Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 sep 2014 - Anul XIX, nr. 225 (5734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Viaţă după moarte

Prima prelevare de organe la Spitalul Judeţean Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Există viaţă şi după moarte. Şi asta datorită unor suceveni care au înţeles să pună binele altor semeni mai presus de orice prejudecată sau orgoliu.

În premieră pentru Suceava, ieri s-a realizat prima prelevare de organe de la un pacient aflat în stare extrem de critică.

Rudele unei femei din judeţul Suceava, în vârstă de 54 de ani, şi-au dat acordul pentru ca echipele de medici specializate în astfel de operaţiuni să intre în sala de operaţii pentru a ajuta alţi pacienţi aflaţi în situaţii limită.

„În urma efectuării testelor de histocompatibilitate şi consultării listelor de aşteptare în vederea realizării transplantului, în conformitate şi cu acordul asumat de familie, coordonatorul regional de transplant a luat decizia ca echipa medicală venită din Centrul Universitar Bucureşti să preleve ficatul şi pancreasul pacientei, iar echipa medicală din Centrul Universitar Iaşi să preleve rinichii”, a arătat medicul Tiberius Brădăţan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava.

Acesta a explicat că misiunea celor două echipe de prelevare venite la Suceava a fost una foarte dificilă, şi asta pentru că s-a lucrat contratimp şi cu extrem de multă atenţie.

Aşa se face că la Suceava au ajuns două echipe specializate în prelevarea de organe. Una dintre ele a ajuns de la Iaşi cu o ambulanţă, în timp ce echipa de la Bucureşti, condusă de medicul Radu Zamfir, a sosit la Suceava pe calea aerului, cu un elicopter aparţinând Ministerului Afacerilor Interne.

La ieşirea din sala de operaţii, medicul Radu Zamfir a menţionat că totul a decurs conform planului.

„Organele se vor transplanta în această seară (n.a. - aseară), ficatul la Bucureşti şi rinichii la Iaşi. A fost o operaţie mai lungă decât ne aşteptam, dar până la urmă totul a decurs bine”, a declarat medicul Radu Zamfir, cunoscut foarte bine la nivel naţional după ce a reuşit să supravieţuiască accidentului aviatic din munţii Apuseni din iarnă, când pilotul Adrian Iovan şi-a pierdut viaţa.

Medicii speră ca această premieră să se repete cât mai des, iar oameni condamnaţi la moarte să mai primească o şansă la viaţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima prelevare de organe la Spitalul Judeţean Suceava.
 Vizualizări articol: 4680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Prima prelevare de organe la Spitalul Judeţean Suceava5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei