Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 ian 2015 - Anul XX, nr. 9 (5821)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Penal

Contabila Primăriei Vultureşti, acuzată de Curtea de Conturi de o delapidare de 1,81 miliarde de lei vechi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape două miliarde de lei vechi ar fi delapidat contabila Primăriei Vultureşti, Elena Daniela Păvăluc, potrivit raportului de control al Curţii de Conturi pentru anul 2013, efectuat în 2014. Întreaga sumă delapidată precizată de raportul Curţii este de 250.000 lei (2,5 miliarde de lei vechi), dar în sarcina contabilei, potrivit primarului comunei, Mihai Grădinaru, s-au reţinut „doar” 181.861,96 lei ( 1,81 de miliarde de lei vechi). Este vorba, spune primarul, despre bani încasaţi din impozite şi taxe şi nedepuşi de contabilă la casieria instituţiei.

„De această situaţie s-ar face vinovată contabila, care şi-a şi recunoscut greşeala în faţa Curţii de Conturi, dar ea faţă de mine nu mai recunoaşte nimic, spune că nu ea şi-a însuşit banii”, ne-a declarat, ieri, primarul.

Acesta a făcut public raportul în faţa consilierilor locali, l-a prezentat aparatului de specialitate din primărie şi a făcut plângere penală, la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, împotriva contabilei Păvăluc, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni. „Dosarul este în curs de cercetare pentru presupuse fapte de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals material şi uz de fals”, a arătat primarul de Vultureşti.

Acesta spune că, după controlul Curţii de Conturi, a aflat şi că, în timp ce el era într-o delegaţie în Franţa, angajata primăriei i-a falsificat semnătura pe două ordine de plată şi, cu ajutorul unui alt salariat, pe baza unui contract fals de prestări servicii, a deturnat 170.000 de milioane de lei vechi  din contabilitate.

Acest caz a fost prezentat pe larg de cotidianul „Monitorul de Suceava” în luna octombrie a anului trecut. Atunci, contabila a recunoscut cu seninătate că a virat banii în contul respectivului salariat, Florin Onuţu, drept plăţi pentru contracte fictive de prestări servicii iluminat public, cu ştiinţa şi acceptul lui. Onuţu i-a dat contabilei cardul său şi codul PIN pentru ca femeia să poată retrage banii. Când a aflat, însă, despre ce sume este vorba, a reclamat-o pe contabilă la primarul de Vultureşti şi la Parchet.

„Probabil nu s-au înţeles la bani şi aşa s-a ajuns să se afle ceea ce s-a întâmplat”, crede primarul Mihai Grădinaru.

 

„Mi-e teamă că vor apărea şi alte sume, în urma verificărilor amănunţite”

În ceea ce priveşte dimensiunea reală a fraudei, edilul comunei Vultureşti a afirmat că ieri a încheiat două contracte, în valoare de 15.000 lei fiecare, cu un expert judiciar care să verifice întreaga activitate financiar contabilă a primăriei, din iulie 2012 până la 31 decembrie 2014. Un al treilea contract vizează activitatea financiară de la Şcoala Gimnazială „Constantin Tomescu”, din Pleşeşti: „Vreau să limpezim situaţia şi să se verifice toată activitatea contabilă, de când am preluat eu mandatul de primar. Dacă există vreun prejudiciu, să se calculeze şi să spună cine e vinovat. Verificarea Curţii de Conturi s-a făcut prin sondaj, eu am cerut acum un control amănunţit. Mi-e teamă că vor apărea şi alte sume”.

Explicaţia primarului, profesor de meserie, pentru delapidarea descoperită de Curtea de Conturi la Vultureşti este aceea că, după moartea fostului primar, în 2011, comuna a fost condusă de un viceprimar fără pregătire economică, iar contabila Elena Daniela Păvăluc „a fost de capul ei”. „Dacă a încercat ea cu mine aşa ceva (n.r. - falsificarea ordinelor de plată, contracte fictive, delapidarea din 2013), cu primarul care a fost înainte, care era mai mult la stână decât la primărie, şi cu viceprimarul, care a fost muncitor la şcoală, vă daţi seama ce a fost. Mai mult nu vreau să comentez pentru că există prezumţia de nevinovăţie”, a declarat Mihai Grădinaru.

Până când instanţa se va pronunţa în privinţa plângerii penale împotriva contabilei, primarul Grădinaru a dispus ca Elena Daniela Păvăluc să nu mai aibă acces la bani în numerar şi la casa de bani, toate sumele fiind depuse, din octombrie 2014, de casieră, direct la Trezorerie. De asemenea, tot prin dispoziţie de primar, Elenei Păvăluc i s-a ridicat dreptul de control financiar intern. „Aştept rezultatul anchetei şi, dacă va fi cazul, vom recurge la suspendare din funcţie sau destituire”, a mai spus primarul de Vultureşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contabila Primăriei Vultureşti, acuzată de Curtea de Conturi de o delapidare de 1,81 miliarde de lei vechi.
 Vizualizări articol: 6211 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Contabila Primăriei Vultureşti, acuzată de Curtea de Conturi de o delapidare de 1,81 miliarde de lei vechi4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   PRIMARIA LITENI E LA FEL trimis de
(14 ian 2015, 12:50:22
La fel e si la Primaria Liteni, unde barbatul acestei incapabile contabile anume Pavaluc Benone e la fel ca femeia sa !
2.   ULCIORUL NU MERGE DE MULTE ORI.... trimis de
(14 ian 2015, 12:51:17
-Astai pusa contabila de pe vremea raposatuli Primar care a murit! Dar a ramas acolo si a luato si pe sorasa Monica,iar barbatul lu sorasa Monica si anume Nicolae Trantorul satului e pus de Pavaluc Benone la Primaria Liteni ! Toata familia si neamul prin Primaria Vulturesti si Liteni!
3.   Despre barbatasu trimis de
(14 ian 2015, 12:52:12
Dl PAVALUC BENONE sotul Hoatei, (si el tot la fel) e un burduhanos care a fost COMPOSTOR LA CFR siacuma e mare BASCULA la PRIMARIE ! Il are la mana pe ONISEI ,Primarul LITENIULUI si tot ce dicteaza Benone , Tomita executa fara sa intrebe nimic ! Mai nou amandoi au casa pe aceeasi strada la 50 metri distanta pentru a se consulta si dupa servici !... Ca na , in ziua de azi tre sa furi cu cap si trebuie planuri !
4.   Daca Vine DNA la PRIMARIA LITENI....... trimis de
(14 ian 2015, 12:53:10
-Daca Vine DNA la PRIMARIA LITENI.......Numa FEMEIA DE SERVICI SCAPA!
5.   Cum s-ar rezolva cazul? trimis de
(14 ian 2015, 12:54:01
-Prin Interogarea Dlui Pavaluc Benone la DNA, la FISC, LA Mediu (ca are groapa de gunoi la Liteni deschiza fara aprobari si impotriva legii) , la CURTEA DE CONTURI ! Ca stiti vorba Dupa SAC si PETIC ! ASA BARBAT, ASA FEMEIE !
6.   -Atentie!!!!-Atentie!!!!-Atentie!!!! trimis de
(14 ian 2015, 12:55:02
-Toti alimenteaza la Peco Liteni in masinile proprii, dar in contul Primarii si prostii de Litenari platesc TAXE SI IMPOZITE pentru PARAZITII ASTIA ! A mai trecut Liteniul si ca oras ca taxele sa fie duble si Pavaluc cu Onisei sa imparta banii! Bine mai zice Florescu cand face greva ! Omul are dreptate! Vrea sa se treaca localitatea din Oras in Sat pentru a scadea IMPOZITELE SI TAXELE! DA NA.. Nu convine la cei sus pusi!

7.   Gospodarul Satului:- Benone(Piedone) trimis de
(14 ian 2015, 12:56:47
-Cu Buna stiinta Primarului , Benone (Burduhan sau Piedone de Liteni) spala bani cu Masina de gunoi, cu raba si escavatorul conduse de alt prost Ilicu, cu escavatorul propriu cu GROAPA DE GUNOI pe care o acopera Ilicu inainte de vreun Control, si multe altele da nui loc si timp ! Poate se sesizeaza Organele si sai traga de OUA!
8.   -si de FINAL ! trimis de
(14 ian 2015, 12:58:50
-Cred ca PAVALUC BENONE nu stia nimic de isprava cinstitei sotii ! Adica de 20.000 lei (200 de milioane de lei vechi),echivalentul a 45.000 EURO. HA HA HA ! Hai sa fim seriosi !

9.   -SARACA DE EA ! E NEVINOVATA ! trimis de
(14 ian 2015, 13:04:12
No mai acuzati ca e nevinovata saraca ! Daaaaa.... De unde sia marit parcul auto Fam PAVALUC ! VW TRANSPORTER, VW PASSAT ULTIMUL TIP , si ce lux are in CASAVEDETI IN POZA CE GRELE SUNT MAINILE INCULPATEI DE LA ATATA AUR ! BAI prostilor(BENONE SI FIMEIA SA) pe langa ca furat mai sunteti si sfidatori , mandri , si tantosi !! CINE EU...? Doamne fereste , au gresit astia de la CURTEA DE CONTURI cau venit !:))))
10.   Curios !Curios !Curios !Curios ! trimis de
(14 ian 2015, 13:06:16
-De la care PRIMARIE se va lua banii pentru a fi RESTITUITI ! De la PRIMARIA LITENI sau VULTURESTI ! HA HA HA ! mie scarba de ei ! La puscarie cu ei sa se aplece dupa sapun ! Si sa mai slabeasca si BENONE ca saracu deatata TRAI bun e grele !
11.   Invidiosi trimis de
(14 ian 2015, 15:14:28
Primarul fura, viceprimarul fura, popa prosteste lumea , spaga e in floare si voi va plingeti aici la comentarii !! Invidiosilor!!!!! Furati si voi !!!!laughing Cit timp omul e usor de indoctrinat , manipulat si prostit asa e peste tot in tara.Ati luat initiativa la toate hotiile facute la liteni?? Un singur om am vazut ca avea testicule si striga pe la primarie iar prostimea il ... " e bolnav saracul" . Asa ca va meritati soarta . Sa traiti bine !!!!
11.1  RE: Invidiosi trimis de
(14 ian 2015, 21:31:20
Mai neam prost din **lă strâmbă ! Invidios e FIUL LU MAMA TA facut din resturi !
11.2  RE: Invidiosi trimis de
(14 ian 2015, 21:39:18
Mama ta a fost calălărită de un prost(îl știi ?) și a ieșit un avorton ca tine ! Daca ai probleme cată un Psiholog !
12.   PTR ELYAS MASTURBATORUL trimis de
(14 ian 2015, 21:32:44
Mai neam prost din **lă strâmbă ! Invidios e FIUL LU MAMA TA facut din resturi !

13.   PTR ELYAS MASTURBATORUL trimis de
(14 ian 2015, 21:38:24
Mama ta a fost calălărită de un prost(îl știi ?) și a ieșit un avorton ca tine ! Daca ai probleme cată un Psiholog !
14.   BĂLĂNICĂ trimis de
(14 ian 2015, 22:24:47
ELYAS nu a postat murdar în comentariul său,deci ce drept ai să-l insulți cu cuvinte mîrșave? Nu fi coiot.Problemele tale cu Păvăluc nu îți dau dreptul de aposta pe forum cuvinte murdare.Aici se vede gradul de cultură a fiecăruia, Apropo mai frecventezi grăsunica cu ochelari ? aia de la et.4 cartier burdujeni? vezi ce mică e lumea FĂT FRUMOS ?
15.   PTR HORMANN RAPANOSUL trimis de
(15 ian 2015, 00:28:14
Pe la MAMICA TA AS MAI MERGE ! IA SPUNE SINCER A MAI INTREBAT DE MINE ? MA CAM CAUTA CU SALTEAUA !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei