Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 nov 2014 - Anul XIX, nr. 260 (5769)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pentru luna noiembrie

Peste 2.200 de suceveni au solicitat ajutoare de încălzire a locuinţelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De la 1 noiembrie, pentru căldura asigurată în locuințele sucevenilor în sistem centralizat, pe bază de gaz metan, prin utilizarea de energie electrică sau prin arderea de lemne, cărbune sau combustibili petrolieri se acordă subvenții, în funcție de veniturile familiilor care se încadrează în condițiile prevăzute de lege.

În municipiul Suceava, peste 2.200 de familii au solicitat să le fie acordate aceste ajutoare de încălzire a locuințelor, foarte multe dintre solicitări sosind cu întârziere, în această săptămână, deși, în mod normal, trebuiau depuse până pe 1 noiembrie.

Cele mai multe solicitări sunt venite din partea celor care se încălzesc pe bază de energie termică furnizată în sistem centralizat – 1.600 de cereri depuse până ieri după-amiază.

Acestea au fost preluate, prin intermediul asociațiilor de proprietari, de  personalul de la sediul de primărie din Burdujeni, pentru a fi verificată corectitudinea datelor înscrise acolo de solicitanți.

Din partea celor care au montate centrale de apartament, numărul cererilor depuse s-a apropiat de 500.

Acestora li se mai adaugă 136 de cereri depuse de suceveni care se încălzesc folosind lemnul de foc și doar şapte cereri au fost depuse de cei care utilizează energia electrică pentru a-și încălzi locuințele.

„Săptămâna aceasta mai așteptăm solicitări pentru ajutoarele de încălzire a locuințelor din partea celor care au reușit mai greu să procure documentația necesară, dar de săptămâna viitoare e posibil să nu mai avem când le verifica în timp util. Cele care nu sunt depuse la timp nu vor mai intra la plată de la 1 noiembrie, ci li se va deconta ajutorul de încălzire începând cu 1 decembrie”, a declarat șefa Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Suceava, Narcisa Marchitan.

Numărul solicitărilor este destul de mic, în condițiile în care municipalitatea suceveană a tipărit 7.000 de cereri tipizate, pe care le-a distribuit la sediul propriu și prin intermediul asociațiilor de proprietari.

 

Limitele de venit și valoarea subvențiilor de încălzire a locuințelor

Subvenţia pentru încălzire cu energie termică, în sistem centralizat, se acordă în procente, de la 5 la 90% din valoarea gigacaloriei. Subvenţia maximă se acordă pentru familiile cu un venit de până la 155 de lei de persoană, în timp ce subvenţia minimă poate fi primită până la o limită de venit net pe membru de familie de 786 de lei. La această categorie există şi o diferenţiere în cazul persoanelor care locuiesc singure şi la care nivelul maxim admis pentru subvenţie este de 1.082 de lei.

La subvențiile pentru gaze naturale se acordă între 20 şi 262 de lei pe lună. Limitele de venit sunt aceleaşi, de la sub 155 de lei de persoană pentru suma maximă şi până la maximum 615 lei.

În ceea ce priveşte subvenţia pentru sisteme de încălzire racordate la energia electrică, se acordă o subvenţie între 48 de lei şi 240 de lei. Dacă limita de venit pentru subvenţia maximă este aceeaşi, până în 155 de lei de membru de familie, limita maximă de venit este de până la 1.082 de lei.

La capitolul subvenţii pentru încălzirea locuinţelor cu lemne se acordă un ajutor între 16 şi 54 de lei lunar, în funcţie de venitul pe membru de familie. Astfel, suma maximă, de 54 de lei, se acordă pentru familiile cu un venit net mai mic de 155 de lei de persoană, în timp ce suma minimă, 16 lei pe lună, va reveni familiilor cu venituri cuprinse între 540,1 şi 615 lei pe membru de familie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 2.200 de suceveni au solicitat ajutoare de încălzire a locuinţelor.
 Vizualizări articol: 1666 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 2.200 de suceveni au solicitat ajutoare de încălzire a locuinţelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei