Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 sep 2014 - Anul XIX, nr. 225 (5734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe mâna unui tânăr

Oficiul de Pedologie Suceava, relansat cu un inginer agronom în vârstă de 27 de ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oficiul de Studii Pedologice şi Agrochimice Suceava, instituţia aflată în colaps de la începutul anului 2013, de când angajaţilor li s-au tăiat salariile, a fost relansat oficial din data de 25 septembrie, fiind numit un nou director, în persoana unui tânăr în vârstă de 27 de ani, inginer agronom, care provine din mediul privat.

Andrei Mihai Maniliuc este absolvent al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Iaşi, promoţia 2010, şi a fost numit director interimar, cu misiunea de a face din nou instituţia să existe. Pentru asta Oficiul de Studii Pedologice Suceava trebuie să încheie contracte pentru studii ale solului şi astfel să se autofinanţeze.

 

Oficiul Pedologic pleacă la noul drum cu doi angajaţi: directorul şi un pedolog

Instituţia va avea un nou sediu de la 1 octombrie. Acesta va fi tot în incinta Staţiunii de Cercetare Agricolă Suceava, însă va fi mult mai restrâns decât vechiul sediu. Noul oficiu de studii pedologice va avea doi angajaţi, directorul şi un pedolog, singurul rămas din vechiul personal. Pare jenant la prima vedere ca o instituţie să aibă doar doi angajaţi, însă directorul Direcţiei Agricole Suceava, Vasile Irinel Costan, cel care s-a ocupat în ultima perioadă de găsirea unei soluţii pentru relansarea oficiului, spune că acesta este doar începutul.

„Acest tânăr de 27 de ani are o misiune extrem de grea, dar totuşi nu imposibilă. Am sesizat că în judeţul Suceava este nevoie de studii pedologice şi era păcat să-i trimitem pe cei care au nevoie de astfel de contracte la Botoşani sau în alte judeţe. Pe măsură ce vor fi încheiate contracte de studii pedologice va fi sporit şi personalul”, a explicat planul de bătaie Vasile Costan. El a arătat că instituţia are aprobată o organigramă cu şase posturi, unul de director, unul de contabil şi administrator, două de pedolog, unul de laborant şi unul de inginer economist, care vor fi completate pe parcurs.

 

Datorii foarte mari, din cauza cărora au fost tăiate curentul electric şi gazul metan

Noul spaţiu care va fi închiriat va fi mult mai mic, pentru a fi reduse la minimum costurile cu chiria şi utilităţile. Deocamdată trebuie rezolvate probleme stringente, cum ar fi asigurarea căldurii pentru sezonul rece şi a curentului electric, utilităţi care au fost tăiate din cauza datoriilor imense acumulate de instituţie, cifrate la aproximativ 450.000 de lei.

 

Foştii angajaţi se luptă în instanţă pentru a-şi recupera salariile restante

Foştii angajaţi ai instituţiei, zece cu normă întreagă şi doi cu convenţii de muncă, şi-au dat demisiile după ce nu şi-au primit salariile luni la rând. Salariile nu au mai fost plătite începând cu martie 2013, până în martie 2014. Singurul care a rămas la instituţie, chiar dacă nu a fost plătit, este pedologul Ionuţ Brânduş, care va face acum echipă cu noul director.

După cum am relatat într-una din ediţiile anterioare ale ziarului nostru, foştii angajaţi au dat în judecată Ministerul Agriculturii, pentru neachitarea drepturilor salariale, şi au câştigat procesul la prima instanţă, Tribunalul Suceava. Nouă foşti angajaţi au de primit, prin decizia instanţei de judecată, salarii care însumează 200.000 de lei, însă decizia a fost atacată cu recurs. 

În timp ce foştii angajaţi spun că au fost trataţi în bătaie de joc, finanţarea instituţiei fiind brusc tăiată, şefii Direcţiei Agricole Suceava acuză că aceştia au fost preocupaţi doar să-şi încaseze salariile mari, de 4.000-5.000 de lei în cazul şefilor, fără a căuta clienţi pentru studii pedologice şi a asigura astfel bunul mers al oficiului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oficiul de Pedologie Suceava, relansat cu un inginer agronom în vârstă de 27 de ani.
 Vizualizări articol: 2811 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Oficiul de Pedologie Suceava, relansat cu un inginer agronom în vârstă de 27 de ani1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei