Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 ian 2015 - Anul XX, nr. 6 (5818)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ajutor

Peste o mie de fălticeneni au cerut subvenţie pentru încălzirea locuinţelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Fălticeni a început vineri, 9 ianuarie 2015, să achite subvenţia pentru încălzirea cu lemne beneficiarilor care au solicitat acest ajutor şi se încadrează în prevederile legale. În total, cei 145 de beneficiari din Fălticeni ai subvenţiei pentru încălzirea cu lemne vor încasa peste 27.500 de lei, bani asiguraţi de Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale. Subvenţia se acordă pentru toate cele cinci luni ale sezonului rece, noiembrie 2014 – martie 2015, plata fiind făcută la casieria Primăriei Fălticeni.

În această iarnă, la Fălticeni, beneficiază de subvenţii pentru încălzire peste 1.000 de familii: 812 pentru gaze naturale, 145 pentru lemne şi 66 pentru energie electrică, urbea de pe Şomuz neavând încălzire termică în sistem centralizat. Faţă de anul trecut, se constată o diminuare a numărului de solicitanţi. În iarna 2013-2014 au solicitat subvenţie pentru încălzirea cu gaze naturale 1.145 de persoane, iar pentru încălzirea cu lemne 177 de beneficiari.

În baza OUG 70/2011 privind măsurile de protecţie socială pe perioada sezonului rece 1 noiembrie 2014 - 31 martie 2015, pot beneficia de sprijin de la stat doar consumatorii cu venitul net mediu lunar pe membru de familie de până la 615 lei. De asemenea, aceştia nu trebuie să aibă mai multe case, maşini ori depozite bancare de peste 3.000 lei. Astfel, în funcţie de venitul net mediu lunar pe membru de familie, cetăţenii vulnerabili pot beneficia de un ajutor lunar cuprins între 20 şi 262 lei pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, între 16 şi 54 lei pentru încălzirea cu lemne şi între 48 şi 240 lei pentru încălzirea cu energie electrică. Ajutorul se acordă doar după efectuarea, în termen de 15 zile de la data depunerii cererii, a unei anchete sociale şi verificarea sistemului de încălzire utilizat.

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere, însoţită de acte doveditoare care să ateste componenţa familiei şi veniturile realizate de către membrii acesteia, precum şi acte doveditoare privind locuinţa sau bunurile deţinute de către aceştia. Cererile pentru ajutorul de căldură se mai pot depune în continuare, însă ajutorul  este valabil doar pentru lunile rămase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o mie de fălticeneni au cerut subvenţie pentru încălzirea locuinţelor.
 Vizualizări articol: 1665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste o mie de fălticeneni au cerut subvenţie pentru încălzirea locuinţelor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei