Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 dec 2014 - Anul XIX, nr. 285 (5794)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

În plină iarnă

Imperiul Dedeman se extinde cu un nou magazin, pe ruinele fostului ROMUPS

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cea mai mare companie din România din domeniul comerțului cu materiale de construcţii şi amenajărilor interioare din România, Dedeman, va fi prezentă în Suceava cu două magazine. Astfel, pe lângă magazinul Dedeman situat pe malul râului Suceava, la urcarea spre Șcheia,  oamenii de afaceri Dragoş şi Adrian Pavăl, originari din comuna suceveană Bogdănești, vor să mai deschidă unul mai mare, în fosta zonă industrială a Sucevei, acum considerată a fi una preponderent comercială.

Lucrările la noul magazin Dedeman au și început deja, pe ruinele fostului ROMUPS (Întreprinderi de Utilaje şi Piese de Schimb Suceava).

Pentru început, compania s-a îngrijit de curățarea terenului lăsat în paragină după demolarea clădirilor fostei întreprinderi din „epoca de aur”, a doua pe țară ca importanță în domeniul ei de activitate. Acesta devenise o adevărată groapă de gunoi, în mijlocul orașului, o mulțime de deșeuri din construcții fiind abandonate acolo în anii în care nu s-a mai făcut nimic, după ce criza financiară a tăiat elanul investitorilor imobiliari care vroiau să facă acolo un cartier rezidențial, cu blocuri și spații comerciale.

 

12.000 de mp pentru materiale de construcții și seră încălzită

De săptămâna trecută, lucrările de construire a noului magazin Dedeman au început oficial, odată cu emiterea avizului de începere a lucrărilor.

Construcția va fi uriașă, noul magazin Dedeman urmând să aibă o suprafață construită de peste 14.000 de metri pătrați. Pe anumite porțiuni, clădirea va avea două niveluri - parter și etaj, cu o înălțime maximă de 12,20 metri.

Magazinul de desfacere a materialelor de construcţii va avea o suprafață de aproape 12.000 de mp, la care se va mai adăuga o seră cu încălzire, pentru comerțul cu plante ornamentale și produse de pomicultură.

 

Parcare pentru clienți, pe 10.000 de mp de teren

Merită menționate și locurile de parcare pentru clienți care vor fi create pentru a deservi noul magazin Dedeman – aproximativ 380, pe o suprafață de teren de 10.000 de mp.

Alți 10.000 de mp vor fi utilizați ca platformă de serviciu, pentru circulația autovehiculelor, dar în plan este prinsă și amenajarea de spații verzi, pe o suprafață considerabilă – aproximativ 6.000 de mp. Trotuarele vor ocupa o suprafață de aproape 1.000 de mp. În total, Dedeman dispune de un teren de peste 40.000 de mp, preluat de la SC Office Development SRL, care, la rândul său, a a cumpărat terenul de la omul de afaceri sucevean Bogdan Lenţa.

 

Al doilea magazin Dedeman din Suceava, posibil cel mai mare din țară

Dacă se iau în considerare costurile totale de inaugurare a unor magazine similare din țară, precum cel din Colentina (București), unde s-au investit peste 16 milioane de euro, pentru un magazin cu o suprafață de 12.000 de mp, investiția de la Suceava s-ar putea dovedi a fi cea mai mare din țară.

În momentul preluării acestui teren de către Dedeman, principala idee vehiculată a fost că noul magazin va fi un punct de „atac” pentru piața de construcții din Ucraina, acesta urmând să funcționeze și ca depozit de marfă pentru livrările care vor fi făcute în acea zonă.

Reţeaua Dedeman din România numără 40 de magazine, în acest an fiind deschise patru unităţi, la Sibiu, Deva, Bucureşti (Colentina) şi Târgu-Jiu. În afară de magazinul din Colentina (sector 2), inaugurat la începutul lunii septembrie, retailerul mai deţine în Bucureşti alte două unităţi.

Compania, care a a încheiat anul trecut cu afaceri de 2,67 miliarde lei (606 milioane euro) şi un profit net de 288,3 milioane lei (65,2 milioane euro), a anunţat că vrea să ajungă la o reţea de 50 de magazine în România până la finele anului viitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Imperiul Dedeman se extinde cu un nou magazin, pe ruinele fostului ROMUPS.
 Vizualizări articol: 11950 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 17 voturi
Imperiul Dedeman se extinde cu un nou magazin, pe ruinele fostului ROMUPS4.0517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Trezirea... trimis de
( 6 dec 2014, 15:35:31
Sper sa vina institutiile avizate cu o solutie pentru fluidizarea traficului intre Centru si Burdujeni pentru ca altfel vom face intre cele doua cartiere zeci de minute.Daca nu macar cu o adevarata pista pentru biciclete si un trotuar decent pentru pietoni...Se anunta vremuri grele pentru multi dintre suceveni si nu numai.
2.   Romanu "e bagat in masa" trimis de
( 6 dec 2014, 21:20:00
Avem deja imperii, maine poimaine daca o sa se mearga tot atat de accelerat pe arestari "punctuale" o sa avem "galaxia" statului de drept condusa de copiii fostilor comunisti . La capitolul rabdare, "capu plecat spre josul firii", supunere si "n-avem ce face" romanasu e profesor. Romane tot ce iti ramane e rabdare si tutun pt. ca drumuri civilizate nu o sa apuce nici copiii tai.
2.1  RE: Romanu "e bagat in masa" trimis de
( 7 dec 2014, 23:42:12
Domnul Neagigi, eu am auzit de Dede si cum se munceste acolo. Angajatii trebuie sa le duca in Judecata daca nu se simte tratati bine, sa isi angajeze avocati buni si sa vada ce poate rezolva.

Eu doar am incurajat antreprenorii sa investeasca in Suceava. Orasul are nevoie de oameni care sa investeasca in el, chiar si in aceste magazine. Daca ar fi alti sunt sigur ca ar fi o competitie mai buna si angajatii vor avea oferte mai bune, dar asa cu unul singur, normal ca profita un pic de oameni ca nu au multe optiuni.

Eu incurajez investitori inteligenti, creativi, etc. Sa aiba oferte mai bune, asta e ceva ce oamenii, sindicate si grupuri sociale trebuie sa lupte.
3.   Era si timpul!!! trimis de
( 7 dec 2014, 01:01:55
Chiar era si timpul sa gasim suceveni care merita respect. Iar din partea orasului, oamenii acestia merita respect. Nu politicieni! Pe ei nu ar rezista un an pe piata.

Acum n-am sa incep sa ma aplec, dar am sa recunosc ca ma bucur foarte mult pentru ei si merita respect.

Trebuie sa inteleaga fiecare persoana care are o afacere sau vrea sa inceapa una: Suceava e unul din cele mai apropiate orase de Ucraina. Iar Ucraina este piata de defacere la care trebuie sa tintim. Asa cum se face in orice oras de granita: trebuie sa ne vindem marfa lor deoarece la noi e mai ieftin decat in UE si avem deja stabilita o relatie de schimb economic intre noi. Acolo sunt banii, acolo e nevoia de marfa!
4.   Pentru JULIAN trimis de
( 7 dec 2014, 09:23:06
Respect pentru salarii pe raion de 1000-1300 lei munca 12 ore/zi la Dede? Si inca ceva JULIK vad ca nu prea esti "umblat", la "noi" piata de materiale de constructii este mai scumpa decat in UE. In ceea ce priveste schimburile economice cu Ucraina cred ca mai degraba noi importam de la ei produse ieftine purtatoare de acciza in volum mai mare decat cumpaera ei materiale de la noi. Si nu uita, THE WAR IS COMING...
4.1  RE: Pentru JULIAN trimis de
( 7 dec 2014, 23:45:10
Domnul Neagigi, eu am auzit de Dede si cum se munceste acolo. Angajatii trebuie sa le duca in Judecata daca nu se simte tratati bine, sa isi angajeze avocati buni si sa vada ce poate rezolva.

Eu doar am incurajat antreprenorii sa investeasca in Suceava. Orasul are nevoie de oameni care sa investeasca in el, chiar si in aceste magazine. Daca ar fi alti sunt sigur ca ar fi o competitie mai buna si angajatii vor avea oferte mai bune, dar asa cu unul singur, normal ca profita un pic de oameni ca nu au multe optiuni.

Eu incurajez investitori inteligenti, creativi, etc.
Pentru a avea conditii mai bune: oamenii, sindicate si grupuri sociale trebuie sa lupte cu proprietarii in judecata sau in negocieri.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei