Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 nov 2014 - Anul XIX, nr. 274 (5783)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Investiţii

Sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava a fost modernizat şi extins printr-un proiect european

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava de pe strada Universităţii nr. 15 – 17 a fost modernizat şi extins în urma implementării unui proiect cu finanţare europeană. Directorul general al CCI Suceava, Lucian Gheorghiu, ne-a declarat că lucrările de modernizare şi anvelopare a clădirii s-au derulat pe o perioadă de şapte luni şi au fost realizate în cadrul proiectului „Joint Business Support Centre – Instrument for fostering development of entrepreneurship in Ro-Ua-Md cross-border area (Jo.B.S. Center)”, “Instrument pentru stimularea dezvoltării antreprenoriatului în regiunea de graniţă Ro-Ua-Md”, proiect în care CCI Suceava deţine calitatea de aplicant.

„Începând din luna noiembrie, CCI Suceava vă aşteaptă într-un spaţiu modernizat, continuând să ofere aceleaşi servicii profesionale concepute special pentru informarea, sprijinirea şi consilierea mediului economic de afaceri sucevean”, a spus Lucian Gheorghiu. Directorul general al CCI Suceava a spus că în urma acestor lucrări clădirea s-a mai înălţat cu un etaj în care au fost amenajate spaţii de birouri, două săli de cursuri şi o sală de conferinţe.

El a subliniat faptul că în urma identificării a zece direcţii de dezvoltare, CCI Suceava, cea mai veche şi mai reprezentativă organizaţie patronală din judeţ, oferă peste 150 de servicii atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru companii. „CCI Suceava sprijină firma de la înfiinţarea ei, prin serviciul <Firme la cheie>, o ajută să se dezvolte prin activitatea de consiliere, formare profesională, informare, consultanţă privind atragerea de fonduri şi investiţii până la atingerea performanţei în domeniul de activitate ales şi recunoaşterea rezultatelor obţinute”, a declarat directorul general al CCI Suceava.

El a adăugat că pentru dezvoltarea continuă a mediului de afaceri, CCI Suceava oferă consultanţă în dezvoltarea afacerilor şi serviciilor conexe, formare profesională prin Şcoala de Afaceri Bucovina, consultanţă în accesarea programelor de finanţare, baze de date şi promovare naţională şi internaţională, posibilitatea de a participa la târguri, expoziţii, misiuni şi alte evenimente economice, arbitraj comercial, Birou Virtual. De asemenea, tot la CCI Suceava funcţionează şi Bursa Română de Mărfuri, Centrul Regional de Proprietate Industrială, Centrul Zonal ASRO privind standardizarea, precum şi Arhiva Electronică de Garanţii Reale Imobiliare.

 

CCI Suceava oferă consultanţă pentru obţinerea de finanţări şi realizează strategii de dezvoltare necesare proiectelor europene

Lucian Gheorghiu a explicat că Serviciul Unic de Asistenţă în Afaceri (SUA Afaceri) oferă consultanţă iniţială pentru întocmirea actului constitutiv al societăţii, respectiv sugestii de denumire firmă, alegerea obiectului de activitate, a capitalului social, a sediului social etc., redactează toate actele şi documentele necesare pentru înfiinţarea sau modificarea actelor firmei, şi anume act constitutiv sau actul constitutiv actualizat, hotărâri, declaraţii, contracte de comodat etc., precum şi servicii complexe pentru fuziuni sau divizări de firme. Tot Serviciul de Asistenţă în Afaceri oferă consultanţă privind documentaţia necesară pentru obţinerea carnetelor ATA sau a standardelor şi stasurilor ASRO, eliberează certificate de origine, confecţionează ştampile şi, nu în ultimul rând, oferă informaţii suplimentare despre Biroul Virtual. 

Gheorghiu a subliniat faptul că, lunar, clienţii pot beneficia de ofertele speciale ale Serviciului de Asistenţă în Afaceri, oferta lunii noiembrie constând în Consultanţă gratuită pentru pregătirea dosarului de înregistrare ca plătitor de TVA. Promoţiile fiecărei luni pot fi accesate pe site-ul www.ccisv.ro.  

Pe de altă parte, Lucian Gheorghiu a arătat că Departamentul Programe de Finanţare din cadrul CCI Suceava implementează în prezent două proiecte prin Programul Operaţional Comun RO-UA-MD 2007-2013 şi în acelaşi timp oferă servicii de consultanţă pentru identificarea de surse de finanţare nerambursabilă pentru IMM-uri şi administraţii publice locale, realizează şi depune cereri de finanţare, realizează studii de fezabilitate şi proiecte tehnice, implementează contractul de finanţare, realizează, de asemenea, strategii de dezvoltare necesare pentru accesarea proiectelor din următoarea perioadă de programare 2014-2020.

Gheorghiu a mai declarat că în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie funcţionează Expo Suceava, unicul organizator legal de târguri şi expoziţii zonal, acesta asigurând de peste 17 ani, împreună cu partenerii săi, un cadru unitar de prezenţă activă a companiilor locale şi naţionale la târgurile şi expoziţiile devenite deja tradiţionale, o modalitate de facilitare a contactelor şi de promovare prin intermediul manifestărilor expoziţionale, misiunilor economice şi evenimentelor de afaceri.

Nu în ultimul rând, el a precizat că la CCI Suceava funcţionează Bursa Română de Mărfuri - Terminalul Suceava, precum şi Centrul Regional pentru Protecţia Proprietăţii Industriale. Prin intermediul acestui centru clienţii pot beneficia de consultanţă gratuită în vederea înregistrării unei mărci, dar şi de tehnoredactare cerere OSIM, design marcă, model sau desen, precum şi asistenţă OSIM.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava a fost modernizat şi extins printr-un proiect european.
 Vizualizări articol: 1893 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava a fost modernizat şi extins printr-un proiect european0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei