Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 ian 2015 - Anul XX, nr. 6 (5818)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În mod real

Veşnic invocatele datorii ale populaţiei nu ajung nici la 15% din valoarea energiei facturate de Termica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Eternele datorii ale populaţiei invocate permanent drept cauză principală a dificultăţilor în asigurarea energiei termice în sistemul centralizat al municipiului Suceava reprezintă în realitate mai puţin de 15% din totalul valorii facturate de Termica într-un an pentru suceveni. Asta înseamnă că numărul celor rău-platnici este mult mai mic şi că marea majoritate a locatarilor abonaţi la Termica îşi achită facturile.

În mod real, suma pe care abonaţii Termica nu au plătit-o pentru energia termică ce le-a fost livrată este de 5,61 milioane de lei, de aproape trei ori mai mică decât cea avansată de oficialităţi când vine vorba de datorii, adică 14,463 milioane de lei. Diferenţa de 8,8 milioane de lei o reprezintă majorările de întârziere, dobânzi şi penalităţi, perfect legale, de altfel, dar care practic anulează posibilitatea de încasare integrală a banilor. Strict, datorii ale populaţiei sunt 5,411 milioane de lei, din care un mic procent sunt vechi de ani de zile, din 2011 şi 2012.

 

Iarna, Termica achiziţionează energie termică de 4,5 milioane de lei lunar, din care 40% se pierde

Conform directorului SC Termica SA Suceava, Ovidiu Dumitrescu, pe parcursul anului trecut valoarea energiei termice achiziţionate de la Bioenergy, de către societatea pe care o conduce, a fost de 33,59 milioane de lei, iar cea a energiei termice facturate către populaţie, care include şi costul transportului şi al distribuţiei, a fost de 36,557 milioane de lei. Prin urmare, din total, suma pe care sucevenii abonaţi la Termica nu au plătit-o reprezintă doar 14,8%.

Într-o lună de iarnă, potrivit directorului Dumitrescu, Termica achiziţionează energie termică de 4,5 milioane de lei, din care 40% se pierde în reţeaua de conducte care aparţine municipalităţii. Programele de reabilitare a sistemului de termoficare derulate de Primăria Suceava au vizat în primul rând punctele termice şi au lăsat pe plan secund reţeaua de conducte, unde sunt cele mai mari pierderi. La ora actuală, doar 30 la sută din reţele sunt reabilitate, Termica este în insolvenţă şi municipalitatea subvenţionează în continuare un sistem care produce doar pierderi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Veşnic invocatele datorii ale populaţiei nu ajung nici la 15% din valoarea energiei facturate de Termica.
 Vizualizări articol: 2580 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Veşnic invocatele datorii ale populaţiei nu ajung nici la 15% din valoarea energiei facturate de Termica3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa si ... trimis de
(10 ian 2015, 14:33:25
Dana, ne-ai lasat in mijlocul actiunii. Stiu ca poti mai mult. Trage putin de tine. Aici ai facut doar introducerea, fara celelalte etape ale naratiunii ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei