Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 oct 2014 - Anul XIX, nr. 238 (5747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Fălticeni

Pod inaugurat la Ţarna Mare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ieri, în cartierul Ţarna Mare din municipiul Fălticeni a avut loc inaugurarea podului de peste pârâul Prisaca. La slujba de sfinţire a noii investiţii realizate de administraţia locală au participat, pe lângă locuitorii acestui cartier, consilieri locali, deputatul Ioan Stan şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Alexandru Rădulescu.

Aflat în exploatare de peste 25 de ani, vechiul pod a fost dărâmat, lăsând loc unei construcţii la care s-au folosit peste 400 de tone de beton, are rigole pentru colectarea apelor pluviale şi respectă ultimele cerinţe în domeniu. Lucrările, inclusiv asfaltarea străzii Horticolei, au fost realizate de firma Elbi din Fălticeni. Costurile pentru noul pod s-au ridicat la 380.000 de lei, banii provenind de la bugetul local.

Preotul paroh Dan Panţîru a făcut cunoscut că este pentru prima oară când participă la sfinţirea unui bun public şi se bucură că despre Ţarna Mare nu se mai vorbeşte ca periferie, primarul Cătălin Coman introducând această suburbie în municipiul Fălticeni prin investiţiile care se derulează aici.

Preotul Dan Panţîru a precizat: “Sunt impresionat în primul rând pentru că s-a construit podul, iar a doua bucurie este că aţi aşezat această lucrare sub binecuvântarea lui Dumnezeu. Aici nu este o margine de oraş, este oraşul Fălticeni. Şi dacă vocea noastră, a celor din Ţarna Mare, nu s-a auzit până acum, cred că este şi vina noastră. Dar iată, un om înţelept a venit şi a spus că trebuie făcut ceva şi pentru comunitatea aceasta. Podul, şoseaua aceasta şi ce se va face de acum înainte vor aşeza Ţarna Mare în oraşul Fălticeni şi aşa trebuie să rămână.”

Primarul Cătălin Coman a anunţat că vor urma şi alte investiţii în acest cartier, dar şi în alte cartiere considerate a fi la periferie şi care în anii următori vor suferi transformări astfel încât diferenţele dintre cei care locuiesc în zona oraşului şi cei din cartierele mărginaşe să fie cât mai mici.

„Am început anul trecut, am lucrat şi anul acesta şi vom continua şi anul viitor lucrările pentru ca, încet, încet, să fiţi locuitori ai municipiului Fălticeni. Din păcate, foarte multă vreme acest cartier frumos a fost uitat, noi, ca adminsitraţie publică, ne facem datoria să îl aducem în municipiul Fălticeni. Mulţumim constructorului, care a terminat această lucrare mult mai repede faţă de termenul preconizat, 20 aprilie 2015, şi se va muta la altă lucrare mare şi pe care vrem să o finalizăm în acest an, amenajarea drumului şi a şanţurilor pe străzile Răsăritului şi Halmului. Aşa cum am promis în 2012, când vorbeam cu dumneavoastră şi vă spuneam că nu o să pot să fac totul odată, dar voi face pas cu pas până în 2016, continuăm anul viitor cu asfaltarea străzilor Nufărului, Doboşari, Spicului, Răsăritului şi Halmului şi cu drumul din faţa staţiei de epurare, astfel încât, în doi, trei ani, Ţarna Mare să fie un cartier în care să vii cu plăcere. Sperăm ca împreună să facem lucruri frumoase pentru un cartier al municipiului Fălticeni şi nu pentru o periferie”, a declarat primarul Cătălin Coman.

Panglica inaugurală  a fost tăiată de primarul Cătălin Coman împreună cu unul dintre cei mai vârstnici locuitori ai cartierului Ţarna Mare, Ilie Ţăran, şi un copil, cel mai mic localnic prezent ieri pe noul pod.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pod inaugurat la Ţarna Mare.
 Vizualizări articol: 2150 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Pod inaugurat la Ţarna Mare5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei