Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 sep 2014 - Anul XIX, nr. 222 (5731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Constatări

Concluziile comisiei de anchetă în cazul ambulanţei care a întârziat la meciul de fotbal feminin de la Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava a anunţat că în urma constituirii unei comisii care a analizat implicarea echipajului SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Fălticeni, în pierderea la masa verde, cu scorul de 0-3, a meciului de fotbal feminin dintre Armonia Fălticeni şi Viitorul Buzău, de duminica trecută, a rezultat că a existat o culpă a şefului de tură, acesta urmând a fi sancţionat disciplinar conform regulamentelor militare în vigoare. Conform ISU, ambulanţa SMURD a întârziat în jur de 10-12 minute faţă de ora 11.00, când trebuia să debuteze meciul, însă din declaraţiile preşedintelui clubului Armonia rezultă că acesta a fost mai degrabă un pretext pentru ca meciul să fie pierdut fără a se mai juca.

 

Cele trei concluzii principale ale anchetei ISU

Comisia de anchetă întrunită ieri la ordinul generalului de brigadă Ion Burlui, inspectorul-şef al ISU Suceava, a tras trei concluzii principale. Prima este că subunitatea de pompieri de la Fălticeni şi clubul sportiv au primit din timp adrese din partea ISU Suceava privind necesitatea prezenţei ambulanţei la meciul de fotbal. Cu toate acestea, a doua concluzie este că ambulanţa a întârziat. A treia concluzie este că vinovat direct de această întârziere este şeful de tură din cadrul Detaşamentului de Pompieri Fălticeni, care a fost de serviciu duminică, 21 septembrie. Sancţiunea disciplinară pe care o va primi acesta va fi probabil un avertisment sau o mustrare scrisă.

 

Preşedintele clubului condamnă lipsa de înţelegere a adversarilor şi arbitrilor

Trecând peste această problemă a întârzierii ambulanţei, oficialii clubului Armonia Fălticeni cred că acesta a fost doar un pretext al arbitrilor şi al reprezentanţilor echipei din Buzău pentru ca meciul să se încheie înainte de a începe.

Maria Năstacă, preşedintele Clubului de fotbal feminin Armonia Fălticeni, a explicat că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu toţi factorii de decizie ai clubului s-a ajuns la concluzia că anularea meciului „nu a fost determinată de întârzierea ambulanţei”.

„Deoarece uneori în competiţiile sportive lipsa de înţelegere din partea adversarilor sau a arbitrilor poate fi definitorie în desfăşurarea acestora, nu acuzăm sub nici o formă serviciul SMURD de neglijenţă deoarece noi îndeplineam din punct de vedere medical condiţiile şi aveam doi medici şi un asistent medical în raportul medical şi o maşină care asigura, conform regulamentului FRF, urgenţele medicale până la sosirea ambulanţei”, a explicat Maria Năstacă.

Rămâne de văzut dacă apelurile care vor fi înaintate de club către federaţie vor avea vreun efect.

De cealaltă parte, brigada de arbitri care a condus meciul a consemnat că ambulanţa SMURD a întârziat cu patru minute peste timpul regulamentar de aşteptare. 

Pierderea acestui meci la masa verde a devenit o problemă secundară, chiar nesemnificativă, în condiţiile în care, în noaptea de duminică spre luni, profesorul Pavel Crăciun, cel care a pus bazele echipei de fotbal feminin Armonia Fălticeni, s-a stins din viaţă din cauza unor probleme cardiace.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concluziile comisiei de anchetă în cazul ambulanţei care a întârziat la meciul de fotbal feminin de la Fălticeni.
 Vizualizări articol: 2164 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concluziile comisiei de anchetă în cazul ambulanţei care a întârziat la meciul de fotbal feminin de la Fălticeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei