Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 oct 2014 - Anul XIX, nr. 238 (5747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Un caz cumplit

Drama copilului sfâşiat şi omorât de câini. „Trei câini stăteau pe o <păpuşă> mai mare şi muşcau din ea”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Trei câini stăteau pe o <păpuşă> mai mare şi muşcau din ea”, le povestea anchetatorilor, la numai cei 8 ani ai săi, Emy Tcaciuc, fratele mai mare al lui Samir Tcaciuc, băieţelul în vârstă de aproape 6 ani, care a avut parte de o moarte cumplită, sfâşiat de câini. Emy era împreună cu un alt copil din sat şi au aruncat cu pietre înspre cei trei câini, unul mare, negru, şi doi de talie mică, reuşind să-i alunge. Abia când s-au apropiat de „păpuşă” şi-au dat seama că e Samir.

Micuţul de exact cinci ani şi 11 luni zăcea fără suflare şi era plin de muşcături din cap până în picioare.

Două femei au ajuns şi ele la scurt timp la faţa locului, alertate de ţipetele copiilor care au fugit să îşi anunţe părinţii. Au văzut câinele negru, de talie mare, stând lângă minorul decedat şi având pe bot şi labe urme de sânge. La câţiva metri erau alţi câini de talie mică.

Trupul sfârtecat al lui Samir zăcea în apropierea unui şanţ, la circa trei metri de un drum, nu departe de cimitirul ortodox din satul Călineşti Enache, comuna Dărmăneşti.

Imaginile de la faţa locului i-au cutremurat chiar şi pe anchetatorii veniţi să facă cercetări.

Corpul micuţului era plin de plăgi muşcate, pantalonii, chiloțeii şi unul dintre pantofi fiindu-i traşi de pe picioare. Fatale i-au fost muşcăturile din zona gâtului.

„Din materialul probatoriu administrat în cauză rezultă că plăgile muşcate din zona gâtului victimei au fost create de câinele de culoare neagră, de talie mare, care a fost observat de toţi martorii oculari fie pe cadavrul victimei, fie în apropierea acestuia, câine care în aceeaşi zi a fost împuşcat şi care era cel mai mare dintre câinii aflaţi în zona în care a avut loc atacul asupra minorului”, explică anchetatorii.

 

Martorii: Câinele era hrănit cu carne crudă şi sărea la oameni şi la gâtul cailor

Drama micuţului Samir s-a petrecut pe 24 martie 2012. Au trecut mai bine de doi ani de atunci, iar la sfârşitul săptămânii trecute, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au finalizat cercetările în acest caz înfiorător.

Cadavrul câinelui împuşcat a fost examinat, iar pe el s-au găsit mai multe pete de sânge uman, iar în stomacul acestuia „fragmente de aponevroze musculare şi fragmente de organe”.

S-au făcut mai multe expertize în dosar, în urma cărora anchetatorii au stabilit că patrupedul care l-a atacat şi ucis pe băiatul în vârstă de aproape 6 ani a fost câinele negru. Acest câine, au susţinut-o mai mulţi săteni din Călineşti Enache, a aparţinut încă din cursul anului 2011 unui localnic, Nicolai Martiniuc, zis „Pârnaie”, în vârstă de 34 de ani.

Martorii le-au declarat anchetatorilor că acest Martiniuc creştea mai mulţi câini periculoşi la domiciliul său, pe care respectivul îi folosea la braconaj. Printre acei câini se număra şi acel câine negru, despre care oamenii mai spun că era foarte agresiv, fiind hrănit cu organe crude de animale aduse de la un abator din zonă.

Tocmai pentru că nu putea fi controlat şi ataca păsările din curtea proprietarului, dar şi ale vecinilor, Nicolai Martiniuc, mai arată martorii, ar fi gonit acel câine de pe proprietatea sa, animalul stabilindu-şi teritoriul pe imaşul din apropierea cimitirului din sat, unde s-au aciuat şi alţi câini.

O femeie a susţinut la audieri că a fost atacată de acel câine şi că, de atunci, de fiecare dată când traversa imaşul de lângă cimitir, lua cu ea o bucată de lemn, pentru a se apăra.

Câinele negru obişnuia să atace şi caii de la căruţele care treceau prin zonă, sărind să muşte cabalinele de gât.

 

Unul dintre martorii care au spus al cui era câinele a fost bătut crunt

Unul dintre cei care au afirmat la scurt timp după moartea violentă a micuţului Samir că animalul care l-a sfâşiat pe copil i-ar fi aparţinut lui „Pârnaie” a fost bătut de acesta din urmă.

S-a întâmplat în aceeaşi zi în care copilul a fost găsit sfârtecat pe imaşul de lângă cimitir.

Vasile C. se afla într-un bar din sat, în momentul în care, susţin anchetatorii, a intrat Nicolai Martiniuc, şi l-a lovit cu pumnii în zona capului şi a abdomenului. După ce victima a căzut la pământ, Martiniuc ar fi continuat să o lovească. Bărbatul bătut a ajuns la „Urgenţele” Spitalului Judeţean, suferind mai multe leziuni, printre care şi un traumatism cranio-facial cu fractură piramidă nazală, pentru care a necesitat între 16-18 zile de îngrijiri medicale.

 

Ce a declarat la audieri bărbatul acuzat că i-a aparţinut câinele ucigaş

Adus la audieri, Nicolai Martiniuc a respins acuzaţiile că acel câine negru care l-a omorât pe Samir Tcaciuc i-ar fi aparţinut. În ciuda tuturor martorilor care au văzut câinele cu pricina în curtea lui Martiniuc, acesta din urmă susţine contrariul: câinele nu i-a aparţinut vreodată.

Şi în privinţa agresiunii din bar, suspectul a declarat doar că şi-a lovit consăteanul cu palma peste obraz, iar acesta a căzut, lovindu-se de pardoseală.

Anchetatorii susţin că declaraţiile lui Nicolai Martiniuc sunt nesincere şi că acesta va fi trimis în judecată în zilele următoare pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi lovire sau alte violenţe.

Martiniuc a mai fost condamnat anterior pentru furt calificat şi este cercetat în mai multe dosare penale pentru infracţiuni de furt, contrabandă, lovire sau alte violenţe şi port fără drept de cuţit.

 

Pădurarul care a împuşcat câinele ucigaş, reclamat la poliţie de Fundaţia pentru Ocrotirea Animalelor

După moartea micuţului Sami, aşa cum îi spuneau toţi cei dragi, câinele ucigaş a fost împuşcat de un pădurar care, zilele următoare, cu acordul autorităţilor locale din Dărmăneşti, a organizat o acţiune de reducere a câinilor fără stăpân care umblau liberi pe imaşul comunal.

Aproximativ o lună mai târziu, în aprilie 2012, Fundaţia pentru Ocrotirea Animalelor, cu sediul în municipiul Bucureşti, a depus o sesizare la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, reclamând că acţiunile de împuşcare a câinilor nu au fost legale. A fost vizat primarul comunei Dărmăneşti, Dan Chidoveţ, membrii Consiliului Local, dar şi vânătorul care a tras.

Acesta din urmă a fost audiat de două ori de poliţie. În cele din urmă, în mai 2013, Poliţia a dispus neînceperea urmăririi penale (NUP) pentru infracţiunea de abuz în serviciu şi închiderea dosarului penal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drama copilului sfâşiat şi omorât de câini. „Trei câini stăteau pe o mai mare şi muşcau din ea”.
 Vizualizări articol: 7317 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Drama copilului sfâşiat şi omorât de câini. „Trei câini stăteau pe o mai mare şi muşcau din ea”5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   FpOA trimis de
(13 oct 2014, 15:39:21
-sunt curios daca ar fi fost copilul unuia de la FOA,tot ar fi facut sesizare la politie?Dar daca nu sunt in cauza,atunci pe ei,ca doar e mai important un caine de cat o viata de om,si apoi mai urmau si alte vieti pierdute,dar pentru ei nu conteaza.
2.   Atentie! trimis de
(13 oct 2014, 17:32:31
Din cate se intelege, FOA a dispus plangerea pentru omorarea celorlalti caini despre care nu se spune nicaieri ca ar fi fost agresivi. Nu cred ca ar fi facut asta daca ar fi fost vorba de acel caine care a omorat bietul ingeras sau de altii agresivi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei