Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 sep 2014 - Anul XIX, nr. 225 (5734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pericol public

Suspect de crimă, arestat preventiv pentru furturi în serie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 21 de ani care provine din Mureş, dar care s-a aciuat de o perioadă de timp în comunitatea de romi de la Arbore, a fost arestat preventiv acum două zile, pentru fapte de furt calificat. Numele lui Vasile Mădălin Paşcu se leagă însă de o faptă mult mai gravă, un omor, victimă fiind o bătrână în vârstă de 70 de ani, din Milişăuţi. În cazul omorului ancheta a intrat însă în impas, cauză din care, la începutul lunii august, tânărul în vârstă de 21 de ani a fost pus în libertate. A rezistat însă în libertate mai puţin de două luni de zile, interval în care a mai fost reţinut pentru 24 de ore, tot pentru infracţiuni de furt.

 

Arestat preventiv după ce s-a dovedit incorigibil la capitolul furturi

Acum două zile, joi, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi a propus ca Vasile Mădălin Paşcu să fie arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru o tentativă de furt calificat şi pentru un furt din locuinţa unui bărbat, cu prejudiciu de 3.000 de lei, ambele fapte fiind comise la Arbore şi reclamate pe 17 septembrie. Judecătoria Rădăuţi a admis propunerea, fapt previzibil în condiţiile în care individul se afla în libertate sub control judiciar, cu o serie de obligaţii stricte, măsură restrictivă impusă pentru alte furturi comise în acest an. Poliţiştii de la Arbore şi cei de la Solca au pus imediat în aplicare mandatul, astfel că joi seară Vasile Mădălin Paşcu a fost încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

 

O cumplită faptă de omor care încă nu a fost lămurită de anchetatori

În luna mai a acestui an, o bătrână în vârstă de 70 de ani, Garofina Moţoc, din Milişăuţi, a fost găsită fără suflare în casa în care locuia singură. Ancheta din acest caz a fost dificilă încă de la început, cadavrul bătrânei fiind găsit abia la cinci zile de la comiterea crimei. La câteva zile distanţă, anchetatorii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, coordonaţi de un procuror criminalist, au săltat doi suspecţi: pe Vasile Mădălin Paşcu, de 21 de ani, şi pe minorul Vasile Vlăduţ P., în vârstă de 15 ani. S-a stabilit şi mobilul crimei, jaful, din casa bătrânei fiind furată suma de 600 de lei.  

Vasile Mădălin Paşcu a fost arestat preventiv, la solicitarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, pe 25 mai. Mandatul de arestare preventivă i-a fost prelungit de două ori. Pe 6 august însă chiar procurorul de caz a solicitat înlocuirea stării de arest preventiv cu cea a controlului judiciar.

Din informaţiile pe care le avem anchetatorii cred în continuare că Paşcu a fost implicat în comiterea faptei, însă nu există probatoriu suficient împotriva sa, cu atât mai mult cu cât acesta a ieşit sincer la detectorul de minciuni. Suspect de crimă este şi minorul de 15 ani. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suspect de crimă, arestat preventiv pentru furturi în serie.
 Vizualizări articol: 2516 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Suspect de crimă, arestat preventiv pentru furturi în serie4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei