Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 nov 2014 - Anul XIX, nr. 260 (5769)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vremea deconturilor

Anchetă privind fraude cu subvenţii europene, la o asociaţie constituită în jurul unei primării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Subvenţiile din fonduri europene derulate în ultimii ani prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) Suceava încep să fie luate la puricat la o scară din ce în ce mai largă, fiind semnale clare că lista inculpaţilor care vor avea de dat cu subsemnatul în faţa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) este încă deschisă. De câteva zile, o echipă de control formată din specialişti de la structura centrală a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) a ajuns în comuna Udeşti, unde a început verificări privind modul în care s-au încasat subvenţii, prin Asociaţia Crescătorilor de Animale şi Utilizatorilor de Păşune „Oadici” Udeşti, dar şi anterior înfiinţării acesteia.

 

Suspiciuni că subvenţiile au fost încasate ilegal, prin falsuri şi angajamente neasumate

Din informaţiile pe care le avem, sunt indicii că subvenţiile pentru păşuni nu au fost încasate legal, mai exact nu au fost respectate angajamentele asumate privind întreţinerea terenurilor. Strâns legat de acest aspect, există suspiciuni şi că numărul de membri a fost umflat fictiv, prin falsuri, tot pentru a se putea încasa subvenţiile de la Uniunea Europeană. Totul este deocamdată doar la faza de control, astfel că oficial detaliile suplimentare sunt ţinute la secret.

Contactat telefonic, primarul comunei Udeşti, Viorel Savel Botezatu, a precizat că din punctul său de vedere subvenţiile încasate în ultimii ani pentru păşunea comunală, prin Consiliul Local şi, din 2013, prin această asociaţie, au respectat toate prevederile legale. El a mai spus că nu vede nimic în neregulă că Asociaţia Crescătorilor de Animale şi Utilizatorilor de Păşune „Oadici” Udeşti este condusă de doi oameni din cadrul primăriei, în condiţiile în care aceştia au fost aleşi de membrii asociaţiei, fermieri din localitate.

 

Cine conduce oficial asociaţia

Asociaţia este condusă de Marinela Borza, preşedinte, şi de Mariana Ciutac, vicepreşedinte. Conform site-ului oficial al Primăriei comunei Udeşti, prima este casier, iar a doua consilier principal în probleme de agricultură.

Rămâne de văzut cum se va concretiza acest control, însă „deranjul” creat printre cei care au legătură cu asociaţia a atins cote maxime în aceste zile. Nu puţini sunt şi cei convinşi că în spatele celor care se află oficial la conducerea asociaţiei sunt persoane mai importante, din conducerea primăriei.

Am încercat ieri să luăm legătura pentru un punct de vedere şi cu Marinela Borza. De la primărie ni s-a transmis iniţial că aceasta se află la birou, după care am fost informaţi că tocmai a plecat. I-am transmis apoi acesteia, prin colegi, un număr de telefon la care putem fi contactaţi, pentru un punct de vedere, însă până la închiderea ediţiei nu am fost căutaţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anchetă privind fraude cu subvenţii europene, la o asociaţie constituită în jurul unei primării.
 Vizualizări articol: 3535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Anchetă privind fraude cu subvenţii europene, la o asociaţie constituită în jurul unei primării5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei