Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 sep 2014 - Anul XIX, nr. 222 (5731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

S-a stabilit

Dumitru Dîmbu, Bogdan Bărbuţă, Aurel Olărean şi Constantin Babiuc vor fi judecaţi la Cluj

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Procesul care-i vizează pe procurorul Dumitru Dîmbu, judecătorul Bogdan Bărbuţă, afaceristul Constantin Babiuc şi primarul din Rădăuţi, Aurel Olărean, se va judeca la Curtea de Apel Cluj.

Acest lucru a fost stabilit ieri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a admis astfel acţiunea promovată de reprezentanţii structurii centrale a DNA. Cererea a fost înregistrată vineri, 19 septembrie, şi avea termen pe 7 octombrie, numai că procurorii au cerut preschimbarea termenului de judecată. Solicitarea a fost admisă şi judecătorii instanţei supreme au analizat-o încă de ieri, trimiţând dosarul, în momentul în care acesta va fi finalizat cu rechizitoriu, către Curtea de Apel Cluj.

Cererea de strămutare a fost formulată deoarece anchetatorii se tem de o posibilă influenţă a celor patru persoane, extrem de cunoscute de altfel pe plan local, asupra completului de judecată din Suceava căruia i-ar fi revenit în mod normal sarcina să analizeze dosarul.

 

Care sunt acuzaţiile aduse de procurorii DNA

Judecătorul Bărbuță este acuzat de patru infracţiuni de trafic de influenţă, din care una în formă continuată (două acte materiale), complicitate la luare de mită, trei infracţiuni de abuz în serviciu cu obținerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, din care una în formă continuată (69 de acte materiale), şi complicitate la șantaj.

Procurorul Dumitru Dîmbu este acuzat de trafic de influenţă, complicitate la şantaj, cinci infracţiuni de favorizarea făptuitorului, dintre care una în formă continuată (două acte materiale), şi instigare la compromiterea intereselor justiţiei. Ulterior, urmărirea penală în ceea ce-l priveşte pe Dumitru Dîmbu a fost extinsă şi pentru infracțiunea de instigare la abuz în serviciu și pentru favorizarea făptuitorului.

Afaceristul Constantin Babiuc a ajuns în arestul Poliţiei Capitalei pentru: complicitate la abuz în serviciu cu obţinerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în formă continuată (69 de acte materiale); şantaj; dare de mită; cumpărare de influenţă, influenţarea declaraţiilor şi instigare la mărturie mincinoasă.

Aurel Olărean, primarul municipiului Rădăuți, arestat şi el în acest dosar, este acuzat de comiterea infracțiunilor de: abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, șantaj şi complicitate la șantaj. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dumitru Dîmbu, Bogdan Bărbuţă, Aurel Olărean şi Constantin Babiuc vor fi judecaţi la Cluj.
 Vizualizări articol: 3150 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Dumitru Dîmbu, Bogdan Bărbuţă, Aurel Olărean şi Constantin Babiuc vor fi judecaţi la Cluj5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare trimis de
(24 sep 2014, 11:18:26
Si Prelipcean, unde? La prietenii sai care- l sfatuiau?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei