Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 oct 2014 - Anul XIX, nr. 238 (5747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Ne merităm soarta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sâmbătă, aparent fără motiv, mi-a sunat ceasul biologic dimineaţa, pe răcoare. M-am încărcat patriotic ascultând imnul naţional la deschiderea programului 2 al TVR, acolo unde sunt afişate şi versurile, ca la karaoke. Imnul a fost în variantă completă, cu tot cu „nume de Traian”. Am înţeles, aşadar, că eram pregătit pentru meciul cu Ungaria. Şi dacă eram curios ce putem face ca să NU câştigăm, ei bine, am fost servit. I-am făcut mari şi pe-ăştia! Dar hai să ne imaginăm că am fi câştigat. Că Tătăruşanu ar fi scos mingea aia în corner. Rămâneam cu trei puncte, în urma unui joc meschin, de săraci. Nici măcar mândri că suntem săraci. Cu mizeria de zero şuturi pe poartă în repriza secundă. Şi unii n-ar mai fi prididit să-l facă iarăşi mare antrenor pe Piţurcă. De o viaţă tot aud ce bine e ca o echipă să ia conducerea exact înainte de pauză, dar nimeni n-a explorat faţa nevăzută a lucrurilor. Nu cumva antrenorul echipei conduse are prilejul de a schimba tactica prin discuţii directe? Nu cumva celălalt antrenor induce jucătorilor săi, fie şi inconştient, teama de a pierde avantajul neaşteptat?

Dacă mi-a plăcut ceva la acest meci, în afară de prima repriză a lui Sânmărtean, atunci aceea a fost reacţia comentatorului Olaianos la tragerile de timp ale maghiarilor. Când eternul portar în pantaloni de trening bătea iarba cu palmele, Olaianos a spus că merităm acest circ. Deşi colegul său de comentariu încerca s-o mai dreagă, a repetat-o apăsat şi ceva mai târziu. Da, am meritat-o cu prisosinţă. Ne-am fura căciula dacă i-am înfiera pe unguri că s-au pretat la aşa ceva. Ei erau conştienţi că acel rezultat de egalitate însemna că l-au prins pe Dumnezeu de un picior. Noi trebuia să avem grijă să nu ajungem în situaţia respectivă! Iar Piţurcă să ţină minte un lucru: Ungariei i s-a anulat un gol pentru un ofsaid similar celui pe care un alt tuşier, în 2007, nu îl sesiza. Era faza din care Goian înscria Olandei...

Alte consideraţii mai concrete, în rubrica de mâine. Colegul Doru m-a lăsat singur pe baricade, din cauză de Deltă, aşa că ne vom vedea zilnic în această săptămână.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ne merităm soarta.
 Vizualizări articol: 1358 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ne merităm soarta5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei