Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 6 dec 2014 - Anul XIX, nr. 285 (5794)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă

Un tânăr recidivist urmărit de poliţie a abandonat un Audi A8 şi a fugit în pădure, în locul lui apărând fratele său

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 29 de ani din comuna Straja a petrecut 24 de ore în arestul Poliţiei, în baza ordonanţei de reţinere, pentru infracţiunea de „mărturie mincinoasă”, suspectul fiind acuzat că a declarat în fals că a condus un autoturism în încercarea de a-şi scăpa basma curată fratele mai mic, un tânăr care, la 24 de ani, are deja la activ condamnări pentru infracţiunea de contrabandă şi pentru infracţiuni la regimul rutier.

Acum două zile, joi, în jurul orei 15.00, un echipaj rutier din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus a efectuat semnal regulamentar de oprire, pe raza localităţii, unui autoturism Audi A 8, înmatriculat în Marea Britanie. Autoturismul era filat de mai multe echipaje de poliţie, inclusiv de poliţie de frontieră, pentru că exista suspiciunea că este folosit la contrabandă de Dănuţ Ursulean, în vârstă de 24 de ani, din Straja.

Şoferul a refuzat însă să oprească la semnalul agenţilor şi a reuşit să-şi piardă urma. 

Conform subcomisarului Ionuţ Epureanu, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, „în timpul urmăririi conducătorul auto a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a intrat în șanțul de pe marginea drumului, după care a fugit pe jos, spre o zonă împădurită din apropiere”. 

 

Trecutul infracţional al lui Dănuţ Ursulean

Dănuţ Ursulean, cel care, rezultă din anchetă, conducea autoturismul Audi A 8, are un trecut infracţional foarte bogat. Când avea 21 de ani acesta a fost condamnat la închisoare cu executare după ce adunase anterior alte două condamnări cu suspendare. Infracţiunile pentru care a fost judecat şi condamnat Ursulean au fost de conducere fără permis, conducerea unui autovehicul cu număr fals şi contrabandă. Mai recent, în acest an, acelaşi Dănuţ Ursulean a fost identificat în timp ce transporta ţigări de contrabandă în valoare de 86.000 de lei. Era în luna iunie, iar acesta a abandonat autovehiculul cu care făcea transportul în pădure.  Atunci, după o urmărire de 6 kilometri în pădure, Ursulean a abandonat maşina de teren pe un vârf de deal, iar aceasta a luat-o la vale şi a acroşat autospeciala Poliţiei de Frontieră, care venea din urmă. În urma acestui caz Ursulean s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă şi distrugere.

 

George Ursulean s-a întors acasă după 24 de ore de arest. Fratele său nu a fost încă găsit

Revenind la ce s-a întâmplat acum două zile, la puţin timp după ce şoferul a dispărut în pădure, la faţa locului şi-a făcut apariţia George Ursulean, în vârstă de 29 de ani, din Straja, care a declarat că el s-a aflat la volan.

Poliţiştii au convingerea că lucrurile nu stau aşa, fiind sesizat  Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, care a dispus cercetarea acestuia sub aspectul săvârșirii infracțiunii de mărturie mincinoasă.

Procurorul de caz a decis reţinerea lui George Ursulean pentru 24 de ore, suspectul fiind introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.

Ieri, George Ursulean a fost lăsat în libertate, sub măsura controlului judiciar.

În ceea ce-l priveşte pe Dănuţ Ursulean, până ieri după-amiază poliţiştii nu au reuşit să dea de urma sa. Foarte probabil, anchetatorii îi vor pregăti şi acestuia un loc în celulă, pe o perioadă mai lungă de timp.

După ultima condamnare, Dănuţ Ursulean figurează în bazele de date cu permisul de conducere anulat, astfel că după urmărirea de acum două zile se va alege cu un nou dosar penal.

Autoturismul Audi A 8, evaluat la 10.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr recidivist urmărit de poliţie a abandonat un Audi A8 şi a fugit în pădure, în locul lui apărând fratele său.
 Vizualizări articol: 5777 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Un tânăr recidivist urmărit de poliţie a abandonat un Audi A8 şi a fugit în pădure, în locul lui apărând fratele său3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Justitia in Romania trimis de
( 7 dec 2014, 16:06:47
daca politistii nu au reusit sa l prinda. proba concreta, cum se bazeaza justitia pe probe inexistente? care i prbl daca exista o persoana care isi recunoaste vina si fapta? Ce justitie e asta?
2.   Comentariu trimis de
( 7 dec 2014, 16:08:25
cum sa i faci dosar penal pe suspiciuni?
3.   Comentariu trimis de
( 7 dec 2014, 16:13:19
ca vrea politia de frontiera sa infunde pe cineva anume?
In Anglia ...caz concret .nici camerele de luat vederi nu s o proba concreta...nu banuielile unui politist care a facut un liceu civil , si a cumparat postul si habar nu are de bmeserie si lege..ca la noi...
Dictatura fortei ....aminteste de ceva? Sunt politist si fac ce vreau, condamn pe cine vreau , spun ce vreau in cardasie cu procurorul..si tot asa ..de aia pleaca toti din Romania..si vor mai pleca,, lasa ti i sa guverneze singuri...sa vad pe cine vor mai jupi de bani...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei