Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 oct 2014 - Anul XIX, nr. 238 (5747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sancțiuni

Două amenzi pentru încălcarea legii privind egalitatea de șanse și tratament între femei și bărbați

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii de muncă suceveni au aplicat două amenzi pentru încălcarea Legii 202/2002 privind egalitatea de şanse şi tratament între femei şi bărbaţi, informează șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă, Romeo Butnaru. Acesta a evitat să nominalizeze firmele amendate, însă a afirmat că inspectorii au efectuat în perioada 24-26 septembrie 18 controale atât la angajatori publici, cât și la angajatori privați. Controalele s-au desfășurat în cadrul unei campanii declanșate la nivel național, domeniile vizate fiind sănătatea, învăţământul, administraţia publică, comerţul, construcţiile și extracţia minereurilor metalifere.

Potrivit șefului Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, campania a avut ca obiectiv creşterea prin prevenţie a gradului de conştientizare a angajatorilor asupra obligaţiilor pe care le au pentru promovarea şi respectarea egalităţii de şanse şi tratament între femei şi bărbaţi, în relaţiile de muncă, cât şi a angajaţilor asupra drepturilor care decurg din lege pe aceeaşi temă.

”Angajatorii au obligația să asigure egalitatea de şanse şi tratament între angajaţi, femei şi bărbaţi, în cadrul relaţiilor de muncă de orice fel, inclusiv prin introducerea de dispoziţii pentru interzicerea discriminărilor bazate pe criteriul de sex în regulamentele de organizare şi funcţionare. Totodată, ei au obligația să prevadă în regulamentele interne sancţiuni disciplinare pentru angajaţii care încalcă demnitatea personală a altor angajaţi prin crearea de medii degradante, de intimidare, de ostilitate, de umilire sau ofensatoare, prin acţiuni de discriminare. De asemenea angajatorii trebuie să informeze permanent angajaţii, inclusiv prin afişare în locuri vizibile, cu privire la drepturile pe care aceştia le au în ceea ce priveşte respectarea egalităţii de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi în relaţiile de muncă, cu privire la comportamentul nedorit existent la locul de muncă, definit drept hărţuire sau hărţuire sexuală sau cu privire la faptul că maternitatea nu poate constitui un motiv de discriminare”, a declarat Romeo Butnaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două amenzi pentru încălcarea legii privind egalitatea de șanse și tratament între femei și bărbați.
 Vizualizări articol: 1884 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Două amenzi pentru încălcarea legii privind egalitatea de șanse și tratament între femei și bărbați5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei