Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 oct 2014 - Anul XIX, nr. 230 (5739)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prinși la mijloc

Zeci de familii lăsate fără apă rece, din cauza unei dispute între ACET și Primăria Ipotești

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locuitorii a șase străzi din comuna suceveană Ipotești nu au apă rece de miercuri seara, după ce o avarie s-a produs la conducta de apă potabilă la care sunt racordați.

Avaria a fost raportată la ACET, care a trimis joi un echipaj de intervenție să remedieze problema, numai că din acel moment lucrurile s-au complicat, ajungându-se la o situație absurdă, tipic românească.

Cei de la ACET nu au fost lăsați să spargă strada de către Primăria Ipotești, nemulțumită că de fiecare dată în urma lor rămân găuri în asfalt, pe care nu le repară.

„Noi am mers să reparăm conducta, dar am fost fugăriți. Când ne lasă să intervenim, vom rezolva problema”, spun cei de la ACET, care, conform contractului pe care îl au cu zecile de familii rămase fără apă la robinete, au obligația să asigure furnizarea acestui serviciu.

De cealaltă parte, Primăria Ipotești spune că nu le mai dă voie celor de la ACET să facă nici o intervenție la rețele, pe drumurile publice asfaltate de ei, până când nu semnează o hârtie prin care se obligă să refacă străzile pe cheltuială proprie.

„ACET tot sparge străzile, dar nu repară nimic. Consiliul Local Ipotești a dat o hotărâre prin care trebuie încheiat un acord cu ACET, să readucă drumul la starea inițială oriunde intervin la o avarie. Am trimis hârtia la ei să fie semnată, dar ne-a fost trimisă înapoi, așa cum a plecat. Așa că nu le mai dăm voie să facă nici o intervenție până când nu semnează acel acord și refac strada oriunde o distrug. De unde să avem noi bani să tot reparăm străzile? Să le repare cine le strică!”, a spus primarul Ipoteștiului, Dumitru Corjuc.

Problema e că zeci de familii nevinovate sunt prinse la mijloc în disputa dintre primărie și ACET, iar în vreme ce și unii și alții se ceartă pe hârtii, pe fel de fel de prevederi legale, care să favorizeze o parte sau alta, oamenii stau fără pic de apă, desprinși brusc de civilizație.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de familii lăsate fără apă rece, din cauza unei dispute între ACET și Primăria Ipotești.
 Vizualizări articol: 2116 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zeci de familii lăsate fără apă rece, din cauza unei dispute între ACET și Primăria Ipotești5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Muşchi de vită Centru Vechi Porţii:1Timp de preparare:20–25 minuteCalorii:800 calorii / porţieIngrediente:Muşchi de vită - 250 gBacon - 150 gCartofi - 150 gGorgonzola - 30 gSos brun - 7 mlSmântână dulce - 30 gVin roşu sec - 30 mlPere - 1 bucatăDovlecel - 30... Citeşte