Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 ian 2015 - Anul XX, nr. 9 (5821)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsură dură

12.000 de familii din Suceava, la un pas de a rămâne fără căldură şi apă caldă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mult de jumătate din sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare riscă să rămână fără căldură şi apă caldă, poate chiar din această săptămână.

Măsura ar urma să fie pusă în aplicare de Termica Suceava, dacă producătorul de energie termică, Bioenergy, va pune în practică avertismentul dat, că va reduce cu 30% producţia de gigacalorii dacă nu i se achită până pe 13 ianuarie facturile emise, în valoare de 19 milioane de lei.

„În prezent sunt 40 de asociaţii din aproape 100 care nu îndeplinesc condiţiile de asigurare a energiei termice, pentru că au restanţe la plată mai vechi de 90 de zile, adică abia au ajuns cu plata la nivelul lunii august. În aceste condiţii, dacă producătorul va recurge la reducerea cantităţii de energie termică furnizată, vom fi nevoiţi să luăm măsura restricţionării alimentării cu energie termică a tuturor imobilelor din asociaţiile datornice, la limita îngheţului”, a anunţat ieri directorul Termica Suceava, Ovidiu Dumitrescu, la şedinţa lunară cu asociaţiile de proprietari.

Mai precis, furnizarea apei calde va fi oprită total, iar încălzirea va fi redusă la un minim care să prevină avarierea instalaţiilor.

Măsura ar afecta 12.100 de apartamente, adică 64% din apartamentele racordate la Termica. Practic, numărul celor afectaţi de o asemenea măsură ar fi de 25.000 – 30.000 de locatari.

Oprirea furnizării căldurii şi apei calde la asociaţiile datornice ar permite Termicii să furnizeze căldura şi apă caldă, la parametrii necesari, sucevenilor din celelalte 57 de asociaţii de proprietari care sunt cu plata la zi sau se încadrează în termenul legal, de 90 de zile.

„Nu putem să le afectăm grosolan pe acestea, la fel ca pe celelalte 40 care sunt cu plata mult mai întârziată”, a explicat directorul Termica de ce este necesară o asemenea măsură drastică.

O parte dintre reprezentanţii asociaţiilor de proprietari prezenţi la şedinţă s-au arătat complet de acord cu această variantă, nemulţumiţi de faptul că deşi toţi locatarii sunt cu plăţile la zi, nu au avut apă caldă două zile, iar furnizarea căldurii a cam lăsat de dorit, pentru că aceste servicii au fost asigurate chiar şi celor care nu au plătit nimic de ani de zile.

În prezent, Termica Suceava are restanţe de peste 14,5 milioane de lei către furnizorul de energie termică, la care se mai adaugă şi factura lunii decembrie, de aproximativ 4 milioane de lei.

În acelaşi timp, societatea de termoficare are de încasat de la asociaţiile de proprietari o sumă aproape egală – 14,8 milioane de lei, în care nu este inclusă valoarea energiei termice consumate de suceveni în decembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 12.000 de familii din Suceava, la un pas de a rămâne fără căldură şi apă caldă.
 Vizualizări articol: 3549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
12.000 de familii din Suceava, la un pas de a rămâne fără căldură şi apă caldă3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lungu-dumitrescu trimis de
(14 ian 2015, 11:29:33
d-lor,sunt cel mult 1000 de ap cu datorii, restu cu plata la zi, CITITI CONSTITUTIA, ce sa facut pt rezolvarea problemelor, sunteti in cirdasie(asociere) primarie-asociatii-CET,sa vezi cum or sa iasa instrada vro 15000 de insi, atunci sa vedem pe unde mai scoate camasa LUNGU, AAAALLLLOOOOO DNA se aude , sa terminat contolull?????
2.   Vinovat trimis de
(14 ian 2015, 12:11:08
Vinovat nu e Lungu. ci cei care l-au votat pe taran de 3 ori la rand! Vor veni vremuri si mai grele pentru unii! Dar totusi sa nu subestimam puterea unui numar mare de prosti, adunati in numar mare!
3.   INTERPELARE trimis de
(14 ian 2015, 14:07:06
DOM' NECHIFOR,
CAND VETI FACE ODATA REGULA IN PRIVINTA CET-ULUI DIN C-LUNG?
L-AM AUZIT LA UN POST TV PE PRIMARUL DE C--LUNG,DEBITAND NISTE MINCIUNI DESPRE CET,DE TE INTREBI DACA PERSONAJU' STIE CA E PRIMAR IN GUBERNA.
CENTRALA DE,,COGENERALE''[DIN MOTIVE DE MUMOSU,PROBABIL]NU A FUNCTIONAT NICIODATA.RECOMANDARE:
A SE CITI MONITORUL DE SUCEAVA,VINERI 10 DEC 2010-,,FLUTUR A APRINS FLACARA LA CENTRALA TERMICA DE LA C-LUNG''.
CHIAR ASA TOV.PRIMAR? UNA E SA MINTI IN NOTELE INFORMATIVE,ALTA IN DIRECT LA TV,SAU CREZI CA AI RAMAS SINGUR IN GUBERNA,NUMAI CU CONSATENII ACOLITI,PTR A MAI REZOLVA SI ULTIMILE RETROCEDARI,ASTA IN CAZUL IN CARE VETI GASI MOSTENITORI DE OCAZIE.APROPO,PE SCOALA NR 1 SAHLA,CINE VA PUNE MANA???
DAR PE SEDIUL ACTUAL AL POLITIEI???
REVENIND,PRIN AUTODENUNTUL FACUT DE COND.PRIMARIEI SI CL PRIN ACEL,,BULETIN INFORMATIV CAMPULUNGEAN''-FITUICA TIPARITA IN 2 EDITII SI DISTRIBUITA NUMAI CELOR CU ,,FOND BUN''-AVETI IDEE CATI COMPLICI ATI DAT IN GAT,SI DE PE LA ALTE INSTITUTII???UNII MIMEAZA, CA NICI USTUROI NU AU MANCAT SI NICI GURA NU LE PUTE A PARFUM DE NUFAR,DAR NU E ASA.
LA CARE SE MAI ADAUGA INCA VREO 10 MLD ROL PRIN HG409/2007 PTR VREO 3 BLOCURI DIN CART. BODEA!!!NOI VA INTELEGEM SI PALOAREA SI TREMURUL DIN VOCE,DAR STITI CUM SE SPUNE IN POPOR,,FEREASCA D-ZEU DE MINTE SLABA''-LA ASTA SUBSCRIEM SI NOI,CEI MULTI SI DATORI VANDUTI FARA VOIE!!!
HALO,CEI COMPETENTI SI ABILITATI-,,E CINEVA ACASA''???
4.   PTR. ,,PRETENU' trimis de
(14 ian 2015, 14:14:45
SEVICIUL TAU SECRET SI PERSONAL,CE DRACU' FACE???-DOAMNE IARTA-MA.
SE PARE CA TE LAUZI DEGEABA.AU TERMINAT CU FILAJUL DE PE ,,AXA'' C-LUNG - MUMOSU - RADAUTI P.???ARFU!
5.   PTR. ,,PRETENU' trimis de
(14 ian 2015, 14:31:56
AFLA BAREMI DE CATE ORI S-AU SCHIMBAT PROIECTELE SI SUMELE DE LA CET SI PARTIA DE SCHI SI CINE SUNT FAPTASII ,COMPLICII SI PROTECTORII???ASA TE POTI REABILITA!
SALUTARI SI DE LA GIUFFRIDA,TIE SI LU' GARAXONI!!!
6.   REZOLVAREA PROBLEMEI trimis de
(14 ian 2015, 22:33:33
FALIMENT TOTAL AL SOCIETĂȚII Bioenergy.Se termină cu hoția și fiecare se îcălzește cum poate.Orșicum plătim mai mult decît consumăm.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei