Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 oct 2014 - Anul XIX, nr. 230 (5739)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

După apelul la 112

De ce a ajuns poliţia după mai bine de 30 de minute la scandalul monstru de la Slatina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urma materialului de ieri publicat în Monitorul de Suceava, în care proprietara a două case devastate de mai mulţi indivizi la sfârşitul săptămânii trecute, dar şi tânărul care avea în grijă acele imobile au acuzat poliţia că a ajuns după zeci de minute de la apelul de urgenţă la 112, când agresorii erau deja plecaţi de la faţa locului, Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava a reacţionat.

Într-un răspuns trimis pe adresa redacţiei la mai multe întrebări adresate despre acest caz de către reporterii Monitorului, subcomisarul Ionuţ Epureanu, purtător de cuvânt al poliţiei judeţene, explică de ce au întârziat colegii săi la apelul de urgenţă.

 

Reclamanta la 112  „nu a putut oferi date suficiente pentru stabilirea coordonatelor de spaţiu”

Epureanu a arătat că apelul la 112 a fost înregistrat în data de 28.09.2014, la ora 04 şi 13 minute, iar poliţistul trimis la faţa locului a ajuns în aproximativ 30-35 minute, după cum se poate observa şi din imaginile surprinse de camerele de luat vederi.

Reprezentantul IPJ arată că apelul de urgenţă nu a fost efectuat de către proprietara imobilelor sau de către tânărul căruia îi lăsase în grijă acele case (tânăr care se ascunsese sub o masă de frica agresorilor), „ci de către o altă persoană, o tânără care nu domiciliază în localitate şi care iniţial nu a putut oferi date suficiente pentru stabilirea coordonatelor de spaţiu, ulterior polițistul stabilind că este vorba despre localul respectiv”.

Persoana respectivă este prietena tânărului care avea grijă de case în acea noapte, cei doi dormind într-una din camere în momentul în care a început „filmul de groază”, așa cum l-au denumit.

La faţa locului, se mai arată în răspunsul primit de la IPJ Suceava, a ajuns iniţial un agent de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Slatina, iar ulterior un echipaj de la Secţia de Poliţie Rurală Mălini (care arondează zona).

 

Suspecţii susţin că au fost bătuţi anterior de iubitul proprietarei caselor distruse

„În cauză s-a dispus deja începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi violare de domiciliu”, arată purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene. Aceste infracţiuni nu depăşesc limita de pedeapsă cerută de legislaţia penală pentru a se solicita arestarea preventivă a unui suspect (cinci ani de închisoare), astfel încât nu li se poate imputa anchetatorilor de ce suspecţii sunt cercetaţi în stare de libertate.  

Subcomisarul Ionuţ Epureanu a transmis de asemenea că poliţiştii au desfăşurat activităţi de cercetare specifice, sub coordonarea procurorului de caz, verificările vizând şi o altă faptă penală petrecută cu câteva ore înaintea distrugerilor de la Slatina, în care au fost implicaţi aceiaşi suspecţi, Petrică Cătălin Vornicu, în vârstă de 22 de ani, şi Robert Vornicu, de 20 de ani.

Aceştia din urmă au sesizat poliţia despre faptul că au fost agresaţi şi ameninţaţi de către un agent de pază de la un club din municipiul Fălticeni, agentul fiind nimeni altul decât iubitul reclamantei în dosarul distrugerilor de la Slatina.

„Vă comunicăm că la nivelul IPJ Suceava, conducerea inspectoratului a dispus prin structura competentă verificări în vederea stabilirii circumstanţelor producerii evenimentului, precum şi cu privire la modul de intervenție şi activitățile desfășurate de polițiști”, a completat subcomisarul Epureanu.

 

Sindicatul poliţiştilor: Suntem prea puţini

În urma materialului publicat în ediţia de ieri a Monitorului, referitor la incidentele grave de la Slatina, pe pagina web a cotidianului nostru au avut o reacţie şi reprezentanţii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual - filiala Suceava, aceştia susţinând că lipsa acută de personal din cadrul poliţiei judeţene duce la astfel de situaţii grave: ca poliţiştii să răspundă cu întârziere apelurilor de urgenţă.

“Lipsa majoră de personal din cadrul IPJ Suceava, în special de la posturile de poliţie, începe să se resimtă din ce în ce mai mult de la disponibilizarea poliţiştilor din anul 2011. Sindicatul a avertizat că decimarea poliţiştilor va avea un efect devastator asupra ordinii şi securităţii cetăţenilor. (...) Îţi dau ţie 100 de litri de benzină pe lună cotă pentru Loganul poliţiei, vechi de 10 ani, bun de casat, şi să faci patrulare nonstop pentru prevenirea faptelor antisociale. Şi să fii şi singur în acea comună ca să aperi aproximativ 5.000 de locuitori. Apoi să acţionezi şi din timpul tău liber, dar şi pe timp de noapte, fără să fii plătit şi să văd cât rezişti, pentru că nu există cine să te schimbe. Apoi să-ţi cumperi toate materialele din salariu, pentru a întocmi dosarul penal, top de hârtie, pixuri, calculator, imprimantă, să repari maşina poliţiei din banii tăi, etc.”, este o parte din mesajul postat de reprezentanţi ai SNPPC.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ce a ajuns poliţia după mai bine de 30 de minute la scandalul monstru de la Slatina.
 Vizualizări articol: 10773 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 9 voturi
De ce a ajuns poliţia după mai bine de 30 de minute la scandalul monstru de la Slatina3.759

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ei zic ca-s putini? trimis de
( 3 oct 2014, 12:08:16
Dar de ce liderul lor nu zice ca se freaca o menta ENGROS, ca se joaca zilnic SOLITAIRE sau ca se face piata sau Kaufland in timpul programului, sau ca zac pe la SHAORMERI?
Am auzit chiar ca fac facultati la distanta in timpul programului, foamea acelor factultati dupa carne de taxat fiind cunoscuta.
Solutie?
1)Sa le puna sisteme GPS pe masinile de serviciu si atunci sa vada daca-si merita salariile.
2)Camere de supraveghere in birouri si atunci o sa se vada "modul" in care se fac anchete. E de notorietate ce mangaieri crestinesti aplica militienii suceveni pentru o definitivare rapida a anchetelor.
3) Plata dupa realizari, ca in majoritatea firmelor. Exemplu: in Suceava sunt, sa zicem, 20.000 dosare de orice tip, din care luna asta s-au rezolvat 8000. Salariul este dat doar partial, respectiv 8000/20000. Simplu.
1.1  RE: Ei zic ca-s putini? trimis de
( 3 oct 2014, 12:33:55
is multi !! prosti !! si fara rost !! si cum la noi in romania ce e mult strica .....efectele se vad..MILITIENII care au venit dupa jumatate de ora la MALINI se pot lua de mana cu nea Vasilina Aparaschivei de la Boroaia si el tot dupa o ora maxim 2 vine la un caz are 2 viteze incet si deloc ...Mai sef de post bocancel tare liniste a mai fost in comuna o luna de zile cat ai fost tu la cules de maciuci aaaaa capsuni prin belgia sau unde dreacu ai fost ...locuitorii COMUNEI BOROAIA iti ureaza sa te duci cat mai des DUTE VASILINA DUTE !!!!!!! DUTE-N P*** NOASTRA FA SA NE FIE DOR DE TINE
1.2  RE: Ei zic ca-s putini? trimis de
( 3 oct 2014, 20:55:28
Dorele esti singurul din Boroaia care ai o problema cu seful de post , deci esti unul contra 4800 care il denigrezi ! Sau 2 contra .......(2 :tu si boul de cel mic )winking
2.   Hshsvsveyajabsveuxnsb trimis de
( 3 oct 2014, 13:01:08
Ndjdufufjdnrk
3.   Politia e incompetenta trimis de
( 3 oct 2014, 13:07:55
Se cauta motive aiurea din partea politiei deja sunt depasiti
4.   Politia e incompetenta trimis de
( 3 oct 2014, 13:12:28
Se cauta motive aiurea din partea politiei deja sunt depasiti .Daca Seful de post Roman ar lasa pacanelele si ar veni la interventie cand e solicitat sar schimba treburile. Cei doi frati Vornicu care au distrus casa acelei fete in urma cu jumate de ora au taiat la OMV falticeni 2 tineri din Hartop. De ce politia nu ia retinut atunci??? Pt ca se tem de taicasu.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Muşchi de vită Centru Vechi Porţii:1Timp de preparare:20–25 minuteCalorii:800 calorii / porţieIngrediente:Muşchi de vită - 250 gBacon - 150 gCartofi - 150 gGorgonzola - 30 gSos brun - 7 mlSmântână dulce - 30 gVin roşu sec - 30 mlPere - 1 bucatăDovlecel - 30... Citeşte