Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 sep 2014 - Anul XIX, nr. 225 (5734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Gura Humorului

Doi indivizi care păcăleau oameni prin metoda „şmen”, prinşi de poliţişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judiciariştii poliţiei din oraşul Gura Humorului au reuşit să-i prindă de indivizii care în urmă cu aproximativ o lună au păcălit două persoane, una din Stulpicani, cealaltă din Frasin, prin metoda „şmen”, după ce s-au oferit să le schimbe euro în lei la un curs mai bun decât cel oferit de casele de schimb valutar.

Cei doi au fost identificaţi în urmă cu două zile, fiind vorba de doi indivizi din judeţul Neamţ, Gheorghe Postolache (41 de ani) şi Ioan Lefter (46 de ani).

Poliţiştii le-au probat deocamdată două înşelăciuni, cu prejudiciu de aproximativ 4.250 de lei, însă cei doi suspecţi sunt bănuţi şi în alte fapte cu acelaşi mod de operare comise pe raza judeţului Suceava.

 

Victimele, abordate în apropierea caselor de schimb valutar

Una dintre victimele celor doi a fost o femeie din comuna Stulpicani, care, pe 25 august a.c., se afla la Gura Humorului şi s-a dus la o agenţie de schimb valutar. În timp ce aştepta la rând, a fost abordată de un necunoscut, care i-a propus efectuarea unui schimb mai avantajos faţă de cel afişat la casă.

Victima s-a deplasat cu valutistul de ocazie pe bulevardul Bucovina, unde femeia i-a dat necunoscutului suma de 1300 de euro, urmând să primească în schimb 5.700 de lei.

Deşi numărarea banilor s-a făcut chiar sub privirile femeii, iar aceasta a fost convinsă că a primit cei 5.700 de lei de la valutist, ulterior, când a numărat din nou teancul de bani, a constatat că lipsesc 3.135 de lei. Din păcate pentru victimă, ţeparul dispăruse deja din zonă.

Judiciariştii explică că metoda „şmen” constă în faptul că escrocul, în momentul în care numără banii în faţa victimei, ascunde după degete o parte dintre bancnote, fără ca păgubitul să-şi dea seama. 

 

Escrocii se oferă să schimbe valută la un curs mai bun decât cel de pe piaţă

Cel de-al doilea caz s-a petrecut câteva zile mai târziu, tot pe bulevardul Bucovina din Gura Humorului.

De data aceasta, cel înşelat a fost un tânăr în vârstă de 33 de ani, din Vatra Moldoviţei. Acesta voia să schimbe 350 de euro şi a fost abordat de doi necunoscuţi, care, sub pretextul că au nevoie de euro pentru o tranzacţie, s-au oferit să-i schimbe ei  valuta, oferindu-i 1.540 de lei.

Când i-au dat suma în lei, tânărul a constatat că lipsesc 40 de lei, şi i-a dat din nou teancul unuia dintre aşa-zişii valutişti să mai numere încă o dată. Respectivul a completat suma lipsă, după care a luat din nou banii la numărat. Au ieşit exact 1.540 de lei, numai că victima nu o observat că în timp ce număra banii, escrocul şi-a tras după degete 1.000 de lei.

A realizat la scurt timp că a fost înşelat, însă cei doi necunoscuţi plecaseră din zonă.

Astfel de înşelăciuni au fost comise lunile trecute şi în alte localităţi din judeţ, poliţiştii încercând să afle dacă au fost unii şi aceiași autori.

„Cercetările continuă pentru probarea întregii activităţi infracţionale a celor doi și recuperarea prejudiciului”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi indivizi care păcăleau oameni prin metoda „şmen”, prinşi de poliţişti.
 Vizualizări articol: 2579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Doi indivizi care păcăleau oameni prin metoda „şmen”, prinşi de poliţişti5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dacă nu ai ce face trimis de
(28 sep 2014, 00:49:53
dacă ești lacom, te-ai ars. Pentru câțiva leișori promiși de cei inteligenți, tu, mai puțin inteligent ai picat în capcană...
Pentru cei care vor fi prinși ... ar trebui să fie puși să lucreze în închisoare pentru 5(cinci) lei pe zi până restituie toți banii. apoi să fie liberi

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei