Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 oct 2014 - Anul XIX, nr. 238 (5747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mandate prelungite

Încă 30 de zile de arest pentru lotul Dîmbu, Bărbuţă, Olărean şi Babiuc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătorii Curţii de Apel Cluj, acolo unde se va judeca dosarul în care sunt arestaţi preventiv procurorul Dumitru Dîmbu, judecătorul Bogdan Bărbuţă, primarul Rădăuţiului, Aurel Olărean, şi afaceristul Constantin Babiuc, le-au prelungit cu încă 30 de zile mandatele de arestare preventivă, năruindu-le celor patru speranţa că se vor întoarce acasă.

La sfârşitul săptămânii trecute, judecătorii au analizat legalitatea menţinerii stării de arest preventiv şi, deşi cei patru inculpaţi şi avocaţii acestora au încercat să-i convingă pe magistraţi să le înlocuiască măsura arestului preventiv cu cea a controlului judiciar sau cu cea a arestului la domiciliu, completul de judecată i-a trimis din nou în celulele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Din informaţiile pe care le deţinem, instanţa din Cluj este cunoscută drept una dintre cele mai severe din ţară, cu pedepse care merg aproape de maximul prevăzut de legislaţia penală în mare parte din dosare.

Foştii magistraţi Dîmbu şi Bărbuţă (suspendaţi între timp din funcţii de Consiliul Superior al Magistraturii), dar şi omul de afaceri Babiuc, patronul firmei Nikodemus, au aproape patru luni de arest preventiv, fiind transferaţi din arestul Poliţiei Capitalei în cel al IPJ Cluj, odată cu trimiterea dosarului spre judecată Curţii de Apel Cluj.

Aurel Olărean, primarul din Rădăuţi, a fost arestat preventiv acum aproximativ o lună de zile.  

Cercetat iniţial în stare de libertate în calitate de suspect, Aurel Olărean a încercat să scape de acuzaţiile din dosar şi a vrut să-l şantajeze pe consilierul local Traian Andronachi. Acesta urma să voteze o Hotărâre de Consiliu Local prin care primarul era exonerat de tergiversarea unui dosar, iar în schimb Aurel Olărean urma s-o menţină în funcţia de bibliotecar-şef pe soţia lui Andronachi.
Lista inculpaţilor din acest dosar este completată de judecătoarea Daniela Mariana Prandea, concubina lui Bogdan Bărbuţă, avocata Isabela Zorica Vega, de fostul şef al Punctului Poliţiei de Frontieră Siret, Mihai Prelipcean, de primarul din Marginea, Ioan Onufrei, de două pensionare, Silvia Panţîru şi Maria Cociorvan, şi două persoane fără ocupaţie, Victoria Ţîcşă şi Alina Ancuţa Solovăstru.

Grosul dosarului îl constituie afacerile ilegale dintre afaceristul Babiuc şi judecătorul Bărbuţă, acesta din urmă făcându-i cadou patronului de la Nikodemus (firmă ale cărei conturi sunt sub sechestru), aproape 42 de hectare de teren, în valoare de circa un milion de euro, prin 69 de hotărâri judecătoreşti.

Printr-o altă hotărâre a judecătorului Bărbuţă, patronul de la Nikodemus a primit ilegal şi un imobil din Rădăuţi, care însă avea să fie câştigat în instanţă de un alt om de afaceri din Rădăuţi, iar pentru intimidarea acestuia din urmă, arată anchetatorii, au intrat în această caracatiţă infracţională restul personajelor importante ale dosarului instrumentat de procurorii anticorupţie de la Bucureşti.

În timpul anchetei, procurorii DNA au descoperit şi alte ilegalităţi, inclusiv şpăgile ridicole pe care le primea judecătorul Bogdan Bărbuţă de la diferite persoane care aveau dosare pe rolul Judecătoriei Rădăuţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă 30 de zile de arest pentru lotul Dîmbu, Bărbuţă, Olărean şi Babiuc.
 Vizualizări articol: 2763 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Încă 30 de zile de arest pentru lotul Dîmbu, Bărbuţă, Olărean şi Babiuc5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce merita trimis de
(13 oct 2014, 17:52:16
dambu merita sa stea la racoare 8 anisori,asa sa i vina mintea la cap

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei