Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 nov 2014 - Anul XIX, nr. 269 (5778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Unde sunt probleme

„Performanţa” asociaţiilor de proprietari, sub lupa Primăriei Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asociaţiile de proprietari în care preşedinţii şi administratorii nu şi-au făcut treaba şi nu s-au „obosit” să recupereze cât mai mult din valoarea facturilor la întreţinere ale celor ale căror imobile le administrează vor fi prezentate astăzi, într-o analiză a gradului de performanţă la nivelul întreg municipiului Suceava.

Şedinţa convocată pentru astăzi, la ora 09.00, vizează activitatea celor 110 asociaţii de proprietari, în principal din prisma datoriilor pe care le au către furnizorii de utilităţi.

Analiza este centrată în special pe modul în care conducerea asociaţiilor s-a implicat în încasarea facturilor la întreţinere de la populaţie, de acţiunile în instanţă întreprinse împotriva datornicilor ori alte măsuri de recuperare a datoriilor, de cazurile de delapidare a banilor sucevenilor, precum şi de vechimea conducerii în cadrul acestor asociaţii.

„Acolo unde se va constata că e vorba de dezinteres din partea conducerii asociaţiei, vom face toate demersurile necesare pentru înlocuirea preşedinţilor şi administratorilor – dacă asta este problema”, a declarat primarul Sucevei în urmă cu aproximativ o lună de zile, când membrii Consiliului Local au decis să fie furnizate căldură şi apă caldă tuturor celor racordaţi la sistemul centralizat, timp de o lună, perioadă în care se va analiza unde sunt necesare alte măsuri, înainte de a se vorbi de debranşări.

Lungu a făcut din nou apel la suceveni să facă eforturi să achite ceea ce au consumat, în special căldură, apă caldă şi apă rece, pentru a nu se ajunge în situaţia de a fi luate măsuri extreme, care ar afecta nu doar rău-platnicii, ci şi pe cei care sunt cu plăţile la zi, în cel mai bun caz debranşările fiind făcute la nivel de scară de bloc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Performanţa” asociaţiilor de proprietari, sub lupa Primăriei Suceava.
 Vizualizări articol: 2910 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 6 voturi
„Performanţa” asociaţiilor de proprietari, sub lupa Primăriei Suceava1.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lungule trimis de
(18 nov 2014, 11:52:06
ce doresti? legea junglei intre vecini cu ce suntem de vina cei care platim, daca unul sau doi vecini au datorii cumulate de 1 miliard vechi, ce au facut cei de la asociatie,presedinte -administratori- cenzori NIMIC in spetele in cauza decit sa treaca luna si sa ia salarii frumusele
2.   Corect trimis de
(18 nov 2014, 12:32:10
Acolo unde sunt astfel de situatii, bineinteles ca presedintii si administratorii sunt vinovati. A se vedea si cazul asociatiei CENTRU Suceava, unde, un datornic cu cateva sute de milioane este pasuit de presedinte, desi exista si hotarare judecatoreasca de executare silita.
3.   Cum se plateste corect femeia de serviciu? trimis de
(18 nov 2014, 13:03:17
Sunt pentru desfiintarea asociatiilor de locatari. Într-adevar platim bani in plus pentru salariile personalului din asociatiile de locatari, salarii stabilite pentru un program normal de 8 ore, cand ei presteaza doar 3-4 ore pe zi.

Asociaţiile sunt o grea moştenire a comunismului, în dauna locatarului corect care deşi îşi plăteşte la zi consumurile va trebui să suporte sistările de utilităţi din cauza celor care au restanţe. Cred ca dacă am avea contracte direct cu furnizorii ar fi cel mai bine.

Incheierea unor contracte individuale in baza contorizarii tuturor utilitatilor la apartamente, potrivit legii 51/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, se creează premisele unor relatii contractuale, asa cum este si firesc, intre furnizori si clienti.
Rău-platnicii vor putea fi debransati, potrivit legii.
4.   HOTI PROTEJATI DE ALTI HOTI AU PUS POPULATIA SARAC trimis de
(18 nov 2014, 18:43:45
poate dom primar veți lua în vizor și asociația T3 MĂRĂȘEȘTI unde se fura pe rupte, ca-n codru,dese scandaluri ,Hanceriuc sesizat,nici o măsura,doar ca primăria primește prin dublarea facturii cu penalizări.SCÂRBIȚI UN CARTIER ÎNTREG ȘI-A PUS CENTRALE TERMICE.DACĂ ATI FI STOPAT FURTUL TERMICA EXISTA,ATI OBLIGAT CETĂȚENII,PRIN FURT, SĂ-ȘI PUNĂ CENTRALA!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei