Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 nov 2014 - Anul XIX, nr. 269 (5778)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Manifestare

Ziua Internaţională a Mimului, sărbătorită la Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Joi, 13 noiembrie, a fost zi de sărbătoare la Colegiul „Andronic Motrescu” din Rădăuţi. Trupa de pantomimă a liceului a sărbătorit Ziua Internaţională a Mimului prezentând un istoric al trupei, precum şi un spectacol de pantomimă sub îndrumarea prof. Anca Donisan.

Aceasta a precizat că mima (pantomima) este cea mai veche formă de teatru, datând din vremea tragediilor greceşti, fiind mai târziu popularizată prin teatrul de stradă. „Nu e uşor să faci pantomimă, trebuie să transmiţi un mesaj fără cuvinte, să treci de la o stare de spirit la alta foarte rapid şi cel mai important e să faci publicul să fie alături de tine, să joace împreună cu tine. E nevoie de multă muncă, devotament, dar mai ales de pasiune pentru a realiza un spectacol reuşit, iar când spun reuşit nu mă refer la calitatea tehnică, ci la mesajul receptat de spectatori. Dacă poveştile <spuse>de noi au ajuns la sufletul lor înseamnă că noi ne-am făcut bine treaba”, a mai spus Anca Donisan.

Trupa de pantomimă a liceului rădăuţean şi-a început activitatea în anul 2008, în cadrul cercului de Artterapie coordonat de psih. Mihaela Valentina Pascal, susţinând spectacole la grădiniţa de copii cu deficienţe de auz din Fălticeni, la căminul pentru persoane vârstnice din Rădăuţi, precum şi în cadrul diferitelor activităţi desfăşurate în şcoală. Începând cu anul 2009, trupa se numeşte oficial „Smime”, continuând cu  spectacole pentru copiii cu dizabilităţi de la centrul Blijdorp Suceava, pentru persoanele instituţionalizate din Rădăuţi, copiii cu deficienţe de auz de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie etc.

În aceşti ani, din trupă au făcut parte elevi talentaţi care şi-au dedicat din timpul lor liber pentru a realiza spectacole de neuitat. Unii dintre ei, deşi au absolvit liceul şi nu mai fac parte din trupă, au venit să sărbătorească împreună cu actualii membrii, împărtăşind impresii şi oferind sfaturi.

„Trupa Smime m-a ajutat să fiu un om mai bun. Din fata rebelă şi teribilistă am devenit o persoană responsabilă şi muncitoare. De la doamna profesor am învăţat că, dacă vrei să fii apreciat trebuie să munceşti, să fii puternic şi cel mai important să rămâi mereu în picioare aşa cum făceam după fiecare spectacol. Colegii mei dragi, munciţi, fiţi puternici şi daţi tot ce-i mai bun, pentru că trupa Smime asta a făcut mereu: a jucat, a zâmbit, a plâns, a dansat, a muncit”, ne-a mărturisit Andreea Grosu, proaspăt absolventă a liceului şi care a făcut parte timp de trei ani din trupă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Internaţională a Mimului, sărbătorită la Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 2037 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Internaţională a Mimului, sărbătorită la Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei