Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 oct 2014 - Anul XIX, nr. 234 (5743)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Modul de pregătire

300 de militari americani şi români fac exerciţii de luptă în baza de pregătire de la Rotunda

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O sută de militari americani şi două sute de omologi români, de la unităţi militare de vânători de munte, se pregătesc în intervalul 6-10 octombrie la baza de pregătire Rotunda de pe raza comunei Cârlibaba, în munţii Rodnei, în cadrul unui exerciţiu comun de antrenament cu muniţie reală. Poligonul de la Rotunda, a cărui zonă de antrenament se află la peste 1.500 de metri altitudine, este considerat cel mai propice din ţară pentru antrenamentele vânătorilor de munte. Este un poligon cu caracteristici tehnico-militare deosebite, unde se pot executa trageri pe o arie întinsă.

 

Exerciţiul este planificat de un an de zile, explică reprezentantul vânătorilor de munte

După cum a precizat locotenent colonelul Laurenţiu Andriesei, ofiţer de informaţii publice al Brigăzii 61 „Vânători de munte” Miercurea-Ciuc, militarii fac instrucţie alpină – exerciţii de alpinism specifice formării şi dezvoltării deprinderilor armei vânătorilor de munte, exersează tehnici şi procedee de căţărare, de acordare a primului ajutor, orientare topografică, precum şi exerciţii tactice cu tragere de luptă.

“Este un exerciţiu planificat cu un an înainte, în cadrul unui modul de pregătire început de la Miercurea Ciuc”, a ţinut să sublinieze oficialul Brigăzii 61 „Vânători de Munte”. Antrenamentele fac parte din Exerciţiul multinţional „Black Sea Rotational Force 14-3 al NATO. 

Cei 100 de militari americani reprezintă un corp de infanterie marină, în timp ce din partea română participă militari de la Brigada 61 Vânători de Munte Miercurea Ciuc, Batalionul 24 Vânători de Munte Miercurea Ciuc, Batalionul 22 Vânători de Munte de la Sfântu Gheorghe şi de la Batalionul 17 Vânători de Munte Vatra Dornei.

 

Asalturi cu muniţie reală, inclusiv cu armament greu

În luna mai a acestui an, la baza de pregătire Rotunda s-a mai desfăşurat un exerciţiu de amploare, la care au participat 80 de militari de infanterie marină americană şi în jur de o sută de „vânători de munte” din Vatra Dornei.

Antrenamentele au fost deschise în una din zile presei, cu această ocazie putându-se observa dimensiunile unor astfel de exerciţii. Cele două tabere s-au instalat cu corturi la peste 1.500 de metri altitudine, unde au rămas timp de mai multe zile. Americanii şi-au testat forţa de atac, în timp ce românii au exersat apărarea în tranşee. Totul s-a făcut cu muniţie reală, inclusiv cu armament greu de infanterie. La fel vor sta lucrurile şi în aceste zile, acum forţele participante fiind şi mai numeroase.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 300 de militari americani şi români fac exerciţii de luptă în baza de pregătire de la Rotunda.
 Vizualizări articol: 3050 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
300 de militari americani şi români fac exerciţii de luptă în baza de pregătire de la Rotunda5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei