Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 ian 2015 - Anul XX, nr. 6 (5818)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Rădăuţi

Deliberativul local va ataca la Curtea de Apel Suceava hotărârea Tribunalului de dizolvare a Consiliului Local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Local al municipiului Rădăuţi va înainta recurs la Curtea de Apel Suceava împotriva hotărârii Tribunalului, care a decis dizolvarea deliberativului rădăuţean. Anunţul a fost făcut ieri dimineaţă, la o întrunire de îndată a Consiliului Local. Reamintim cititorilor că la 29 decembrie 2014, pe adresa Consiliului Local al municipiului Rădăuţi a sosit o comunicare de hotărâre civilă prin care Tribunalul Suceava - secţia de contencios administrativ şi fiscal a admis, la 9 octombrie 2014, cererea Prefecturii Suceava privind dizolvarea de drept a Consiliului Local. Mai exact, Prefectura judeţului Suceava a cerut Tribunalului Suceava - secţia de contencios administrativ şi fiscal, la 13 iunie 2014, să se pronunţe cu privire la dizolvarea de drept a Consiliului Local al municipiului Rădăuţi. Potrivit documentelor depuse la instanţa de judecată, deliberativul rădăuţean nu s-a întrunit timp de două luni consecutiv în perioada 1 aprilie - 30 mai 2014, deşi a fost convocat conform prevederilor legale, încălcându-se astfel dispoziţiile Legii administraţiei locale 215/2001 republicată cu modificările şi completările ulterioare. Mai exact, Consiliul Local Rădăuţi a fost convocat în şedinţe ordinare prin dispoziţie de primar în zilele de 11 aprilie şi 23 mai. Şedinţele nu s-au desfăşurat deoarece nu s-a întrunit cvorumul, fiind prezenţi doar nouă din cei 19 consilieri locali. Legea administraţiei publice locale spune că şedinţele Consiliului Local se desfășoară legal în prezenţa majorităţii consilierilor locali în funcţie.

În cazul în care Curtea de Apel Suceava va menţine aceeaşi hotărâre, rădăuţenii vor trebui să se prezinte la urne pentru a alege alţi consilieri locali. Mai trebuie precizat că la această dată, executivul rădăuţean este condus, după arestarea preventivă a primarului Aurel Olărean, de consilierul local PSD Tiberiu Epifanie Maerean, ales viceprimar după ce deliberativul local şi-a schimbat în toamnă majoritatea şi care a preluat atribuţiile primarului de municipiu.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deliberativul local va ataca la Curtea de Apel Suceava hotărârea Tribunalului de dizolvare a Consiliului Local.
 Vizualizări articol: 2491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Deliberativul local va ataca la Curtea de Apel Suceava hotărârea Tribunalului de dizolvare a Consiliului Local5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Schimbare ! trimis de
(10 ian 2015, 11:36:28
Sigur ca nu le cade bine ca nu vor mai fi consilieri . Trebuie sa ne alegem niste reprezentanti seriosi , care sa lupte pentru binele orasului nu sa fie preocupati cu aranjamente personale . Sunt cativa consilieri care nu fac cinste acestei functii si de aceia este foarte bine ca ne vom alege alti consilieri.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei