Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 nov 2014 - Anul XIX, nr. 260 (5769)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Campanie electorală

Elevii Colegiului „Eudoxiu Hurmuzachi” şi-au desemnat reprezentanţii în Consiliul Școlar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În mod democratic, la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți au avut loc, pe 28 octombrie, alegerile pentru Consiliul Școlar al Elevilor (CŞE). Elevii și-au ales, prin cei 954 de votanți, reprezentanții în Consiliul Şcolar, organism consultativ ce are ca obiectiv primordial îmbunătățirea calității mediului educațional. Procesul electoral a debutat, conform metodologiei de organizare și desfășurare a concursului pentru ocuparea funcțiilor din cadrul consiliilor elevilor, cu înscrierea online (la adresa www.wedu.ro) a celor zece candidaturi, trei pentru funcția de președinte, cinci pentru cele două funcții de vicepreședinte și două pentru funcția de secretar.

Agenda sesiunii electorale a continuat apoi cu etapa de promovare a candidaților, etapă în care spațiile de afișaj, panourile special amenajate, fiecare loc vizibil din școală a fost „inundat” cu produse de marketing electoral: postere, afișe, imagini, mesaje și sloganuri concepute într-o manieră inedită și creativă. În tot acest timp, elevii angajați în cursa electorală s-au străduit, prin discuții directe sau mediate tehnologic, să-și fortifice credibilitatea, să câștige susținători, să-și crească astfel șansele de a dobândi funcția râvnită. Ultima zi de campanie, luni, 27 octombrie, a culminat cu o manifestare-eveniment: dezbaterea electorală dintre candidați, o confruntare de excepție la care a luat parte, pe lângă candidați, publicul alegător.

 

Eleva Rodica Lăzărean a fost aleasă preşedinta CŞE

Dintre cei trei candidați la funcția de președinte, în urma numărării voturilor, a fost declarată câștigătoare eleva Rodica Lăzărean, din clasa a XI-a D, care a reușit să-și surclaseze adversarele, pe Ioana Cărare, din clasa a XI-a F, și pe Andreia Robu, din clasa a XI-a C. Dintre cei cinci candidați la funcția de vicepreședinte, Andreea Elena Maxim (clasa a XI-a H), Raluca Mafteian (clasa a X-a D), Valentin Bîzgan (clasa a XI-a E), Paula Ichim (clasa a IX-a B) și Samuel Bocicu (clasa a XI-a B), câștigători au fost declarați Andreea Maxim și Valentin Bîzgan.

Comisia de concurs și validare a avut următorii membri: profesorul Florin George Popovici, coordonatorul Consiliului Şcolar al Elevilor, Adriana Kurtoglu, reprezentant al asociației părinților de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi”, Bogdan Horodincă, reprezentant al mediului de afaceri, Andreea Ciobara, bibliotecar al instituției școlare, elevul Victor Cobuz, reprezentant din partea consiliului școlar.

 

„Înțelesul profund al expresiei <campanie electorală>: dăruire, responsabilitate, muncă în echipă, leadership”

Profesorul Florin George Popovici a declarat că „în calitate de coordonator al Consiliului Şcolar al Elevilor, această campanie electorală a fost o experiență cu adevărat unică, un exercițiu democratic autentic, real, palpabil. Tinerii aceștia entuziaști și frumoși mi-au reamintit un lucru esențial: democrația nu este un dat prealabil, ci este un exercițiu, o lecție care se învață în etape, cu pași mărunți dar hotărâți.”

Eleva Rodica Lăzărean, preşedinta CŞE, ne-a explicat că „prin participarea la această activitate am avut șansa de a trăi o experiență unică, prima mea experiență în calitate de candidat pentru o funcție importantă. Am învățat, în câteva săptămâni, înțelesul profund al expresiei <campanie electorală>: dăruire, responsabilitate, muncă în echipă, leadership. Am învățat însă un lucru mult mai important, și anume că, pentru a străbate cu succes drumul de la intenție la faptă, trebuie să fii onest, deschis, să îți oferi energia și forța interioară celor care investesc încredere în tine, să fii inventiv și să ai dorința de a aduce un suflu nou, entuziast, plin de însuflețire locului în care te afli.” 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii Colegiului „Eudoxiu Hurmuzachi” şi-au desemnat reprezentanţii în Consiliul Școlar.
 Vizualizări articol: 1827 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii Colegiului „Eudoxiu Hurmuzachi” şi-au desemnat reprezentanţii în Consiliul Școlar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei