Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 ian 2015 - Anul XX, nr. 6 (5818)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Pauza i-a rupt

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
În ţările cu climă prietenoasă, campionatul practic nu se întrerupe, cele câteva zile în care se cuprind Crăciunul şi Anul Nou fiind mai degrabă ceea ce la şcoală se numeşte „recreaţia mare”. Astfel, jucătorii nu mai au nevoie de nici o perioadă de „reacomodare”, de revenire la parametrii fizici optimi, de „reoxigenare” a plămânilor şi altele asemenea care se petrec în celelalte ţări, printre care şi România, unde cele 2-3 luni de întrerupere din fiecare iarnă înseamnă practic de a reporni, iar şi iar, de la zero. Asta şi fiindcă jucătorii, departe rău de mentalitatea de profesionist, se dedau în acest timp la tot felul de excese, începând cu pomana porcului plus ţuica fiartă adiacentă şi terminând cu nopţile omorâte prin cluburi, în ţară sau la capătul lumii, oricare ar fi acesta. Chestia foarte interesantă e că la ăia unde întreruperea e mai degrabă simbolică, acea pauză de care vorbeam este folosită tot pentru a juca fotbal: se întrerupe doar campionatul, nu şi activitatea! Bunăoară, Real Madrid nu numai că a jucat vreo două meciuri în plus faţă de celelalte echipe spaniole în Campionatul Mondial al Cluburilor, dar imediat după asta, în pauza de campionat, a mai jucat şi un amical, undeva pe la arabi, cu Milan. Pe bani mulţi, desigur. Pe care l-a şi pierdut, cu 4-1, parcă. Am zis că-i un accident, că amicalul nu contează, importantă fiind focusarea pe campionat. Unde, în primul meci din noul an, Real a luat-o încă o dată, cu 2-1, de la Valencia. Ei, nu-i nimic, mi-am zis iarăşi, bine că a pierdut şi Barcelona cu 1-0. Probabil că Real se concentrează pe meciul tur din Copa del Rey, cu Atletico. ... S-au concentrat de au luat-o şi aici, cu 2-0. Cred, sunt chiar convins, că pe echipele astea mari, orice pauză, oricât de scurtă, le scoate din ritm. Inclusiv dacă în acest timp joacă amicale.
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pauza i-a rupt.
 Vizualizări articol: 1535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Pauza i-a rupt5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei