Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 nov 2014 - Anul XIX, nr. 269 (5778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Poliţia de Frontieră

Ţigări în valoare de 627.000 de lei şi trei maşini, confiscate după urmăriri în noapte şi focuri de armă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ţigări de contrabandă în valoare de nu mai puţin de 627.000 de lei au fost confiscate de poliţiştii de frontieră suceveni în urma unor activităţi de filaj şi a exploatării unor informaţii, în apropiere de frontiera cu Ucraina. Ţigările au fost confiscate în urma a trei acţiuni diferite, la finele săptămânii trecute, contrabandiştii urmăriţi de poliţiştii de frontieră lăsând în urmă şi trei autoturisme, care de asemenea au fost indisponibilizate în vederea confiscării. 

 

Cea mai mare captură, găsită într-o casă părăsită. Ucraineanul care le-a transportat a fost arestat

Un prim caz s-a înregistrat în noaptea de vineri spre sâmbătă, când lucrătorii Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi au desfăşurat un control în zona de frontieră, pe raza satului Climăuţi, comuna Muşeniţa. În jurul orei 3.00, poliţiştii au surprins un individ care, s-a stabilit ulterior, ascunsese într-o casă părăsită 47 de colete de ţigări de provenienţă ucraineană. În urma inventarierii coletelor a rezultat că în casa părăsită erau ascunse 34.640 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, marfă evaluată la 346.000 de lei. Individul urmărit de poliţişti a reuşit iniţial să fugă, însă a fost identificat în scurt timp. Dumitrovici Nazar Hulka, cetăţean ucrainean, a fost pus sub acuzare pentru săvârşirea infracţiunilor de „contrabandă” şi „trecere frauduloasă a frontierei de stat”.

El a fost reţinut pentru 24 de ore, după care, la propunerea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, magistraţii Judecătoriei Rădăuţi au emis pe numele său mandat de arestare pentru 30 de zile. Acesta avea să fie singurul suspect reţinut, în celelalte cazuri contrabandiştii reuşind să fugă după ce şi-au abandonat maşinile cu care făceau transporturile ilegale de ţigări.

 

Cinci focuri de armă, după un contrabandist care a fugit cu o parte din marfă

În noaptea următoare, sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2.00, poliţiştii de frontieră de la Rădăuţi au încercat să oprească, în apropierea frontierei de stat, în zona Vicovu de Sus, un autoturism de teren în care se aflau mai multe colete cu ţigări.

„Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi reţinerea bărbatului, efectuând somaţiile legale prin voce şi deoarece acesta nu s-a supus au fost trase cinci focuri de avertisment în plan vertical”, arată anchetatorii.

Şoferul, rezultă din ancheta poliţiştilor de frontieră, a abandonat maşina şi a trecut pe teritoriul ucrainean, pentru depistarea acestuia fiind sesizate autorităţile de frontieră ale statului vecin.

În maşină au fost depistate 17.720 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 177.000 de lei.

Autorităţile de frontieră ucrainene au anunţat că pe direcţia pe care a fugit suspectul au fost descoperite alte patru baxuri cu ţigări din acelaşi lot, semn că acesta a încercat să „salveze” o parte din marfă.

 

Au abandonat la Straja două maşini şi peste 10.000 de pachete de ţigări

O a treia captură a fost realizată duminică dimineaţă, în jurul orei 8.30, când o patrulă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, aflată în apropiere de frontieră, pe raza comunei Straja, a identificat două autoturisme de teren suspecte.

Şoferii celor două vehicule au abandonat maşinile şi au fugit, fiind vorba, probabil, tot de ucraineni.

„La controlul efectuat asupra maşinilor au fost descoperite 21 de colete care conţineau cantitatea de 10.400 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 104.000 de lei. Ambele autoturisme au fost indisponibilizate, iar în continuare se fac verificări în vederea depistării persoanelor implicate”, a declarat comisarul-şef Ilie Poroch Seriţan, purtătorul de cuvânt al poliţiştilor de frontieră suceveni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţigări în valoare de 627.000 de lei şi trei maşini, confiscate după urmăriri în noapte şi focuri de armă.
 Vizualizări articol: 3903 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ţigări în valoare de 627.000 de lei şi trei maşini, confiscate după urmăriri în noapte şi focuri de armă1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei