Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 dec 2014 - Anul XIX, nr. 289 (5798)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Veşti bune

Salariații din asistenţa socială îşi vor primi luni o parte din drepturile câştigate în instanţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ 800 de salariaţi, aparţinând diferitor sindicate existente în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, vor primi în avans o serie de drepturi câştigate în instanţă şi care urmau să fie achitate în cursul anului 2015.

Ca urmare a demersurilor inițiate de Sindicatul PRO-AS, Consiliul Judeţean Suceava a alocat tranșa aferentă anului 2015 pentru plata hotărârilor judecătorești care au avut ca obiect drepturile salariale, constând în tichete de masă, câștigate în anii 2007-2008, tranșă care va fi pusă în plată pe 15 decembrie 2014, în limita fondurilor disponibile.

„De aceste drepturi vor beneficia 800 de angajați ai DGASPC Suceava, dintre care 400 de asistenți maternali profesioniști, care erau angajați ai instituţiei în anul 2008 și care alături de Sindicatul PRO-AS au făcut acțiune în instanță pentru obținerea acestor drepturi de natură salarială. Aceste drepturi câștigate în urma unor numeroase procese și puse în plată la sfârșit de an, cu sprijinul conducerii DGASPC Suceava, le sunt bine-venite asistenților maternali, funcționarilor publici și personalului contractual din asistență socială, care au salarii mici, în neconcordanță cu munca depusă de aceștia. Sperăm că Guvernul României va lua măsuri pentru mărirea salariilor, acordarea sporurilor și acordarea bonurilor de masă, pentru ca aceștia să nu se transforme din prestatori de servicii în beneficiari ai sistemului”, a declarat Gabriel Buliga, liderul de sindicat al Uniunii Judeţene Suceava a CNSLR Frăţia.

Sindicatul PRO-AS a mai sesizat conducerea DGASPC Suceava că încă o Hotărâre Judecătorească definitivă și irevocabilă, cuprinzând mai multe drepturi salariale pentru angajații din asistență socială, a fost pusă parțial în plată în anul 2008, fiind omise mai multe drepturi câștigate conform Contractului de Muncă încheiat în acea perioadă. Aceasta a fost recalculată și diferențele urmează să fie puse în plată la noua rectificare a Consiliului Județean. De asemenea, au mai fost identificate și alte situații de neplată în totalitate a anumitor titluri executorii, despre care se speră să fie plătite în cursul anului 2015.

 

Un nou proces pe rol pentru drepturi salariale începând din 2009 şi până în prezent

Federațiile Sanitas și Federația Columna, reprezentative în sectorul de asistență socială la nivel național din cadrul CNSLR FRĂȚIA, au reușit semnarea unui Contract Colectiv de Muncă la nivel național pe ramura de asistență socială la Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, care a fost prezentat pentru analiză și aplicare în temeiul legii conducerii DGASPC Suceava, urmând să fie înaintat și Consiliului Județean Suceava. Urmează să fie îmbunătățit Contractul colectiv de muncă semnat deja de instituție pentru perioada 2014-2015, care va aduce completări favorabile angajaților.

În acest moment Sindicatul PRO-AS are pe rol un proces pentru drepturi salariale, încadrate în grila de salarizare și acordarea sporurilor pentru circa 1.000 de angajați din cadrul DGASPC Suceava contractuali, salariați publici și salariați din centrele aflate în subordine, din 2009 și până în prezent.

Procesul a fost inițiat de Sindicatul PRO-AS Suceava, alăturându-se apoi și alte sindicate din Centrele de la Sasca, Costâna, Zvoriștea, Siret.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariații din asistenţa socială îşi vor primi luni o parte din drepturile câştigate în instanţă.
 Vizualizări articol: 3865 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Salariații din asistenţa socială îşi vor primi luni o parte din drepturile câştigate în instanţă1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Unde-i lege n-are ce cauta Buliga!!! trimis de
(11 dec 2014, 17:35:34
Drepturile salariale din sentinte pentru anul 2015 se dau in conf. cu OUG 74/2014 privind rectificarea bugetara si nu datorita lui Buliga.Trebuie sa multumiti guvernului Ponta ...d-ra...dar e greu sa o faceti de dupa un copac...
Dar pana departe...mai e mult... Nu pot sa inteleg cum poti sa platesti numai o sentinta. OUG 71 de esalonare a platilor sentintelor privind drepturi salariale interzice sa platesti o sentinta in intregime intr-o singura transa. de ce nu se plateste un procentaj din toate sentintele, asa cum spune legea. Dar traim in Romanica ... unde totul este posibil ....unde unii sunt mai egali de cat altii... Sa nu ne amagim..Dl. Buliga a fact gestul cu plata acestei sentinte nu pentru membrii de sindicat din judet ci pentru cei din aparatul directiei, din acea cladire de la Suceava...ca doar ei au salariile mai mari si ei sunt principalii beneficiari ai sentintei respective....
Asa mi-a spus sora mea.....daca e o minciuna....sa o contrazica dl. Buliga...daca poate, pentru ca si ea e o beneficiara a masinatiunilor lui Buliga si Tarnauceanu...
Aveti grija cum cheltuiti banii....ca e plin de ,,oti,,
2.   Asta, da manipulare....pentru cei care nu cunosc trimis de
(11 dec 2014, 17:53:31
Din articol rezulta ca dl. Buliga aminteste de alte titluri executorii care nu au fost achitate in totalitate!!!! Dl. Buliga ar trebui sa stie ca pe vremea PDL -ului, pe vremea cand director la directie era fostul lider sindical Tarnauceanu - care conduce si acum sindicatul, ca si atunci cand era director, a fost data OUG 71 care prevede plata sentintelor pe drepturi salariale in mai multi ani, esalonat, in transe - 5%,10% etc. Asadar aceste sentinte nu pot fi platite in 2015 intr-o transa, ci esalonat d-le Buliga. Cat despre tichetele de masa, cititi Legea bugetului - proiect -pt. 2015 in care se spune, printre altele... ca nu se dau la bugetari tichete de masa, de vacanta, etc - ca si pe vremea PDL /ului...Mai terminati cu minciunile, ca o sa ajungeti sa le credeti si dv. d/le Buliga. Mare om, mare caracter... Mai devreme sau mai tarziu, colegii nostri isi vor da seama pe cine am ales in frunte. Mari erori am facut ...si eu si sora-mea......
3.   ... trimis de
(12 dec 2014, 01:18:19
Ce treaba are sindicatul cu drepturile banesti care vor fi date in baza unei hotarari de guvern ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei