Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 oct 2014 - Anul XIX, nr. 234 (5743)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lămuriri

Cum şi cine poate încasa subvenţii la încălzire în iarna 2014-2015

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Subvenţiile pentru încălzirea locuinţelor în cazul familiilor cu venituri reduse se vor acorda şi în acest an pentru patru tipuri de surse de asigurare a căldurii, pe lemne, pe gaze naturale, cu energie termică şi cu energie electrică. Subvenţiile vor fi acordate prin Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Suceava, după aceleaşi criterii ca şi anul trecut. Cererile vor fi distribuite de primării şi vor fi depuse apoi tot la acestea.

Mirela Florea, şef serviciu în cadrul agenţiei, a precizat că data limită de depunere a cererilor este 20 noiembrie, subvenţiile urmând a fi acordate pentru cinci luni de zile, în intervalul noiembrie 2014-martie 2015.

 

Limitele de venit şi subvenţiile acordate

La capitolul subvenţii pentru încălzirea locuinţelor cu lemne se acordă un ajutor între 16 şi 54 de lei lunar, în funcţie de venitul pe membru de familie. Astfel, suma maximă, de 54 de lei, se acordă pentru familiile cu un venit net mai mic de 155 de lei de persoană, în timp ce suma minimă, 16 lei pe lună, va reveni familiilor cu venituri cuprinse între 540,1 şi 615 lei pe membru de familie.

La subvențiile pentru gaze naturale, se acordă între 20 şi 262 de lei pe lună. Limitele de venit sunt aceleaşi, de la sub 155 de lei de persoană pentru suma maximă şi până la maximum 615 lei.

În ceea ce priveşte subvenţia pentru sisteme de încălzire racordate la energia electrică se acordă o subvenţie între 48 de lei şi 240 de lei. Dacă limita de venit pentru subvenţia maximă este aceeaşi, până în 155 de lei de membru de familie, limita maximă de venit este de până la 1.082 de lei.

În fine, subvenţia pentru încălzire cu energie termică, în sistem de centralizat, se acordă în procente, de la 5 la 90% din valoarea gigacaloriei. Subvenţia maximă se acordă tot pentru familiile cu un venit de până la 155 de lei de persoană, în timp ce subvenţia minimă poate fi primită până la o limită de venit net pe mebru de familie de 786 de lei. La această categorie există şi o diferenţiere în cazul persoanelor care locuiesc singure şi la care nivelul maxim admis pentru subvenţie este de 1.082 de lei.

 

Peste 23.000 de dosare pentru subvenţii la lemne şi doar 125 la energia electrică

Din evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Sociale Suceava rezultă că în sezonul rece trecut cele mai multe dosare de subvenţii au fost pentru locuinţele încălzite cu lemne de foc, fiind înregistrate 23.839 de cereri eligibile. Au fost înregistrate 4.807 cereri pentru energie termică, 2.194 pentru locuinţe încălzite cu gaze naturale şi 125 pentru locuinţe încălzite pe bază de energie electrică. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum şi cine poate încasa subvenţii la încălzire în iarna 2014-2015.
 Vizualizări articol: 9413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Cum şi cine poate încasa subvenţii la încălzire în iarna 2014-20151.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei