Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 dec 2014 - Anul XIX, nr. 289 (5798)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rectificare bugetară

154 de miliarde de lei vechi, alocaţi Sucevei pentru plata drepturilor salariale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În conturile municipiului Suceava vor ajunge curând 180 de miliarde de lei vechi, dar cea mai mare parte din bani va ajunge în buzunarele angajaţilor unităţilor de învăţământ din oraş.

„Ministerul Finanţelor Publice a comunicat Primăriei Suceava alocarea de noi sume din rectificări, conform Ordonanţei de Guvern 74/2014. În total au fostalocaţi 180 de miliarde de lei vechi, din care, pentru salarii, suma cea mai mare, 154 de miliarde de lei vechi”, a anunţat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Cei 154 de miliarde de lei vechi pentru salarii vor fi distribuiţi astfel: 131 de miliarde lei vechi pentru hotărâri judecătoreşti privind plata salariilor în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat,  17 miliarde lei vechi pentru salarii, sporuri şi alte indemnizaţii, precum şi cinci miliarde lei vechi pentru plata drepturilor asistenţilor personali.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi ordonanţe, a fost repartizată Primăriei Suceava o sumă de 26 de miliarde de lei vechi pentru rambursarea unor rate de credit luate pentru stingerea arieratelor la Termica. Astfel, rata pe care primăria o avea de plătit în 2015 pentru aceste credite va fi rambursată anticipat de către Guvern.

„E un lucru bun, pentru că în continuare avem nevoie de bani la Termica şi ne dă posibilitatea să avem la dispoziţie fonduri pentru a ajuta Termica să funcţioneze”, a precizat şeful municipalităţii sucevene.

Ordonanţa prevede că se pot da drepturi salariale şi la instituţii publice precum primăria, în baza hotărârilor judecătoreşti existente, pentru 2015 fiind prevăzute la plată 25% din valoarea titlurilor executorii. Numai că, deocamdată, angajaţii Primăriei Suceava nu se vor bucura de plata drepturilor salariale câştigate în instanţe, aşa cum se întâmplă în cazul profesorilor.

„Aici avem o problemă, chiar de vreau să dăm aceste sume în avans, cum ne permite legea, nu avem modificat plafonul de salarii. Sperăm să ne vină aprobare pentru modificarea plafonului de salarii”, a mai spus edilul sucevean.

Banii alocaţi acum pentru plata drepturilor salariale ale profesorilor reprezintă rata care trebuia achitată în 2015, dar care se achită acum anticipat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 154 de miliarde de lei vechi, alocaţi Sucevei pentru plata drepturilor salariale.
 Vizualizări articol: 1629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
154 de miliarde de lei vechi, alocaţi Sucevei pentru plata drepturilor salariale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei