a nu putea bea nici măcar apă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Arestat preventiv de mai multe luni sub acuzaţia că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră în vârstă de 12 ani, un bărbat din municipiul Rădăuţi, Marian Ureche (în vârstă de 51 de ani), a trimis din arestul poliţiei judeţene o scrisoare pe adresa Monitorului de Suceava, în care face dezvăluiri cutremurătoare.

Ureche, despre care vă informam la sfârşitul lui 2014 că a intrat în greva foamei, susţinând că este nevinovat, arată că toate acuzaţiile ce i se aduc se bazează pe declaraţiile şocante ale minorei cu care este acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale, minoră care îşi acuză şi propria mamă că ar fi lăsat-o să fie abuzată.

Povestea e cu atât mai terifiantă cu cât în acelaşi apartament în care anchetatorii susţin că aveau loc partidele de amor interzise locuia şi fata lui Marian Ureche, de aceeaşi vârstă cu minora abuzată, cele două fiind chiar colege de şcoală.

La vremea arestării lui Marian Ureche (septembrie 2014), procurorii din cadrul structurilor de combatere a crimei organizate au arătat într-un comunicat de presă că există suspiciuni că Marian Ureche ar fi făcut sex cu minora în faţa unui calculator, în timp ce vorbea pe Skype cu soţia sa, o tânără în vârstă de 20 de ani, plecată în Anglia, partida fiind înregistrată de tânăra aflată la mii de kilometri distanţă.   

Uluitor este şi faptul că soţia lui Ureche, tânăra în vârstă de 20 de ani, este nimeni alta decât fosta lui fiică vitregă.

Bărbatul din Rădăuţi a fost căsătorit cu o femeie care a decedat în urmă cu mai mulţi ani, ulterior - reiese şi din documentele trimise de Marian Ureche - acesta din urmă căsătorindu-se cu fiica sa vitregă.

 

„Nu m-am atins cu un deget de acest copil”

În scrisoarea trimisă redacţiei Monitorului, Marian Ureche arată că minora în vârstă de 12 ani a declarat iniţial la poliţie că nu a fost victima vreunui abuz fizic ori sexual, însă ulterior, „prin constrângerea bunicii”, minora ar fi declarat cu totul altceva, inclusiv amănuntele şocante care ar îngrozi orice om întreg la minte. „Bunica a obligat-o prin constrângere şi ameninţare că o va lăsa pe aceasta să fie luată la centrul de plasament să revină şi să declare împotriva realului şi a voinţei sale”, susţine Marian Ureche.

Inculpatul arată că minora are un discernământ scăzut şi ar  suferi de anumite afecţiuni psihice, mai ales că în declaraţiile date în faţa anchetatorilor ar fi povestit că ar fi fost abuzată sexual de la vârsta de 9 ani, inclusiv de bărbaţi cu care mama ei a avut relaţii.

Unul, reiese din declaraţia minorei, a fost chiar tatăl ei vitreg, iar abuzurile s-ar fi petrecut în 2012, când victima s-a dus la mama ei, care muncea în Italia.

„Mă pipăia, mă atingea, iar o dată m-a obligat să întreţin relaţii sexuale”, povestea minora la poliţie, de faţă cu un avocat şi un reprezentant de la asistenţă socială.

În noiembrie 2013, mai spunea minora, ar fi fost violată şi de un bărbat pe care mama ei i l-ar fi prezentat. Femeia ar fi spus că respectivul este tatăl natural al fetei.

Marian Ureche susţine că nici unul dintre cei doi bărbaţi indicaţi nu au fost cercetaţi de DIICOT, în timp ce el, numai pe baza acelor declaraţii ale minorei, a fost arestat preventiv.

„Nu m-am atins cu un deget de acest copil. Dumnezeu mi-e martor. (...) Sunt supus unei represiuni nedrepte împotriva mea, prin care cei doi copii ai mei, de 12, respectiv 4 ani, au de suferit, fiind declaraţi orfani şi instituţionalizaţi într-un centru de plasament”, a scris Ureche în documentul trimis pe adresa redacţiei.

El e revoltatşi pe faptul că anchetatorii i-au luat probe biologice lui şi fetiţei sale, verificând dacă şi aceasta din urmă a fost abuzată sexual, aspect neconfirmat de anchetă.

„Am aproape patru luni de zile de când sunt în arest preventiv şi în tot acest timp am protestat prin forma refuzului de hrană. După 65 de zile, am fost transferat  la Spitalul Penitenciar Rahova, unde am fost torturat psihic pentru a mă determina să renunţ la protest, ceea ce s-a şi întâmplat. Am fost adus din nou la IPJ Suceava (...) am fost determinat să recurg la diverse autoagresiuni asupra corpului meu prin care mi-am cauzat plăgi profunde la nivelul braţelor, în urma cărora putea surveni decesul, mi-am tăiat parte din limbă şi pleoapele ochilor, mi-am cusut gura cu sfoară sintetică pentru a nu putea bea nici apă măcar”, mai scris deţinutul, precizând că a reluat greva foamei.

 

„O făceam în faţa unui laptop aprins, cu cameră video, în timp ce vorbeam cu soţia lui, pe Skype”

În ceea ce-l priveşte pe Marian Ureche, minora victimă a acestui dosar susţine că îl ştia de mulţi ani, fiind tatăl uneia dintre colegele ei de clasă.

În urmă cu aproape un an, după mai multe luni în care a stat în Italia, la mama ei, minora s-a întors la Rădăuţi, iar într-o seară de decembrie s-a dus acasă la colega ei, fiica lui Marian Ureche.

Aici, inculpatul, susţine ea, era cu mai mulţi indivizi, printre care şi Vasile Halip (48 de ani), arestat şi el în aceeaşi cauză. Au îmbătat-o, după care au întreţinut cu ea, pe rând, relaţii sexuale.
Poliţiştii au luat-o acasă de la Ureche, după ce bunica minorei a reclamat dispariţia.

Minora mai spune că bărbatul în vârstă de 51 de ani i-a dat împrumut bunicii sale suma de 700 de euro, iar femeia mai în vârstă a acceptat ca adolescenta să se reîntoarcă acasă la bărbat, iar victima a  continuat relaţiile sexuale cu cel care îi putea fi chiar şi bunic.

„O făceam în faţa unui laptop aprins cu cameră video, în timp ce vorbeam cu Cristina, soţia lui Marian Ureche, pe Skype. Cristina ne filma, în tot acest timp, cu telefonul mobil, filma ce se vedea prin Skype. După aceasta, Ureche Marian vorbea cu Cristina, iar Cristina îi spunea că îi va trimite bani pentru filmuleţe, 200 de lire”, e un fragment din declaraţia dată de victimă în faţa anchetatorilor.

Minora a mai susţinut şi că, la un moment dat, ar fi întreţinut relaţii sexuale şi cu un alt amic de-al lui Ureche. „Atunci i-am spus lui Marian că nu sunt supărată pe el, dar l-am rugat să nu mă mai dea la alţii”, le spunea victima anchetatorilor.

  Din informaţiile noastre, cercetările în acest dosar se află în faza finală, în perioada următoare anchetatorii intenţionând să trimită dosarul în instanţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Mi-am tăiat parte din limbă şi pleoapele ochilor şi mi-am cusut gura cu sfoară pentru a nu putea bea nici măcar apă”.
 Vizualizări articol: 9315 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
„Mi-am tăiat parte din limbă şi pleoapele ochilor şi mi-am cusut gura cu sfoară pentru a nu putea bea nici măcar apă”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei