Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 dec 2014 - Anul XIX, nr. 289 (5798)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Cadou” de Ziua Anticorupţiei

Un agent de la Rutieră încătușat, după o percheziție la sediul Poliției Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un agent de la Compartimentul Rutier al poliției din municipiul Câmpulung Moldovenesc a fost reținut pentru 24 de ore, fiind acuzat că a luat șpagă de la șoferi pe care i-a prins în trafic încălcând legislația rutieră.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, agentul de poliție se numește Gheorghiță Drăgoi și a fost reținut încă de marți, chiar de Ziua Internațională Anticorupție.

Surse judiciare ne-au mărturisit că în cursul zilei de marți au avut loc trei percheziții, una la sediul Poliției Municipiului Câmpulung Moldovenesc și două domiciliare, dintre care una la domiciliul polițistului Drăgoi.

 

Ce acuzații l-au băgat după gratii pe polițist

Potrivit anchetatorilor, Gheorghiță Drăgoi a fost pus sub învinuire pentru fapte petrecute la mijlocul lunii septembrie a acestui an.

Pe 14 septembrie a.c., se arată în comunicatul remis de Parchet, Drăgoi se afla, împreună cu un alt agent de la Circulație, în execitarea atribuțiilor de serviciu cu autoturismul din dotare, dotat cu aparat radar.

În jurul orei 13.15, aparatul radar a depistat un autoturism care rula cu 82 de kilometri pe oră într-o zona unde limita de viteză era de 50 de kilometri la oră. Polițiștii i-au făcut semn șoferului să oprească și l-au anunțat că va fi sancționat contravențional pentru depășirea vitezei legale.

Numai că, în cele din urmă, conducătorul auto cu pricina a scăpat doar cu un avertisment. Cum? Explică anchetatorii: ”în prezenţa colegului de echipaj, agentul de poliţie Drăgoi Gheorghiţă a primit suma de 100 de lei de la conducătorul auto, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare la constatarea şi sancţionarea contravenţiilor rutiere”.

Suta de lei a avut efectul scontat, arată anchetatorii, și asupra colegului lui Drăgoi, care a întocmit un proces verbal de constatare a contravenției, aplicându-i șoferului doar un avertisment și patru puncte de penalizare. Asta, în condițiile în care contravenția respectivă se pedepseşte, conform legii, cu 6 – 8 puncte amendă (540 – 720 lei) sau avertisment şi 4 puncte penalizare,iar practica generalizată la nivelul Poliţiei Rutiere este în sensul aplicării sancţiunilor pecuniare pentru astfel de contravenţii.

 

A făcut o depășire neregulamentară, însă polițiștii l-au “iertat”

În ziua următoare, se mai arată în comunicatul anchetatorilor, același agent Drăgoi se afla cu autospeciala radar în control în trafic, împreună cu un alt polițist.

În jurul orei 8.30, polițiștii au observat un Audi A4 al cărui șofer a făcut o depăşire într-o zonă prevăzută cu marcaj longitudinal continuu.

Tras pe dreapta, șoferul în cauză a scăpat fără amendă și fără să i se ia permisul.

“Conducătorul auto l-a determinat pe agentul de poliţie să-şi încalce atribuţiile de serviciu referitoare la constatarea contravenţiilor rutiere, în sensul că agentul de poliţie nu a constatat şi sancţionat contravenţia săvârşită de acesta şi nu a întocmit proces verbal de contravenţie, obţinând în acest fel foloase necuvenite pentru conducătorul auto, care a evitat plata amenzii contravenţionale prevăzute de lege (4 – 5 puncte amendă, respectiv 360 – 460 lei) şi aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile”, susțin anchetatorii.

 

Mai urmează și alți polițiști?

În comunicatul Parchetului, se arată că polițistul Drăgoi a fost încătușat pentru abuz în serviciu și complicitate la infracțiunea de luare de mită. Complicitate, subliniază procurorii, înțelegând de aici că Drăgoi, în cazul în care acuzațiile se vor dovedi a fi adevărate, era doar un intermediar al șpăgii, banii de la șoferi ajungând în buzunarele altora.

Surse apropiate anchetatorilor ne-au mărturisit că, pe lângă agentul reținut,  ar mai fi în vizorul anchetatorilor și alți polițiști.  

Aceleași surse ne-au dezvăluit că urmează să iasă la iveală și alte fapte de corupție, în afara celor prezentate mai sus, în ultimele luni, anchetatorii monitorizând modul în care își desfășoară activitatea polițiștii formațiunii rutiere din cadrul poliției câmpulungene.

 

Judecătorii l-au lăsat în libertate pe polițist

Ieri după-amiază, procurorii au cerut instanței de judecată arestarea preventivă a lui Gheorghiță Drăgoi, susținând că au probe și indicii care să-i probeze vinovăția.

Numai că, la Tribunal, surpriză, judecătorul de caz a considerat că nu se impune arestarea și a decis cercetarea în stare de libertate a agentului de la Câmpulung Moldovenesc, fără nici o altă măsură preventivă.

Rămâne de văzut dacă procurorii vor face contestație împotriva deciziei Tribunalului Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un agent de la Rutieră încătușat, după o percheziție la sediul Poliției Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 13560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Un agent de la Rutieră încătușat, după o percheziție la sediul Poliției Câmpulung Moldovenesc4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa vina la BOROAIA trimis de
(11 dec 2014, 11:43:34
sa vina la Boroaia sa-l ia si pe spagarul de agent APARASCHIVEI VASILE !!! asta e tata spagilor ... sa-si ia femeia gonflabila si sa aleaga fasole la Botosani la racoare ....sa-si ia labele de pe comuna si sa nu mai ceara ca un MILOG bani de la cei care prelucreaza materialul lemnos .... se merge in comuna fara permis si bauti la volan dar in schimb stie sa-i sune pe toti cei care au masina si ii obliga sa faca asigurare RCA la scumpa lui gonflabila ....pardon sotie ...
2.   MOS CRACIUN, trimis de
(11 dec 2014, 14:11:31
Poate se gandeste cineva si la Radauti ca Dorin Matei a umplut sacul mosului de daruri.
3.   Simpla curiozitate trimis de
(11 dec 2014, 14:58:03
O vorba de-a noastra zice ca "Pestele de la cap se impute."
Si de aici si logica, oare astia nu aveau plan pt a da si ei mai departe? Povestea tablei de sah s-a rasuflat mai de mult, de la cazul vamesilor, oare la circulatie nu o fi la fel? Poate nu ar strica sa apara si declaratiile de avere ale sefului de la ISJ, de la CIRCULA|TIE, etc.
3.1  RE: Simpla curiozitate trimis de
(11 dec 2014, 18:09:54
De ce voi astia care postati de pe "cartele internationale" va purtati ca niste j...e si haraiti de dupa gard. Ai ceva de aratat , fii barbat mey, nu scatiu, lasa bey sa ti se vada providerul de net. Apropos am o mica curiozitate asa ca amuzament. Prietenul vostru moroi fantomas care "e sofer de tir si-l cunoaste jumate din cei de pe forum unde-si tine imprimanta, pardon serverul proxy atunci cand posteaza pe forum. Banuiesc ca in cabina , undeva in locul buteliei pe care isi incalzeste conserva de hamsii.
3.2  RE: Simpla curiozitate trimis de
(11 dec 2014, 20:29:24
Te înșeli măh blegule, pe locul buteliei din TIR-ul lui Fantomas stă mamițica ta în poziție de „ lucru ”, așteptând temătoare un 5 euro acolo...
Trebuie să mânânce și gura ei ceva, nu-i așa haidamacule? rolling on the floor
Apropo, îți place stegulețul meu? . Hai să-ți arăt providerul de gel pentru amigdalele tale măh prostu' forumului laughing
Hai, nu fi supărat, asta a fost așa...ca amuzament!
3.3  RE: Simpla curiozitate trimis de
(11 dec 2014, 21:10:59
Prostul forumului e prietenul tau vicontele taz izman de pamp a lache care a fost banat de bun ce era. Cine se aseamana se aduna. Santeti niste mascote ale naturii, niste papitoi cu cacutza la ☭ care de barbati ce santeti va ascundeti in spatele "cartelelor internationale". Apropo cica proxy se foloseste mai mult in institutii. Nu esti cumva la "servici" ma derbedeule. Ma derbedeul porno ce esti tu derbedeule tu mergi la "servici" sa lucrezi sau sa te permutezi ?
4.   COMPLETARE trimis de
(11 dec 2014, 17:18:34
ESTE SI NORMAL SA URMEZE SI ALTII,ABIA ACUM V-ATI DAT SEAMA CINE ESTE,,SALVADOR'' DE LA MUMOSU???
PE 13 NOIEMBRIE 2013 AM FOST IN AUDIENTA LA TOV,,SALVADOR'' UNDE AM CERUT TRANSFERUL UNUI DOSAR DESTUL DE COMPLEX DE LA RURALA,,VACANTA MARE'' POJPORATA,LA POLITIA MUNICIP.C-LUNG,DEOARECE S-A TERGIVERSAT NEPERMIS DE MULT CAUZA.IN ACEA ZI ERA SI O CONVOCARE LA POLITIE DEOARECE ERAU PREZENTI SI POLITISTII DE LA MAI MULTE POSTURI,IAR IN CAND AM INTRAT IN CURTE,AM CREZUT CA AM NIMERIT LA SALONUL AUTO BUCURESTI.
ASADAR A APARUT,, MARITUL''SI INCA DE SUS DE PE SCARI A INCEPUT SA URLE CA NU-MI POATE DA DATE DIN DOSAR.CE AM CERUT EU SI CU CE TEXTE SECU-KGB MA TRATA,,INSTELATU''FATA DE CEILALTI POLITISTI PREZENTI PE HOL.
CAND I-AM MAI SPUS CA AU APARUT ELEMENTE NOI,PECARE VREAU SA LE DEPUN LA DOSAR,PRACTIC APROAPE FACUSE UN ATAC DE PANICA,URLAND CA,,NU MAI E NEVOIE DE NICI UN ELEMENT NOU''.
CRED CA ESTE UN POLITAI UNICT-VREI SA-I DAI DATE NOI SI EL NU ARE NEVOIE.
AM PRIMIT SI RASPUNSUL,STUPEFIANT:
CICA,PLANGEREA A FOST INREGISTRATA:
SI ALTA,,NOUTATE'' CAUZA ESTE INSTRUMENTATA DE PARCHET.
INTREGUL CAZ A FOST MUSAMALIZAT-A SOSIT O ADRESA DE L;A O INSTITUTIE DIN IASI,ACEASTA ADRESA A FOST PLAGIATA IN REFERATELE DE NUP,REFERATELE AU FOST SI ELE PLAGIATE IN REZOLUTII,IAR ,,NUFARIADA'' CONTINUA LA C-LUNG.
ASA SA LE AJUTE DUMNEZEU,LA FAPTASI,COMPLICI SI PROTECTORII LOR.
DE FAPT ACEST CAZ VA FI RELUAT,PANA ACUM A FOST DOAR O ,,SIMULARE'',ASA CA DRAGI TOVI SI PRETINI,NE MAI INTALNIM.POATE CHIAR LA ,,SATUL BUCOVINEAN'' LA BREZU,SA VA ARAT NISTE MOBILIER VECHI,BISERICESC!
5.   Senzational trimis de
(11 dec 2014, 21:42:28
Dupa aceasta stire chiar sunt mandru ca Roman si coruptia a fost eradicata . DRAGOI , domnul , fiind ultimul corupt , dar totusi din comunicat era intermediar , pentru cine ? _ oare catedrala neamului politienesc ?
6.   De ne imaginat soc trimis de
(11 dec 2014, 21:45:26
Magistratii l-au lasat in libertate , pentru asa rechizitoriu trebuie sa aduca bani de acasa ca sa acopere costul hartiei , nu ajunge presupusa mita

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei