Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 dec 2014 - Anul XIX, nr. 285 (5794)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Activitate

Cercul pedagogic al bibliotecarilor din județ, la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava a găzduit vineri Cercul bibliotecarilor din județ, activitate inițiată și coordonată de bibliotecarul unităţii, prof. Carmen Ciobanu, la care au participat 68 de persoane.

Tema acestui eveniment a fost ”Utilizarea adecvată a tehnicilor de documentare și cercetare a unei teme prin valorificarea eficientă a resurselor din bibliotecă”.

La sosire, în drum spre bibliotecă, invitații au trecut prin ”Bulevardul lecturii”, amenajat de clasa a VIII-a A, sub îndrumarea prof. Gabriela Mihai, directorul şcolii.

După ce au vizitat ”Împărăția cărților”, invitaţii au urmărit câteva momente artistice pregătite de elevi. Aceştia au recitat poezii, au citit, au mimat poezii de Mihai Eminescu, Lucian Blaga, Nichita Stănescu, iar alţii au vorbit despre importanţa cărţilor.

Un personaj inedit a fost ”Toamna”, personificată de Clara Demetra Avram. Elevul Radu Ancuța a prezentat o carte, iar Ștefania Mocrei–Rebrean a ţinut un discurs despre apariţia şi importanța cărții.

 

Prezentarea clubului de lectură

La Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava funcţionează încă din anul 2005 clubul de lectură „Prologos”, coordonat de directorul adjunct, prof. Crenguța Grosar. Aceasta a prezentat cele şapte proiecte educative pentru dezvoltarea competenței de lectură în biblioteca școlară: ”Prologos”, “Bulevardul lecturii”, ”Prietenii cărții”, ”Comorile basmelor românești”, ”Simfonia toamnei”, ”Popas la poarta neagră” și ”Numai poetul”. Pentru unele dintre acestea instituţia gazdă este iniţiator, la altele partener.

Trei dintre ele sunt concursuri naționale, unul interjudețean, unul județean și două de nivel local.

De menționat este faptul că la Concursul Național ”Simfonia toamnei”, Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava a obținut două premii II prin participarea elevei Ștefania Mocrei-Rebrean, sub îndrumarea profesoarei Crenguța Grosar, care a și citit una dintre poeziile câștigătoare (”Transfigurare”).

Pentru proiectul ”Comorile basmelor românești”, elevii din clasele a V-a A și a VI-a A au folosit resursele bibliotecii școlare şi au prezentat un produs încă în lucru - o carte - ce va participa la concursul național amintit. De asemenea, a avut loc şi o paradă a personajelor din basme.

Proiectul ”Prietenii cărții” este în derulare, fiind un parteneriat între Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, Școala Moara Nica și Biblioteca Județeană ”I.G. Sbiera”. Bibliotecarii din aceste unităţi s-au implicat şi se implică activ, eficient şi responsabil în atingerea obiectivelor propuse, alături de profesorii de limba şi literatura română.

Un alt proiect județean, la care şcoala gazdă este parteneră, este ”Numai poetul”, concurs dedicat lui Mihai Eminescu. Pentru acesta, elevii de clasa a VI-a A au de studiat biografia poetului naţional, dar și 25 de poezii anume alese. Concursul va avea loc în ianuarie 2015.

Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava va participa şi la proiectul național ”Popas la poarta neagră”, proiect ce se va derula tot anul viitor.

Pentru activitatea foarte bună desfăşurată de-a lungul timpului şi pentru buna colaborare între bibliotecă şi catedra de limba şi literatura română, bibliotecarul Carmen Ciobanu a primit în dar de la Crenguţa Grosar, directorul adjunct al şcolii, o carte care promovează valorile eterne.

Biblioteca virtuală a școlii a fost prezentată de profesorul Dan Crihan, iar spre final un grup de elevi a susţinut un concert de colinde lângă bradul de Crăciun.

Evaluarea cercului a scos în evidenţă aprecierile tuturor celor prezenţi, fiind reliefate “eficienţa şi valoarea maximă a acestei activităţi, atmosfera sănătoasă în care sunt sprijiniţi elevii să se formeze, respectul pentru valorile naţionale, precum şi faptul că a fost o activitate în folosul tuturor, foarte bine structurată, cu o bună dozare a conţinuturilor, un exerciţiu de cum se poate stimula lectura la elevi prin trăirea bucuriei de a fi de folos celui de aproape”, au transmis organizatorii.

La această activitate, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava a fost reprezentat de insp. Eleonora Bulboacă, iar din partea Casei Corpului Didactic Suceava a venit Daniela Argatu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cercul pedagogic al bibliotecarilor din județ, la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava.
 Vizualizări articol: 2970 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cercul pedagogic al bibliotecarilor din județ, la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei