Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 oct 2014 - Anul XIX, nr. 230 (5739)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

Municipalitatea suceveană vrea să ia un credit de 5,2 milioane de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Suceava intenționează să acceseze un credit de 5,2 milioane de lei (aproximativ 1,2 milioane de euro), pentru a demara o serie de investiţii care au rămas la stadiul de proiect, pentru că bugetul local a fost împovărat de rezolvarea altor probleme, cea mai mare consumatoare de fonduri fiind cea a termoficării.

„Voi propune consilierilor să angajăm un credit de 5,2 milioane de lei, care nu ne creşte gradul de îndatorare decât cu 1-2 procente, să avem cofinanţare pentru reabilitarea reţelelor termice, dar şi câte un milion de lei pentru două obiective care au rămas nerealizate – Piaţa Centrală şi Piaţa Burdujeni”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Tot din acest credit ar urma să fie amenajată o zonă de agrement modernă în zona lacurilor, la baza Parcului Şipote, după ce încercările de atragere de finanţări externe pentru realizarea acestui proiect nu s-au concretizat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Municipalitatea suceveană vrea să ia un credit de 5,2 milioane de lei.
 Vizualizări articol: 5561 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Municipalitatea suceveană vrea să ia un credit de 5,2 milioane de lei2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Iar ne imprumutam? trimis de
( 3 oct 2014, 11:55:16
De ce ma temeam n-am scapat.Am mai zis ca reabilitarea retelelor termice este extrem de costisitoare.Suma de 50 milioane euro este foarte mare la nivelul orasului nostru.Chiar daca vor fi fonduri europene ,cofinantarea din partea Primariei este de asemenea foarte mare.Reiau subiectul si spun ca parteneriatul cu firma care va face transportul si distributia agentului termic era o idee buna.Aceasta firma ar trebui sa suporte o parte din lucrarile de reabilitare.
Depre Piata Centrala domnul primar cred ca se refera la că se va schimba acoperişul şi va introdus un sistem de încălzire în cadrul unui proiect în valoare de 10 miliarde de lei-chestie pe care o promitea in 2013.Observam ca domnul primar face promisiuni de investitii si apoi tot le reia in fiecare an.Promisiunile,ca realizarea lor ramane un vis frumos.
2.   Promisiuni electorale trimis de
( 3 oct 2014, 12:01:25
O alta promisiune a fost lansata in 2011."Primăria municipiului Suceava face primul pas pentru realizarea unei zone de agrement situată în spatele Uzinei Electrice.Zona de agrement va cuprinde mai multe obiective printre care un teren de minigolf, trei de tenis şi locuri de joacă pentru copii. „Acolo vor fi mai multe obiective, în număr de opt. În primul rând reabilitarea lacului, crearea unui ponton, pavilion de muzică, poduri, podeţe, dotări cu bărci şi hidrobiciclete, de asemenea un spaţiu administrativ cu închiriere de material sportiv, cabinet medical, grupuri sanitare, o cafenea, amenajare de alei, bănci, fântâni arteziene, spaţii verzi, drumuri noi şi trotuare, patru terenuri de sport din care un teren de minigolf şi trei terenuri de tenis, iluminat stradal şi decorativ şi nu în ultimul rând locuri de joacă pe 1000 de metri pătraţi”
Interesant e ca aceasta promisiune lansata in 2011 vad ca este reluata in 2014,adica dupa 3 ani.Ramane de vazut la ce interval va mai lansa domnul primar reluarea reluarii promisiunii de investitii.

3.   Domnule Lungu trimis de
( 3 oct 2014, 12:15:18
va mai amintiti de tzeapa ce s-a numit TPL?...cum ati facut dvs un parteneriat strategic cu Carabulea,dupa care ati folosit banii de pe garajele TPL,vandute acelui stimabil puscariabil,pentru avans la leasing-ul prin care ati cumparat minunatele autobuze ce circula acum pe strazile Sucevei? Spaga ce ati luat-o atunci,vorbim de 2003-2004 a fost de 75.000 euro ... ei de atunci sigur ati adunat in pusculitza un milion de euro,asa ca...dati-i Primariei Suceava inapoi si nu mai agitati apele cu proiecte fantasmagorice...
4.   Se rostogoleste bulgarele datoriilor trimis de
( 3 oct 2014, 12:16:12
Vad ca domnul Primar repede se imprumuta.Dar Primaria Suceava deja are datorii mari.
Firma Rosal are de încasat de la Primăria Suceava facturi în valoare de 4,78 milioane de lei,adica aprox un milion de euro.De altfel firma a si mentionat ca va intrerupe curatenia orasului.La Termica e si mai tragic.S-a mentionat:"Primăria face tot ce poate, azi am mai dat cinci miliarde de lei vechi la Termica, unde mai avem de achitat doar zece miliarde lei vechi."Deci sa inteleg ca Primaria Suceava mai are de dat la Termica doar 1 milion de lei noi??? Acesti bani reprezentand desigur celebra subventie imorala pe care o plateste Primaria de la bugetul local.
Si totusi stiam ca Primaria Suceava are probleme mult mai mari cu Termica.
Primul proces între Primăria Suceava şi administratorii judiciari de la Termica priveşte colosala sumă de 93,3 milioane de lei .Un alt proces în care este chemată Primăria Suceava de către administratorii judiciari ai SC Termica SA priveşte returnarea către societatea de termoficare a suprafeţei de 155,46 hectare de teren. Este vorba de un teren pe care Primăria Suceava s-a intabulat în cursul anului 2007 şi care ulterior trebuia trecut înapoi la Termica pentru a compensa neachitarea subvenţiilor în sumă de 70 de milioane de lei.

C
5.   Primaria Suceava trimis de
( 3 oct 2014, 12:22:30
este de fapt cumatria Suceava...de la primar la portar toti sunt cumetrii intre ei,neamuri prin alianta si alte rude...ei,intr-asa o cloaca cum oare sa functioneze ceva bine?daca ar da test de verificare pentru stabilire pe post,90% din umflatele de la primaria-cumatria Suceava ar da chix...ar fi prea mare si punctul din oficiu pentru dumnealor...asa ca de ce ni miram ca exista o proasta gestiune atata vreme cat asa e si conducerea primariei?
6.   Ceva trebuie de facut cu Sistemul centralizat! trimis de
( 3 oct 2014, 13:35:50
Absolut necesara aceasta investitie gindita gospodareste de dl primar. Sistemul Centralizat cuprinde mii de oameni, cu posibilitatile lor, de obicei reduse. Aproape totul este distrus din motive bine stiute, dar bineînțeles nu se gasesc vinovatii! Oricit de multe ar fi supararile din partea unora, este absolut necesar ca sistemul sa fie modernizat, asa cum este la E-On gaz. Modul de organizare al lor este functional si eficient. Ar fi de dorit sa fie luat ca exemplu. Probleme sunt destule, dar cu masuri eficiente orice se poate rezolva.
7.   Comentariu trimis de
( 3 oct 2014, 16:33:48
acest primar ori fura ca nesimtitu ori e prost gospodar . mai votatii odata porcu
8.   Comentariu trimis de
( 3 oct 2014, 22:25:11
Muci pe realitate alias municipalitatea e o stransura de cumetrii japcalii si inculti pusi pe praduit si produs "angro atat cat merge". Specimenele astea gestioneaza "cu discretie si la discretie banii prostilor obligati sa serveasca comunitatea si statul "degeaba ca tot nu face nika ".

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Muşchi de vită Centru Vechi Porţii:1Timp de preparare:20–25 minuteCalorii:800 calorii / porţieIngrediente:Muşchi de vită - 250 gBacon - 150 gCartofi - 150 gGorgonzola - 30 gSos brun - 7 mlSmântână dulce - 30 gVin roşu sec - 30 mlPere - 1 bucatăDovlecel - 30... Citeşte