Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 ian 2015 - Anul XX, nr. 6 (5818)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

La Casa de Cultură

Sute de suceveni au trăit magia muzicii, la spectacolul „Concert pentru Anul Nou 2015”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Strauss, Ceaikovski, Brahms, Franz von Suppé, dar şi Charlie Chaplin, Frederick Loewe ori Francesco Sartori şi-au dat întâlnire, joi seara, pe scena Casei de Cultură Suceava, în spectacolul „Concert pentru Anul Nou 2015”.

Sucevenii, prezenţi în număr mare, în ciuda gerului, au putut asista la un spectacol încântător, în care „sarea şi piperul” au fost tenorul Vlad Miriţă şi soprana Mediana Vlad, invitaţi special pentru a cânta acompaniaţi de profesioniştii muzicieni ai Filarmonicii din Botoşani.

Cel care a dat tonul muzicii, cu bagheta „magică”, care, după cum se mişca, dădea glas sau amuţea instrumentele muzicale, a fost dirijorul Tiberiu Oprea, care, în ciuda tinereţii sale, are un palmares impresionant.

În mod surprinzător, spectacolul a avut şi un prezentator, Bogdan Vlădău, manechinul  care s-a făcut remarcat prin emisiunea „Burlacul”. Numai că o prezenţă frumoasă nu compensează lipsa altor calităţi necesare unui bun prezentator, prestaţia sa stârnind nemulţumirea multor spectatori. De la greşeli de citire a textului pe care îl avea în faţă şi nume de compozitori stâlcite, până la anunţarea greşită a pieselor care urmau să fie cântate, acesta a pornit cu stângul, dar a reuşit să recupereze din terenul pierdut în partea a doua a spectacolului, când le-a pregătit spectatorilor o surpriză plăcută.

 

Talente apreciate la nivel internaţional, pe scena Casei de Cultură Suceava

Programul muzical al „Concertului pentru Anul Nou 2015” a debutat pe ritmurile „Valsului imperial” al lui Johann Strauss şi a continuat cu valsul din baletul „Frumoasa din pădurea adormită”.

Vlad Miriţă, solistul de operă şi cântăreţul pop care a reprezentat România la Eurovizion, interpretând alături de Nico melodia „Pe-o margine de lume”, a interpretat, joi seară, printre altele, canţonetele „Chitarra romana” şi „Mamma”, dar şi cântecul mexican „Cielito lindo”.

La alte compoziţii muzicale, Vlad Miriţă a făcut un duet de succes cu faimoasa soprană Mediana Vlad, venită din Statele Unite ale Americii pentru a studia tehnica vocală în România.

Pe lângă numeroasele turnee din ţară şi de peste hotare, inclusiv în SUA, vocea Medianei Vlad a pătruns în casele a sute de milioane de telespectatori prin interpretarea unor personaje îndrăgite din desenele animate Disney – „Frumoasa din pădurea adormită”, „Albă ca Zăpada”, „Rio 2”, „Cenuşăreasa”, „Peter Pan” (Wendy), „101 Dalmaţieni II”, „Cartea Junglei”, „Mulan”, „Shrek 3” (Albă ca Zăpada).

Vocea ei puternică, ce se revărsa în sală, aproape acoperind fondul sonor asigurat de filarmonică, s-a făcut auzită mai întâi cu piesa „Fetele din Cadiz”, un bolero semnat de Leo Delibes, apoi cu şansoneta „Privighetoarea iubirilor mele”, de Quirino Mendoza y Cortez.

Duetul său cu Vlad Miriţă s-a concretizat în cadrul pieselor „Nu mă uita”, de Ernesti De Curtis, şi la piesa de final, „Con te partiro”, de Francesco Sartori.

Măiestria muzicienilor din Botoşani, pe care dirijorul Tiberiu Oprea i-a comparat ca performanţă cu Orchestra Filarmonică din Viena, a putut fi admirată şi în interpretarea altor opere mai mult sau mai puţin cunoscute publicului din sală, dar care s-a dovedit a fi extrem de receptiv şi dornic să savureze muzică de calitate.

Uvertura operetei „Cavaleria uşoară”, de Franz von Suppé, i-a făcut pe spectatori să se implice în actul muzical, acompaniind cu bătăi din palme ritmurile melodice redate de numeroasele instrumente prezente pe scenă, într-o armonie mereu uimitoare.

 

Vocea surpriză a spectacolului şi un final cu repetiţie şi ropote de aplauze

Programul muzical pregătit pentru spectacolul de Anul Nou a inclus şi melodii surpriză, o a treia voce prezentă pe scenă fiind cea a prezentatorului, Bogdan Vlădău, care a interpretat două melodii moderne, de dragoste, dar acompaniat de zecile instrumente ale Filarmonicii din Botoşani.

Spre surprinderea celor din sală, „burlacul” care a stârnit numeroase pasiuni în rândul doamnelor şi domnişoarelor din România a demonstrat că are o voce bună, cu care, dacă ar fi mai mult „lucrată”, s-ar putea prezenta chiar şi la concursuri muzicale.

La finele programului muzical anunţat, spectatorii, care aplaudau furtunos, au reuşit să-i convingă pe muzicieni să facă nu unul, ci chiar mai multe bisuri.

Vlad Miriţă şi Mediana Vlad au revenit şi ei în scenă, cu un duet memorabil - „O sole mio”. Lor li s-a adăugat şi vocea surpriză, Bogdan Vlădău, încât spectatorii au avut parte de un trio muzical al unor tineri prietenoşi, glumeţi, care au reuşit să le aducă zâmbetul pe buze în numeroase rânduri, încălzind atmosfera cu voie bună – exact de ce era nevoie pentru a crea sentimentul unui spectacol de Anul Nou.

Publicul sucevean nu s-a zgârcit deloc cu aplauzele, atât pentru solişti, dirijor, cât şi pentru membrii Filarmonicii din Botoşani, toţi cei de pe scenă plecându-se în faţa publicului, în semn de mulţumire, fără a uita să le adreseze urări de bine pentru noul an.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de suceveni au trăit magia muzicii, la spectacolul „Concert pentru Anul Nou 2015”.
 Vizualizări articol: 2713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Sute de suceveni au trăit magia muzicii, la spectacolul „Concert pentru Anul Nou 2015”4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Promisiuni electorale goale de continut trimis de
(10 ian 2015, 12:09:27
Vom relua seria promisiunilor electorale fara acoperire ale domnului Lungu.
Articol 2013: Primăria Municipiului Suceava a primit o propunere de parteneriat din partea Asociaţiei Naţionale a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România privind refacerea clădirii edificiului cultural din centrul municipiului.
„Casa de Cultură este o clădire deosebită, un patrimoniu pentru Primăria Municipiului Suceava şi o clădire reprezentativă situată în zona centrală iar pentru asta vreau sa pregatim acest parteneriat, măcar să schimbăm mobilierul din sala mare a Casei de Cultură, să refacem instalaţia de aerisire şi încălzire”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.Sa facut ceva in acest sens???Nika

2.   Promisiuni electorale goale de continut trimis de
(10 ian 2015, 12:20:12
Noi cei de pe forum am spus mereu ca primaria ar trebui sa preia Casa de Cultura si s-o renoveze.Botosani are si teatru si filarmonica.In Suceava nu s-areusit acest lucru.Cei din Botosani au dorit sa avem o stagiune comuna pentru teatru si filarmonica,la Suceava si Botosani.Fostul Consiliu Judetean nu a dorit acest lucru.Probabil au considerat ca sucevenii sunt setati genetic doar pe muzica populara,hore,batute si manele.Cert e ca la ora actuala nu avem o sala de spectacole decenta,nemaivorbind de o sala polivalenta.Avem casa de Cultura,avem Dom Polski,avem cinema Modern.Avem trei locatii dar paradoxal nici o sala decenta de spectacole.Sub Ceasca Casa de Cultura era o bijuterie.Aveam cinema Modern,Tineretului,cinema Arta Itcani,cinema Burdujeni,gradina de vara(unde este hotel Bucovina)..Aveam teatru profesionist unde actorii erau Adrian Paduraru,Carmen Tanase,Radu Duda(viitorul print).
3.   Teatru la Suceava trimis de
(10 ian 2015, 12:21:46
În iulie 1984, a fost înființat Teatrul Municipal Suceava, secție a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași. La această instituție au fost repartizați un regizor și 10 tineri actori, printre care: Radu Duda, Carmen Tănase, Adrian Păduraru. Ulterior au fost transferați și alți actori. În decembrie 1984, în prezența a 800 de spectatori, a avut loc prima reprezentație a Teatrului Municipal Suceava în sala mare a Casei de Cultură.Autoritățile orașului Suceava au hotărât atribuirea clădirii Dom Polski ca sediu al Teatrului Municipal.Interiorul edificiului a fost reamenajat prin construirea unei spațioase săli de spectacole, cu balcon și cu un foaier placat cu dale de marmură. Noul local a fost inaugurat în septembrie 1985, cu spectacolul „Deșteptarea primăverii” de Frank Wedekind. În cei cinci ani de activitate, Teatrul Municipal din Suceava a montat și jucat 11 premiere, două recitaluri actoricești și un spectacol jubiliar. În februarie 1990, Teatrul Național din Iași a desființat Secția din Suceava.

4.   Concert de Anul Nou trimis de
(10 ian 2015, 12:31:14
Intodeauna Filarmonica Botosani pregateste concerte de Anul Nou foarte reusite.Si anul acesta a fost un concert incantator.Orchestra,dirijorul Tiberiu Oprea,solistii Vlad Mirita si Mediana Vlad au fost incantatori.Bogdan Vladau a impresionat initial prin tinuta si fizic.Apoi cand a inceput sa prezinte spectacolul a demonstrat mai multe lucruri.Ca citeste foarte greu(sa nu fim rautaciosi,era din cauza emotiei).Ca nu cunoaste numele compozitorilor de muzica clasica(e normal)si ca face dezacorduri gramaticale(e la fel de normal).In schimb a cantat doua piese pop foarte furmoase si a demonstrat ca are voce nativa(e adevarat ca a cantat doar cu voce de piept,a evitat vocea de cap).Cu o pregatire intensa ar putea ajunge la o oarecare performanta(sigur ca e o utopie,grija lui nr.1 este sa alerge dupa fete).Per ansamblu un spectacol foarte reusit si tonic.O orchestra fenomenala ,doi solisti foarte buni si o prestatie amestecata(de la ridicol la placut)a prezentatorului.
5.   Sala Casei de Cultura trimis de
(10 ian 2015, 12:39:28
Scaunele sunt in ultimul hal.Totul miroase a vechi,prafuit,mucegai,miros statut.De obicei in sala e foarte frig,sistemul de incalzire nemaiexistand sau nu i se da drumul.Au fost concerte iarna cand tenorii au cantat mai putine melodii pentru a nu-si distruge vocile.au fost concerte cand solistul venit cu vioara Stradivarius a refuzat sa cante pentru a nu distruge vioara.Mai nou,la intrare si iesire trebuie sa treci printre mesele crasmei care ocupa tot holul si foaierul casei de Cultura.
6.   Sala Casei de Cultura trimis de
(10 ian 2015, 12:45:55
Comentariu 2013:Concert zglobiu la Suceava
Am fost la Concertul de Anul Nou al filarmonicii Botosani.N-am mai gasit intrarea in sala mare.Totul era ocupat de mese si scaune.Am facut slalom printre mesele crasmei si am ascultat comentariile tinerilor de la mese."Ia uite si la ramolitii astia au venit sa asculte scarta scarta la vioara in loc sa asculte o manea sanatoasa.In sala un frig puternic.Membrii orchestrei poarta cojocul sub camasa si au manusi de culoarea pielii cu care canta la vioara.Cei trei tenori au sarit vreo 5 melodii si au cerut niste vodka Vorona sa se incalzeasca.Noroc ca era crasma aproape.Imediat a venit chelnerul si le-a adus vodka.Mai adu un rand si niste apa minerala cu alune,Vine baiatuuuuuu.Baritonul canta la bar ca era cald si si chelnerul facea pe ecoul sa se auda pe scena.Cel care a venit cu vioara Stradivarius a lasat-o in masina si a cantat la coada de matura din vestiarul crasmei.In final pe acordurile lui Strauss au venit pe scena si animatoarele din crasma care au dansat un fel de Tritsch Tratsch Polka .Toata lumea a fost fericita si patronul localului a stropit scena cu sampanie gandindu-se sa extinda crasma si in sala mare.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei