Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 oct 2014 - Anul XIX, nr. 234 (5743)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Ce nu poate plagia Ponta

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Manualele de comunicare susţin despre chipul omenesc că are capacitatea de a se ilustra în circa 70.000 de expresii diferite. Muşchii feţei sunt cei care ne conferă fizionomia.

Trăsăturile faciesului trădează şi spun totul despre personajul în cauză. Spun dacă e îngâmfat sau modest, dacă e inteligent sau prost grămadă, dacă e înclinat spre plăcerile carnale sau, dimpotrivă, e aproape asexuat... Spun dacă e bun la inimă de să-l pui pe rană sau e rău de să-l tragi într-o ţeapă, luată cu împrumut de la amicul voievod Vlad... Se poate afirma că interiorul omului iese la vedere, fiind dat în vileag de trăsăturile feţei. Dar pentru asta este important e să te pricepi să priveşti. Nu oricine poate fi un bun cititor de fizionomii. E o întreagă ştiinţă aici.

Normal, şi înfăţişarea candidaţilor la preşedinţie trădează secretele fiecăruia. Te uiţi la ei ca la un insectar. Pe faţa blondinei Udrea se citeşte tot trecutul şi prezentul ei, ambele supuse unui zbucium la care muritorul de rând nici nu îndrăzneşte să viseze. La Meleşcanu se vede natura duală, şireată, de vulpoi hârşit, legată de vocaţia sa de colonel. La Monica Macovei şade scris cu litere mari carierismul, subliniat de conţinutul clondirului cu whisky, mai nou băutura noastră naţională. Că veni vorba, urât scris mai are alcoolul, când se iscăleşte pe chipul omului, fie el bărbat sau femeie...

Dar abia între Ponta şi adversarul său principal, Johannis, apare discrepanţa uriaşă. Ponta are o figură necizelată, plămădită din îngâmfare, lăcomie şi insuficienţă intelectuală. Chipul lui Ponta nu are 70.000 de expresii diferite, ci maxim şapte, poate nici alea.

În contrast cu el este înfăţişarea stilată a neamţului. Oricât de critic ai fi, trebuie să admiţi că Johannis arată şi se poartă ca un gentleman. Pe lângă el, Ponta e un infirm. Când Ponta participă la întâlniri externe, portarul de acolo e mai rasat ca el. Fiindcă stilul nu se poate plagia.

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce nu poate plagia Ponta.
 Vizualizări articol: 1395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 10 voturi
Ce nu poate plagia Ponta4.4510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei