Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 sep 2014 - Anul XIX, nr. 225 (5734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Băsescu vrea să elimine, înaintea votului, doi candidați

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Devine tot mai evident că debarcarea din postura de candidat a sasului Iohannis a devenit o urgență. Justiția noastră ”independentă” n-a avut timp să se ocupe de așa-zisa incompatibilitate semnalată de ANI. Nici ANI nu a dat semne de grabă până acum. Cazul e știut de multă vreme, cam de când Klaus Iohannis anunța ca posibilă candidatura sa. Brusc, după închiderea înscrierilor, toate au căpătat viteză. Cine, ce șofer apasă pe accelerator? Cine este interesat ca două partide importante, PNL și PDL, să rămână fără candidat la președinție, fiindcă la această măgărie se lucrează de zor și ea e pe cale de a fi înfăptuită? Păi interesați sunt, cu certitudine, doi, ambii candidați, unul direct, altul prin delegare. Victor Ponta scapă de principalul contracandidat care-i poate pune probleme. Traian Băsescu, candidat prin delegare, reprezentat în cursa prezidențială de Elena Udrea, are același mare interes. Îi regăsim, în aceeași barcă, pe cei doi, pilot și copilot? Cam așa par lucrurile. Justiția ”independentă” anunță termene grăbite. Rețeta pare preparată în laboratoare de multă vreme. Lucrările de acest gen nu se fac de pe o zi pe alta. Semnalez însă un amănunt care-i scapă lui Ponta și pe care i l-am mai spus (scris) și alte dăți. Toate coabitările cu Traian Băsescu sfârșesc prost. Băsescu are, în mod nebunesc, fiindcă nu poți fi zdravăn la minte visând așa ceva, doar gândul de a o sui pe Udrea în scaunul lui. Ea a mai stat, firește, în acel fotoliu, dar nu ca președinte. Eliminându-l pe Iohannis, rămâne de învins ”ofițerul acoperit”. Lovitura îi va fi dată lui Victor Ponta mai spre finalul bătăliei. Colaborarea ține doar acum, cât e de înlăturat Iohannis, iar cei doi au fiecare pârghii de influență solide la doamna cu balanța dreptății, cea care stă statuie, legată la ochi, pe tribunale. Oricum, sub ochii noștri, astupați și ei cu o eșarfă de minciuni, orbi și blegi, se petrec mânării de neînghițit. Dacă PSD pare că se amuză acum și-și freacă palmele că scapă de Iohannis, mâine ar putea rămâne și el fără candidat, alăturându-se plutonului deschis de PNL și PDL. Cum? Pe aceeași rețetă, cu alte condimente. Cum vi se vor părea alegerile prezidențiale cu trei mari partide, cele mai mari, orfane de candidat?

Cineva se pregătește să elimine, fără vot, candidații clasați pe locul unu și doi, conform sondajelor cât de cât credibile. Primul care va fi eliminat pare a fi Iohannis. Al doilea pare a fi Ponta. Dărâmarea și victoria nu prin vot (a se vedea victoria  independentă de vot a demisului și decizia Curții Constituționale când Băsescu a fost trimis acasă de alegători) e o rețetă exersată în România. Asta n-o face mai puțin jegoasă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu vrea să elimine, înaintea votului, doi candidați.
 Vizualizări articol: 3204 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Băsescu vrea să elimine, înaintea votului, doi candidați5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rezerva ! trimis de
(27 sep 2014, 11:58:31
Daca se adevereste scenariu descris in articol atunci votam cu Tariceanu , deoarece de departe este cel mai indreptatit sa ajunga in scaunul de la Cotroceni . Ma bazez pe rezultate din guvernarea condusa de Tariceanu precum si de comportamentul in general al d-lui Tariceanu . Ar fi bine de analizat foarte serios , profilul si comportamentul fiecarui candidat , ca sa nu repetam greseala care am facut-o in urma cu 10 ani .
2.   Scurt trimis de
(27 sep 2014, 19:21:29
Cineva trebuie sa fie Presedinte al Romaniei.Indiferent cine ar fi nu o sa poata multumi pe toata lumea.O sa-i multumeasca doar pe cei care nu o sa-l voteze.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei