Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 dec 2014 - Anul XIX, nr. 289 (5798)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Doliu

Crina, tânăra moartă într-o cumplită explozie, dusă pe ultimul drum sub imperiul albului pur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Întreaga comunitate din Frasin a fost, ieri, în doliu, la înmormântarea Crinei Moroşan, tânăra în vârstă de 21 de ani care a murit după mai multe zile de chin în urma exploziei dintr-un restaurant din Câmpulung Moldovenesc în care au mai murit încă două femei. Crina a fost dusă pe ultimul drum sub imperiul albului, culoarea purităţii. Îmbrăcată în mireasă, într-un sicriu alb şi dusă pe umeri de tineri cu ştergare albe pe umeri, Crina Moroşan şi-a luat adio de la cei dragi în cel mai sfâşietor mod posibil.

 

„Dacă ea a fost pe pământ o floare, atunci sufletul ei va răsări şi în patria cerească”

Tânăra de 21 de ani a încetat din viaţă săptămâna trecută, după ce s-a luptat zile în şir cu arsurile provocate de explozia de duminică, 30 noiembrie, din restaurantul Trafic din municipiul Câmpulung Moldovenesc. După explozie, deşi în primă fază conştientă, Crina a fost diagnosticată cu arsuri grave pe 60% din suprafaţa corpului. A fost transportată cu un elicopter la Spitalul de Arşi din Capitală, însă din păcate nu a mai putut fi salvată.   

“Nu putea suporta durerile şi de aceea a fost adormită, era în comă indusă, ca să nu simtă durerile. Ea nu a simţit poate durerea, dar inimioara ei nu a reuşit să reziste...” sunt vorbele sfâşietoare ale lui Ionuţ Moroşan, fratele Crinei.

Preotul paroh de la Frasin, Gheorghe Ianovici, şi-a găsit cu greu cuvintele la slujba de înmormântare: “Părinţilor ei, nouă, celor din comunitate, oamenilor bisericii nu ne rămâne decât să ne rugăm ca sufletul ei să fie primit în ceruri. Dacă ea a fost pe pământ o floare, atunci sufletul ei va răsări şi în patria cerească”, a spus preotul.

 

Cumplita explozie care a omorât trei femei

Crina era angajata restaurantului Trafic, iar în noaptea de 29 spre 30 noiembrie era de serviciu, alături de încă trei colege.

În urma cumplitei explozii din bucătăria restaurantului au mai murit încă două femei.

Una dintre ele, Lucia Dominte, în vârstă de 42 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, bucătăreasa, a fost găsită carbonizată în bucătărie, unde s-a produs explozia. O altă angajată a restaurantului, Irina Nisioi, tot în vârstă de 42 de ani, a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava cu arsuri cumplite, pe 90% din suprafaţa corpului, ceea ce înseamnă practic leziuni incompatibile cu viaţa. La aproximativ cinci ore de la explozie, femeia a murit. Din cele patru angajate aflate în restaurant a scăpat cu viaţă doar Dana Tipa, în vârstă de 23 de ani. Aceasta a suferit arsuri de gradul I pe aproximativ 9% din corp, între timp fiind externată din spital.

 

Cauzele exploziei unei butelii vechi, anchetate de procurori

Anchetatorii au precizat că explozia nu a fost provocată de o scăpare de gaze de la butelie, cum s-a crezut iniţial, ci butelia pur şi simplu a explodat. Aceasta fusese adusă de afară în bucătărie cu aproximativ o oră înainte de deflagraţie şi nu era conectată la aparatul de gătit.

Procurorul-şef Sorin Iaşinovschi, şeful Secţiei de Urmărire Penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, cel care coordonează ancheta din acest caz de accident colectiv de muncă, a precizat că butelia care a explodat era foarte veche, de provenienţă rusească, şi nu mai era omologată pe piaţă. Cauza exploziei urmează să fie stabilită în urma unor expertize de specialitate.

Anchetatorii au dat de înţeles că vinovaţi de situaţie ar putea fi reprezentanţii instituţiilor abilitate, care au verificat modul în care se foloseşte instalaţia de preparare din bucătăria restaurantului.

 

Ziua în care o explozie şi două accidente au răpit şapte vieţi

Ziua de duminică, 30 de noiembrie, a fost una fără precedent în ceea ce priveşte tragediile. În urma unei explozii şi a două accidente rutiere au murit nu mai puţin de şapte oameni.

Trei tineri din Rădăuţi au murit într-un accident rutier produs la Volovăţ, un alt tânăr, din Vatra Dornei, a murit într-un accident rutier pe Mestecăniş, în timp ce explozia din restaurantul Trafic a omorât în cele din urmă trei femei.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Crina, tânăra moartă într-o cumplită explozie, dusă pe ultimul drum sub imperiul albului pur.
 Vizualizări articol: 9627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Crina, tânăra moartă într-o cumplită explozie, dusă pe ultimul drum sub imperiul albului pur3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei