Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 nov 2014 - Anul XIX, nr. 274 (5783)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Profesori ai Colegiului Economic din Suceava se perfecţionează în educaţia antreprenorială

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru profesori ai Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava au fost oaspeţi ai unităţii de învăţământ Business Academy South West din Esbjerg, Danemarca, în prima jumătate a lunii noiembrie. Vizita acestora este parte a proiectului Erasmus +, cu titlul „Simulation for entrepreneurship” (Simularea antreprenoriatului), proiect desfăşurat în perioada 2014-2016 şi coordonat de colegiul sucevean.

La întâlnirea din Danemarca au avut loc prezentări legate de conceptul de educaţie antreprenorială şi modul de aplicare a acestuia în Danemarca, realizate de profesori universitari şi experţi în domeniu.

Potrivit iniţiatorilor proiectului, „acesta vizează schimbul de practici cu parteneri din spațiul european, privind simularea ca metodă eficientă în vederea educației antreprenoriale a tinerilor, transferul tehnologiilor inovative utilizate în simularea afacerilor între două niveluri de educație școlară - preuniversitar și universitar”.

Aceştia au mai menţionat că activităţile întreprinse în Danemarca au fost diverse şi au avut ca obiectiv central schimbul de bune practici în ceea ce priveşte aplicarea metodei „firmă de exerciţiu” la nivel liceal şi „întreprindere simulată” la nivel universitar. Fiecare partener şi-a prezentat instituţia şi echipa de lucru. Echipa din România, în calitate de coordonator al proiectului, a prezentat sarcinile fiecărui partener în proiect, responsabilităţile referitoare de produsele finale ce trebuie realizate, aspectele financiare.

Vizita pregătitoare în cadrul proiectului a fost un real prilej de formare profesională, culturală, schimb de experienţă şi exersare a competenţelor lingvistice şi a celor profesionale pentru cadrele didactice participante (Carmen Constanţa Cheaburu, Rodica Munteanu, Florentina Elena Sfichi şi Claudia Vasilică).

Partenerii în cadrul acestui proiect sunt: International Business College Hetzendorf Vienna, Austria, Business Academy South West (EASV) Esbjerg, Danemarca, Vetschool La Salle - La Seu d’Urgell Catalonia, Spania, The School of Accounting and Administration of Porto - ISCAP, Portugalia, Camera de Comerț și Industrie PAPHOS, Cipru, Camera de Comerț și Industrie Suceava, România. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesori ai Colegiului Economic din Suceava se perfecţionează în educaţia antreprenorială.
 Vizualizări articol: 3930 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 6 voturi
Profesori ai Colegiului Economic din Suceava se perfecţionează în educaţia antreprenorială4.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei